טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

דוק

מטבח: בשר

03-6098118
צילום: זיו ממון
כתובת:
אבן גבירול 8
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־חמישי
19:00
שבת
19:00


עד אחרון הלקוחות
כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

7.5
אוכל8שירות8אווירה7תמורה7

ביקורת: מסעדת "דוק": הקונספט לא בא על חשבון המנות

במסעדה החדשה של האחים דוקטור גילה השגריר בדימוס אוכל טעים וקונספט שמשרת אותו
| מאת: דניאל שק

בערב הנעים שלמחרת שבירת השרב הקיצוני שעילף את תל אביב על יושביה, היה פיתוי גדול לעצור דווקא במרפסת השוקקת של מסעדת האחים, אבל משימתנו התמקדה באחותה הקטנה (קטנה מאוד אפילו), מרחק פסיעות אחדות במורד רחוב אבן גבירול.

דוק, מסעדתם החדשה של האחים דוקטור, מקדשת את התוצרת המקומית באובססיביות כזאת שעלולה להעלות חשד לגימיק. למסעדות שכולאות עצמן בקונספט קשיח יש נטייה להזניח את אמות המידה הפשוטות שעל פיהן יש לשפוט אותן – איכות חומרי הגלם, ידע, מיומנות, יצירתיות ובעיקר התוצאה הסופית; מה גם שאין ממש היגיון קולינרי לדחות על הסף כל דבר שמיוצר מחוץ לגבולותיה (מעוררי המחלוקת ממילא) של מדינת ישראל. יש היגיון חברתי – לסייע לחקלאים וליצרנים ישראלים, יש היגיון סביבתי – לקצר את טווחי השינוע, ויש אפילו היגיון שיווקי. כל זה טוב ויפה, אבל מבחינה קולינרית זה לא קריטריון לשום דבר, אלא אם כן התוצאה ממש טובה.

והתוצאה אכן טובה. נקדים ונאמר – דוק היא לא בדיוק מסעדה. התפריט שלה מורכב מכ־15 פריטים, כולם קטנים ורובם המכריע קרים. אם אתם רעבים לארוחת שלוש מנות עשירה ומשביעה, אתם לא במקום הנכון. אם אתם אוהבים ארוחה שמורכבת משרשרת נשנושים מגוונים, מלאי הפתעות ומותקנים היטב, רשמו את הכתובת. וצל"ש על תפריט היין – המבחר קטן אבל המחירים בו מהנמוכים שפגשתי.

החבר הצרפתי שקבעתי איתו שלח לי הודעות שהביעו ספק לגלוג ספק מצוקה על בחירת המקום. ואכן, ארבעה שולחנות על שפת רחוב אבן גבירול הרועש ובר צפוף בפנים אינם בהכרח תפאורה מבטיחה. כוס יין וקרפצ'יו שייטל מצוין הפיסו את דעתו, ועם כל מנה שהגיעה לשולחן התחלפו הספקות בהמהומי שביעות רצון. תחילה הוגשו שתי מנות דג. החלשה מהשתיים הייתה פרוסות טרחון עם לבנה ועם וריאציה של סלט ערבי שהורכב מפאקוס, קישוא בלדי וצנונית. הדג היה מעט תפל ואנמי לעומת הסלט והלבנה. פלמידה אדומה כבושה במיץ חושחש עם קוביות קולרבי ועגבניות מיובשות היא מנה נהדרת ורעננה. הכל טובל ביוגורט כבשים לא אגרסיבי מדי, כך שטעמם הטרי של הדג והירקות היה דומיננטי.

מנות הבשר שהגיעו בהמשך שמרו על הרף הגבוה. פרוסות דקות של סינטה אדמדמה (אך בכל זאת עשויה מעט יתר על המידה) מוגשות קרות בלוויית סלט חציל שרוף, זיתים סוריים ועגבניות מיובשות. הדי הפחם העדינים שמבצבצים מהבשר הצלוי וטעמו השרוף החזק של החציל יוצרים שילוב מרתיע מעט בביס הראשון, אבל ההרמוניה מתבררת עם כל ביס נוסף. בדוק יש גם מבחר מנות המוגשות על פרוסת לחם (כמו מוצרים רבים כאן, גם מקורו של הלחם מצוין בתפריט). מתוכן בחרנו אנטרקוט צרוב במבער על טוסט מחלה של ויז'ניץ עם חמאת סחוג בעלת חריפות נעימה וערימת עלי תבלין. גם זה היה טעים מאד ועשוי בדייקנות.

נטייתי הטבעית לאנדרדוגז מתבטאת גם בחיבה יתרה לירקות הנחשבים פחותי ערך, קולרבי למשל. גרסתו של אסף דוקטור לשורש הטעים הזה הייתה לדעתי כוכבת הערב. הוא מכין אותו אפוי בפחם עם גבינת המאירי, מעט פרג, זעתר ופלפל חריף והוא מונח על שלולית נדיבה של שמן זית ארומטי. שמן זית, אגב, משמש מעין נעימת רקע לרבות מהמנות.

לבסוף הגענו למנה החמה שבתפריט, אף היא קטנה, מטפונה מבשר טלה שמנמן עטוף בעלי שומר ועשבים על קרם חציל שרוף. הבשר היה סיבי ורך מבישול ארוך והשומניות שלו התאזנה היטב בסיועו של סלט פשוט מעלי ריג'לה בשרניים.

לפני שהתפנינו לקינוח של אפרסק בסירופ שתוכו מולא במרציפן והוא טובל בקצפת נוזלית, טעמנו מבחר של ארבע גבינות ממשקי עפאים ומרקוביץ', בליווי דבש סמיך ושלושה מיני ריבה. הגבינות מצוינות אחת אחת, אבל ההגשה עם ארבעה מיני מתיקה תמוהה לא פחות מהמחיר – 55 ש"ח – שהוא על גבול השערורייה.

דוק הוא דוגמה, נדירה למדי יש לומר, לקונספט שלא מחליף את הייעוד היסודי של מסעדה, אלא משרת אותו. האוכל איכותי וטעים, ולמרות הממדים הצנועים יש הקפדה רבה על הגשה אסתטית בכלים נאים ועל שירות אדיב ומאיר פנים.

חשבון

פרוסות טרחון – 45 שקלים
דג בחושחש – 45 שקלים
פרוסות סינטה – 53 שקלים
קולרבי אפוי – 29 שקלים
אנטרקוט ברולה – 29 שקלים
2 מטפונה – 124 שקלים
צלחת גבינות – 55 שקלים
כוס פטי קסטל – 41 שקלים
סודה – 9 שקלים
אפרסק קצפת – על חשבון הבית
20% הנחה בתקופת ההרצה – 86- שקלים

סך הכל – 344 שקלים

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601