טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

דוניא- רמת החייל

מטבח: אוכל מהיר

צילום:
כתובת:
הברזל 4
תל אביב יפו
מפה


כדאי לדעת:

ביקורת: בדוניא של מאיר אדוני תמצאו אוכל מהיר ברמה גבוהה

גם בגרסת אוכל הרחוב בדוניא, מאיר אדוני נותר נאמן לדרכו הקולינרית ולא עושה לעצמו הנחות. המנות גדולות, חומרי הגלם מוקפדים התמורה לכסף היא ככל הנראה מהטובות שיש בעיר
| מאת: דניאל שק

לא פעם כתבתי כאן שאטרקטיביות קולינרית של עיר לא נקבעת רק על פי מספר מסעדות היוקרה שהיא יכולה להציע, אלא גם על פי היצע האוכל הזול והנגיש ובעיקר איכותו. אין על כן סיבה שלא לקדם בברכה את לידתה של מסעדת רחוב חדשה ושאפתנית מבית היוצר של מאיר אדוני, מסעדה שהיא סנונית ראשונה לרשת ארצית. מצד שני אי אפשר שלא להצטער על כך שגם אדוני, הכהן הגדול של הפיין דיינינג הישראלי, יוצר המנות הכי מורכבות בעיר והפדנט האובססיבי בביצוע ועיצוב, התייאש גם הוא וכמו רבים וטובים לפניו חצה את הקווים אל אוכל הרחוב, מותיר את זירת הפיין דיינינג כמעט שוממה.

יין, לבן. מאיר אדוני. צילום: נמרוד סונדרס

חצה את הקווים אל עבר אוכל הרחוב, מאיר אדוני. צילום: נמרוד סונדרס

דוניא של אדוני היא מסעדת אוכל מהיר – מהיר רק במובן זה שאוכלים מהר – עם תפריט מצומצם ומגוון להפליא ועם מנות שהן תוצר של חשיבה ויצירתיות של שף שאוהב אוכל מסורתי, מחובר לחומרי גלם מקומיים ומשאיר טאץ' של מקוריות על כל מנה. כפי שהשתרש בקרב מסעדות רחוב אופנתיות, גם דוניא מקרינה הרבה שמחת חיים ומשדרת מוזיקה למרחקים (וד"ש מהמזנון שמעבר לפינה). השירות חביב ומתוקתק, למרות הלחץ וחוץ מכמה תקלות מינוריות בחיבור בין הזמנה למזמין. יש מנות שארוזות בפיתה או בפרנה – שתיהן טעימות ואווריריות – ויש כאלה שלא.

נתחיל עם המנה הפחות מוצלחת לטעמנו, חריימה בפיתה תימנית. שני חצאי הפיתה מגיעים גדושים בתוכן ועם הביס הראשון יש התפוצצות נעימה של טעמים מגוונים והרמוניים (שתאפיין גם את המנות האחרות): גרגרי חומוס, טחינה מצוינת, חוואייג' ומה שמכונה בתפריט רוטב חריימה (ללא עגבניות ובחריפות מתונה). לפני המפגש עם שאר המרכיבים מטוגנים נתחי הדג בבלילת ספינג', מה שמקרב אותם לעולם הפיש אנד צ'יפס. התוצאה אמנם די טעימה, אבל יש בעיה של מרקם – הכל עיסתי מדי – והדג מצד אחד לא הכי נוכח בטעמו ומצד שני, בגלל הציפוי, לא יכול לספוג את טעם הרוטב.

דוניא, מאיר אדוני. צילום: אנטולי מיכאלו

דוניא, מאיר אדוני יורד לעם. צילום: אנטולי מיכאלו

טעמנו גם את הערייס הזכור מהמזללה רק כדי לוודא שהוא צלח בשלום את המעבר לפרברים, ומצאנו אותו נפלא כתמיד. הבשר, הרוטב העשיר, מחית החצילים, החריפות והקראנצ'יות הגחלית של הפיתה – הכל שם. את השווארמה המסקרנת בחרנו לאכול בלחמניית פרנה כרסתנית. למה מסקרנת? כי היא לא מבשר כבש או עגל וגם לא מתחפשת לכזה באמצעות כמויות שומן כבש, כפי שנהוג במקומות רבים, אלא עשויה מבשר עוף כהה והשומן שמוסיפים לבשר אף הוא מעולם העופות – שומן אווז. התוצאה נימוחה, עדינה ונעימה למאכל. תיבול עדין בתוספת לימון כבוש ושום מייצרים חוויית שווארמה מיוחדת במינה.

נקניקיות וכשרות זה בדרך כלל זיווג בעייתי (נכון, דוניא כשרה, כמו שתי המסעדות שנותרו לאדוני בתל אביב). כאן מגישים נקניקייה אימתנית מבשר טלה, שהייתה טעימה באופן מפתיע ורק סבלה ממחסור של עוד 2־3 דקות טיגון. היא הוגשה עם ביצה רכה לצדה (רעיון קצת תמוה, אבל יש טרנד כזה של ביצים עם כל דבר) ועם צ'יפס מושקעים שמוסיפים להם כאן מיני אבקות קסמים בהתאם למנה שהם מלווים. מסמר הביקור היה דווקא מנה טבעונית – מחבת ממולאים (עלי גפן וכרוב) עם נתחי בצל ועגבנייה ברוטב עגבניות, שום ובזיליקום עם טחינה גולמית שמן זית ולימון, שהוא מלאכת מחשבת ממש של איזונים עדינים ורכות, הרחק שנות אור מרטבי העגבניות האגרסיביים שמלווים בדרך כלל ממולאים. תמורת 10 ש"ח בלבד אפשר לחרב את הטבעונות ולהוסיף ארבע קציצות קבב טובות, אם כי לא יוצאות מהכלל.

דוניא, מאיר אדוני. צילום: אנטולי מיכאלו

קציצות הקבב של דוניא טובות, לא יוצאות מהכלל. צילום: אנטולי מיכאלו

בתור אוכל רחוב זה לא המקום הכי זול שתפגשו (גם לא הכי יקר), אבל התמורה לכסף היא מהטובות בעיר כי האוכל שונה, חומרי הגלם מוקפדים והמנות גדולות ונדיבות, כאלה שלא מצריכות מנה ראשונה (ואין כאלה בתפריט) וישביעו את רעבונו של כל הייטקיסט צעיר ברמת החייל. ואלה כבר עומדים בהמוניהם בתור, כמה מהם כבר בפעם השנייה או השלישית מאז הפתיחה, כי בשכונה הזאת השמועה על משהו שישבור את שגרת ההמבורגר־ראמן־סלט עוף עוברת מהר.

ארבעה כוכבים

מה זה: מאיר אדוני יורד ממגדל השן לרחוב

שורה תחתונה:  אוכל מהיר ברמה גבוהה

 

חשבון בבקשה:

שווארמה פרנה – 47 ש"ח

חריימה בפיתה – 47 ש"ח

ממולאים עם קבב – 57 ש"ח

ערייס – 41 ש"ח

נקניקיית טלה – 53 ש"ח

2 קולה זירו – 16 ש"ח

סה"כ – 261 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601