טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

דיסקו טוקיו

צילום: אנטולי מיכאלו
כתובת:
הרצל 16
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־חמישי
12:00־16:00
שישי־שבת
18:30־23:00
כדאי לדעת:

ביקורת: ילדיסקו

דיסקו טוקיו, כמו אחיותיה הבוגרות יותר בצבא המסעדות של R2M, מספקת חוויה מתוסרטת היטב של אווירה, שירות ואוכל. רק אל תבואו בגישה טהרנית
| מאת: דניאל שק

יהיה קשה להאשים אותי שאני לא מתייחס לאוכל ברצינות. מצד שני אין דבר מדכדך יותר מרצינות תהומית מדי לאוכל, וחוש הומור נותר התבלין המנצח לחיים בריאים. למה אני מספר לכם את זה? כי קיים חשש מוחשי שזן מסוים של סועדים עלול ליפול לפח שטומנת לו התוספת האחרונה לצבא הקולינריה R2M של רותי ומתי ברודו. דיסקו טוקיו, כפי ששמה לא מעיד, אינה מסעדה יפנית, ולכן אני ממליץ לאותו זן של סועדים מדקדקים ומצקצקים להשאיר את הטהרנות שלהם בבית עם הבייביסיטר, לצד האנציקלופדיה המלאה של המטבח מארץ השמש העולה. לא תזדקקו להם כאן.

דיסקו טוקיו היא החלק המסעדתי של מתחם הרצל 16, שמאוכלס ברובו על ידי בר־מסעדה־בית קפה־חלל הופעות. ההזמנות נפרדות, ההושבה נפרדת, התפריטים נפרדים (עם אזורי חפיפה) ורק המטבח משותף, כך שאם יושיבו אתכם על הבר אל מול המטבח רחב הידיים – האופציה המומלצת – אל תופתעו אם בין טמפורה, אצות ואטריות סובה יצוצו לשדה הראייה שלכם המבורגר וסלט קיסר. אל תתפלאו גם אם בין מנת פטריות שיטאקה ביוזו, סויה וחלמון ביצה כבוש במיסו לצלחת כופתאות שומאי, יצ'פרו אתכם בארנצ'יני מהבילים, שלמרות המאמצים להסביר את ייחודם (יש קימצ'י ורוטב צ'ילי קוריאני). הם הולכים ומדברים כמו ארנצ'יני ולכן הם ארנצ'יני לכל דבר.

וון טון שרימפס, דיסקו טוקיו. צילום: עידית בן עוליאל

וון טון שרימפס, דיסקו טוקיו. צילום: עידית בן עוליאל

השם דיסקו טוקיו, יותר משהוא מלמד על האוכל מעיד על החוויה – משהו קצת שטותניקי ועליז, שמתחבר היטב עם הצפיפות וההמולה וכן, גם עם האוכל, שאפילו אם קשה לאפיין אותו במדויק הוא ברובו הגדול טעים, עשוי במיומנות, מורכב מחומרי גלם סבירים ומוגש באסתטיקה מוקפדת ובכלים נאים. אז יאללה relax, תנו חיוך ותתיישבו לאכול.

נחזור רגע לתבשיל הפטריות. הן במרקם מדויק וטעמן עמוק, סביבת הרוטב המעורבת בחלמון הכבוש מייצרת חמצמצות נעימה, אבל הייתה בו שמנוניות בכמות לא סבירה שאילצה אותנו לוותר על ספיגתו בעזרת באנס שמוגשים כאן צרובים על גריל (טוויסט מבורך, כי בואו נודה על האמת, במקור יש לבאנס מאודים טעם של קלקר לח). מנת תמנון צרוב על קרם דלעת יפנית, אספרגוס סיני ואצות קריספי היא דוגמה טובה לפלואידיות ההגדרתית שמאפיינת את המטבח כאן. לזרוע התמנון נוסף נופך אסייתי במשרה, אבל נראה אתכם מבדילים בין טעמו של קרם מדלעת יפנית לזה של כל דלעת אחרת. יש כאן מנה קוסמופוליטית נחמדה, גם אם לא מצטיינת, שרק האצה משמשת בה כסמן יפני מובהק. שישיית כופתאות שומאי במילוי עוף ברוטב סויה ושמן שומשום מעט חריף היו מבוא לרגעי השיא של הארוחה, שעוד היו לפנינו. הבצק טעים ונגיס, המילוי עסיסי ומעט ארומטי והאידוי הופסק בדיוק בזמן.

דיסקו טוקיו. צילום: בן פלחוב

דיסקו טוקיו. צילום: בן פלחוב

המטבח של דיסקו טוקיו שוקק התרחשויות מעניינות, הישיבה אל הבר יחסית נוחה, האנשים נחמדים והמלצרית האחראית עליו העניקה שירות אדיב, יעיל ולא מתחנף.

שתי המנות העיקריות היו גם החזקות ביותר: שרימפס וקלמרי בחמאת נורי עם שאלוט ביוזו וקוביות אורז צרובות (יאקי אוניגירי), שמנעד הטעמים בהם היה יכול להתאים באותה מידה גם לים התיכון (חמאה, לימון וקוביות פולנטה למשל), ומה זה באמת משנה? פירות הים טובים, הרוטב מלטף, קוביות האורז נותנות קראנצ'יות נחמדה והטעמים מאוזנים היטב. הוספנו להזמנה גם חזה ברווז צלוי עם אטריות סובה, פטריות מלך היער וציר מצוין. האמת שהברווז לבדו היה כל כך טוב שנוצר פיתוי לוותר על כל מה שמסביב, שממילא מגיע בנפרד, אבל קיבלנו את המלצת המטבח, ערבבנו אטריות, פטריות ווסאבי בציר, טבלנו פרוסת בשר אדמדמה ובאמת קיבלנו ביס נהדר. קינחנו עם אורז בחלב עם פלחי הדרים וקוביות רובארב, שהיה טעים על אף שהמיסו שהובטח בתפריט לא הורגש כלל. עיקר כישרונה של R2M הוא ביכולת לסמן מטרה ונתח שוק ולייצר עבורם חוויה מתוסרטת היטב של אווירה, שירות ואוכל, בסדר הזה. כזו היא גם דיסקו טוקיו.

כוכבים: 4

מה זה: יותר דיסקו מטוקיו, אבל מי סופר?

שורה תחתונה: אוכל רב תרבותי ברמה טובה באריזה מתוקתקת

חשבון בבקשה:

יאקי באנס – 18 ש"ח

שיטאקה – 52 ש"ח

תמנון צרוב – 64 ש"ח

שומאי – 48 ש"ח

שרימפס וקלמרי – 74 ש"ח

חזה ברווז צלוי – 98 ש"ח

רייס פודינג – 42 ש"ח

2 כוסות יין – 88 ש"ח

צ'ייסר וארנצ'יני – עח"ה

סה"כ: 484 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0