טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

בר א ווין

מטבח: צרפתי

03-3366622
צילום: אנטולי מיכאלו
כתובת:
שדרות רוטשילד 7
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
18:00
כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

6.5
אוכל6שירות6אווירה7תמורה7

ביקורת: בר א ווין: מתאמץ ונעדר וייב אותנטי

כניסה לנישה מסורתית מחייבת דיוק ללא פשרות. בר א ווין, בר היין הצרפתי של עינב אזגורי ואנשי הדא דא ודא, עוד לא שם
| מאת: דניאל שק

בר יין, במובנו הצרפתי בן זמננו, הוא מסעדה לכל דבר. לא בר, לא בר טאפאס, לא בר נשנושים, אלא מסעדה, בדרך כלל עם נטייה כבדה לאוכל מסורתי, מה שפודיס אוהבים לכנות Terroir. מה שמייחד אותו ממסעדות אחרות הוא חיבה יתרה ליין והתמצאות גדולה בתחום, רצוי שיהיו לו גם קשרים עם כמה מגדלים קטנים המוכרים רק ליודעי ח"ן, כך שהלקוח יוכל ליהנות מחוויית יין ייחודית, נוסף כמובן לאוכל. והעיקר – זהו מקום שמאפשר להתרשם ממגוון יינות בארוחה אחת, כי רבים נמכרים בכוסות. בר א ווין, הבית הקולינרי החדש של השף עינב אזגורי (לשעבר, סרווסריה), אכן מציע תפריט יינות קצת פחות שגרתי מהממוצע ואת כולם אפשר לטעום ולהזמין בכוסות. חבל רק שרובם ככולם הם במנעד של 40־50 ש"ח לכוס.

הגדרות הן רק הגדרות, זה ברור, אבל אם כבר מתעקשים להשתמש בשם צרפתי גנרי, למרות קיומו של תרגום מקובל בעברית (בעיקר בתעתיק עברי שגם אם מצליחים לפענח ולקרוא אותו על פי כללי העברית לא מגיעים לתוצאה הנכונה בצרפתית), אז ההגדרות בכל זאת מחייבות. ואמנם, התפריט הקצר כתוב עברית וצרפתית ללא שגיאות (כבוד!) ונושא מוטיב צרפתי־קלאסי דומיננטי, אם כי ריבוי הצלחות הקטנות לחלוקה הוא כנראה זכר לטאפאס שאזגורי התמחה בהם בסרווסריה.

פתחנו במנה קלאסית של ביסטרו צרפתי – כרישה מאודה בוויניגרט. חבל שהמנה כה קטנה (שלוש פיסות של כרישה), כי היא הייתה עשויה בדייקנות והוויניגרט היה ממש מצוין. יש בתפריט שני סלטים – סלט חסה ופרמזן וסלט עלים ירוקים, פול ירוק, אפונה וריקוטה כבשים. הזמנו את השני וקיבלנו את הראשון. לא נורא, זה ממש יכול לקרות. מה שהפך את התקרית מוזרה מעט היה ניסיון אדיב אבל עיקש של המלצר לשכנע אותנו שאכן מדובר בסלט עם הפול והאפונה, רק שהמטבח כנראה "שינה את המרכיבים". רק כשהראיתי לו שיש בסלט חסה ופרמזן, אבל אין לא פול, לא אפונה, לא ריקוטה ולא נעליים – הוא ניאות לברר וחזר עם התנצלות ועם הסלט הנכון. מרכיביו היו טובים, טריים ורעננים ורק לרוטב חסרו מעט שרירים.

המשכנו עם עוד קלאסיקה צרפתית – Pâté encroûte – שהוא פאטה ממיני בשרים הנאפה במעטפת בצק. כל המרכיבים הנכונים חברו לתוכו: בשר עגל וחזיר, תבלינים ואפילו מלפפונים ובצלצלים בחומץ עיטרו את הצלחת, כך שטעמו היה טוב. לעומת זאת הבצק – שאמור לשמש לא רק כמעטפת אלא לתרום גם לטעם – היה תפל ובעיקר חבל שהפאטה עצמו היה יבש ושכבת הג'לי שבין הבשר לבצק הייתה כה ג'לטינית שקיבלה מרקם של צמיג מישלן.

נעבור למנות החמות. מנת כבד עגל ברוטב אנשובי ומנת סינטה בציר בקר הגיעו יחד. קיבלנו פרוסות כבד עגל כמעט נאות ונוטפות דם, בדיוק כמו שסינטה צריכה להיות, ופרוסות סינטה ורדרדות, בדיוק כמו שכבד עגל צריך להיות. אני חובב גדול של חלקי פנים כמעט בכל תצורה, אבל כבד נא הוא הארד קור אפילו בשבילי, וזו לא רק שאלה של אסתטיקה – כבד מפיק את מלוא טעמו בבישול מדויק, רגע לפני ההתייבשות, ולכן במסעדה בצרפת שואלים רק "Rosé?", כלומר ורדרד, ולא מציעים את מגוון דרגות העשייה הרגילות. חבל, כי השילוב עם רוטב אנשובי עדין דווקא היה מוצלח. הסינטה הייתה כאמור עשויה מדי ולכן לא במיטבה.

ממנות היום בחרנו שליו צלוי בשלמותו בציר מרוכז, מושקע וטעים. בלי ספק המנה המוצלחת של הערב. הצלייה השאירה את הבשר עסיסי ועשיר בטעם ופלחי תפוחי אדמה פריכים השלימו את הכיף.

קינחנו באננס שלם צלוי ועטוף בסוכר מקורמל שאת בשרו קולפים כמו משיפוד שווארמה ובקרפ סוזט הטוב ביותר שאכלתי עד כה בארץ.

יש משהו מתאמץ מדי בבר א ווין. מתאמץ להיות צרפתי, מתאמץ להיות מסורתי, מתאמץ להיות קולי. הכל כביכול במקום הנכון, אבל יש עדיין פספוסים רבים מדי. אולי דווקא ויתור על השם הצרפתי המחייב והמגביל משהו יאפשר לאזגורי לשחרר את כשרונו ליצור גרסה מקומית של בר יין עם אוכל מה־Terroir של הצד שלנו של הים התיכון, ולמסעדה לפתח וייב אותנטי משלה.

 

חשבון

  • לחם אדון שיפון – 16 שקלים
  • סלט אביב – 38 שקלים
  • כרישה מאודה – 22 שקלים
  • פאטה אן קרוט – 36 שקלים
  • שליו שלם – 72 שקלים
  • כבד עגל על ירקות – 44 שקלים
  • סינטה צ'יפס ורוטב טרטר – 78 שקלים
  • אננס צלוי בסוכר – 68 שקלים
  • קרפ סוזט – 32 שקלים
  • כוס קוטייר דה נים – 47 שקלים
  • פרייה גדול – 26 שקלים

 

סך הכל – 479 שקלים

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: 1132b7ef270361ea