טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

ג'ונתן פוד קלאב

מטבח: מסעדת שף

צילום:איליה מלניקוב
כתובת:
פרופסור יחזקאל קויפמן 6
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
שני־שבת
19:00־24:00
כדאי לדעת:

ביקורת: הנציב העליון: רושפלד חוזר לבשל את הרברט סמואל

בג'ונתן פוד קלאב מצאנו את היד המחוננת של רושפלד וגם כמה מנות פחות מוצלחות. אף שהתרגשנו ממנות מן הפנתיאון של הרברט סמואל ז"ל, נראה שהגלגול הנוכחי לא שובר את תקרת הזכוכית 
| מאת: אלון הדר

שמחתי מאוד כשיונתן רושפלד שם ידו מחדש על החלל של הרברט סמואל. מגיע לו. המשכיות היא מונח מוזר לקולינריה המקומית (הו יועזר). נעים להיכנס ולגלות שכמעט דבר לא השתנה מהעיצוב המוכר והוותיק. סימן ראשון של שפיות קולינרית –  יש לך חלל טוב, אל תהרוס אותו ותזרוק תועפות רק כדי לקבל שומר מסך אחר.

בלי לנסות לפצח את המנגנון הרושפלדי (מיותר, לעולם לא נבין) בשנים האחרונות הוא בלבל אותנו לאללה. כל פרויקט לווה בהצהרות נחרצות כתער בלב חריץ פרמזן, והסועד נאלץ לקבל את האג׳נדה גם אם לא ממש הבין למה התכוון המשורר. גם הגלגול האחרון שלו: ״ג'ונתן פוד קלאב״ טרם פוצח לגמרי, ערבים סביב נושאי פופ אפ משתנים. בליין האחרון, מיסטר קומאר,  בישל רושפלד אוכל הודי מרהיב. עכשיו, עם תפריט חודשי קבוע, הוא מגיש את מנות הדגל של הרברט ז״ל ועוד. החזרה להרברט מוצדקת. בשנים שבהן מסעדות היי־טק כבשו את העיר עם אוכל יומרני, מנותק ומופרך, רושפלד ברא מחדש את המטבח המקומי. במרכז הבמה היה שמן הזית (פישולין, של ארץ גשור) והכל הריח מרגבי אדמה, בשר ודגים משובחים שטופלו בעדינות ולא קרקסו להם את הצורה. רושפלד הוא מגלה ארצות, ועם השנים הלב נדד ליבשות אחרות. בינתיים מפעלות הטרואר של אייל שני כבשו את המדינה.

שמתי לי פודרה. יונתן רושפלד. צילום: איליה מלניקוב

עדיין מגלה ארצות, יונתן רושפלד. צילום: איליה מלניקוב

ובחזרה לימי הנציב העליון. 2017 מגיעה עם תפריט מנימליסטי. זה מפתיע, בייחוד לנוכח העובדה שהתרגלנו לתמרונים בומבסטיים. 14 מנות שרובן אינן מנסות לענות על פליי ליסט (מלבד סטייק הפילה הבלתי נמנע), אבל מייצרות נהר תפריטי רחב עם זרימה נכונה של מים. התחלנו עם מנת לחמים חתרנית שלוותה בחמאת עשבי תיבול. בדרך כלל במסעדות הדורות כאלו, זו המנה המשעממת בארוחה. דווקא כאן היא התגלתה כמעניינת ביותר. המשך הארוחה שמר על איפוק. הצלחות של רושפלד לא מצועצעות: אין הרים של עלי ריגלה, גם לא פרחי חממות צבעונים. כל מרכיב בצלחת אמור לשרת דבר אחד בלבד: את הטעם. המרכיבים מונחים באלגנטיות שמשדרת נדיבות וביטחון עצמי (וחלקם אף מוצעים כמנה קטנה). זה הראש. לפעמים הוא מיושם בהצטיינות כמו במנת התמנון הגדול והרך, שנצרב בעדינות וסביבו שרו תפוחי אדמה נהדרים, תבשיל עדשים שחורות עמוק ובצלים חרוכים ולעתים פחות, כמו בקרודו האינטיאס, שלווה ברעש ארטילרי שפגע בחומר הגלם הפגזי. עלי זעתר, קרם חצילים שרופים, שקדים ירוקים, צנוניות, בצל אדום (נשאר עוד גלם במיזן פלאס?). חוסר הפחד של רושפלד להתעסק עם צבעים פחות פופולריים בצלחת, השחור בלט במנת האספרגוס, חומר גלם מצוין שעשוי מושלם, אבל זוכה לתוספות שלא מרימות אותו מעלה, בדמות קרם ריקוטה מעכיר שלווה.

דוגמה ליד המושלמת היה הקנלוני הממולא מימי הרברט. אלגנטיות שעבדה בכל מפלס: בבצק הדק, במילוי הברווז והכרישה, ברוטב שצומצם ובקריספיות של הפרמזן מלמעלה. דווקא הרביולי ברוטב מנגולד ועשבי תיבול הדגיש מה שהיה חסר בצלחת הקודמת, השפיץ. הקיק הלא צפוי שיאתגר את הטכניקה והאלגנטיות יתעתע בסועד וישלח את המנה קדימה. במחבת של הרביולי האש הזו התקיימה. רוטב מאוזן שאפשר לרביולי המפוצצים ריקוטה מעולה לעוף לשמים. לו נותרה רק פיסת לחם מהפנט לנגב. ולו רק הייתה מתכנסת ישיבת מערכת להגדיר, כמו שרק מרושפלד מצופה, את האוכל הישראלי מחדש.

3 וחצי כוכבים

מה זה? רושפלד חוזר להרברט

שורה תחתונה: כמה טוב שבאת הביתה

חשבון בבקשה:

  • פלטה לה סגרטה 152 ש"ח
  • קרודו ים גדול 74 ש"ח
  • אספרגוס קטן 58 ש"ח
  • סלט תמנון 88 ש"ח
  • לחם הבית 22 ש"ח
  • רביולי קטן 48 ש"ח
  • קנלוני קטן 56 ש"ח
  • קינוח זקן סבא (שערות סוכר) 48 ש"ח
  • מלפיונה (על חשבון הבית)

סך הכל 546 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV1 on: f899107eb0f0d89