טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

האחים

מטבח: שיפודים

03-6917171
כתובת:
אבן גבירול 12
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:00־24:00
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר

טיים אאוט אומר

8
אוכל8שירות7אווירה8תמורה9

ביקורת: מסעדת האחים מגישה אוכל טעים, יצירתי ולא יקר מדי

עם קצת חשיבה מחוץ לקופסה ופיין־טיונינג של הטעמים, האחים מוכיחים שאפשר להפוך מנות אוכל רחוב שגרתיות ליצירות קולינריות
| מאת: דניאל שק

השבוע גיליתי שאין טעם לנסות להפנות את הגב למציאות המלחיצה שאנחנו שרויים בה. התיישבנו על הבר של מסעדת האחים, עם הגב לרחוב אבן גבירול, אבל לאורך כל הערב השתקפו על הקיר שמולנו הבהובי הניידות והאמבולנסים כמו בדיסקוטק מהסיקסטיז. למרות זאת יש משהו שפוי מאוד שעובר כחוט השני לאורך כל הביקור במסעדתם של האחים יותם ואסף דוקטור: אווירה שפויה, עיצוב שפוי, פסקול שפוי, אוכל שפוי ומחירים שפויים, כולל – וצריך לציין זאת שוב ושוב לשבח – מחירי יין ואלכוהול ללא תחרות.

כבר יצא לי לשבח כאן את אחותה הקטנטנה, המפתיעה והיצירתית – מסעדת דוק השכנה. מאז היא הפכה למעין מעבדת פיתוח של האחות הגדולה שעוברת אף היא תהליכי שינוי שמתבטאים לא רק בשיפוץ תשתיות וברכש הצעצוע האופנתי החדש של מסעדות תל אביב – תנור ג'וספר – אלא גם בשינויים בתפריט. לא עוד שיפודייה מתוחכמת, אלא מסעדה עם מגוון רחב של מנות – בשר כמובן וגם דגים והרבה ירקות, לכולן מכנה משותף של פשטות, מקוריות ותעוזה. גם באחים יש אידיאולוגיה של נאמנות לחומרי גלם מקומיים, אבל היא פחות אובססיבית מאשר דוק.

שלוש מנות פתיחה אותתו לנו שעומד להיות כיף. סלט טאבולה שהיה מורכב מהמון עלים, כמות מינימלית של בורגול, כמה קוביות עגבנייה והרבה לימון, סלט של נתחי סלק גדולים בוויניגרט סודי עם בצל ירוק ויוגורט כבשים שנצבע בסגול זוהר, ומעל כולן – סלט מקסים ורענן של קישואים חיים, עלי מרווה וכמה פיסות של משמשים מיובשים, שבמתיקותם המדודה מיתנו את חמיצותו של יוגורט המשמש גם להם כרוטב. חבל שבמסעדות לא מרבים עוד להשתמש להשתמש בקישואים חיים במקום לבשלם עד מוות. הסלטים מתוארים בתפריט כמנות קטנות, אך מוגשים בנדיבות רבה ומלווים בחלה טרייה (ללא תשלום), שבניסיון הראשון הגיעה כשחלקה הפנימי לא אפוי, אך כעבור כמה דקות חזרה ריחנית, מהבילה וטעימה.

המשכנו עם ספאייח טלה, מעדן מהמטבח הערבי שמורכב מפיתה צלויה ממולאת בתערובת בשר טלה ועגל, עגבניות ועשבי תבלין. הפיתה מחולקת לרבעים שאותם אפשר לטבול בטחינה ואפשר גם לא – כי טעמיו של הבשר העסיסי בעטיפה המתפצחת של הפיתה מעניקים חוויה לא פחות ממכרת. תערובת בשר דומה פגשנו במנת חומוס עם בשר, כנראה הטובה ביותר שטעמתי (מילה של ירושלמי). עם קצת חשיבה מחוץ לקופסה, תשומת לב לחומרי הגלם ופיין־טיונינג של הטעמים, האחים מוכיחים שאפשר להפוך מנת אוכל רחוב שגרתית שטעמה לא פעם הוא של בונזו בטעם כמון, ליצירה קולינרית ראויה. הבשר, שהונח על מצע חומוס משובח וטחינה, בושל במידה שלא ייבשה לו את הצורה ובעיקר היה נטול שכבות מיותרות של תיבול אגרסיבי, כך שאפשר היה להרגיש את טעמיו הטבעיים.

מובן שעדיין יש שיפודים בתפריט ובחרנו לטעום שניים. האחד של פילה עוף, שהשריה בתערובת תבלינים בסגנון הודי הספיגה אותו בטעמים עמוקים ונעימים אבל לא מנעה את התייבשותו; והשני של מה שמכונה במקומותינו בשר פרגיות, ובמגבלות הז'אנר האחים הוציאו ממנו את המיטב בטעם ובמרקם. חובבי הבולבוסים ייהנו מתפוח אדמה מדורה האפוי בדייקנות לכלל מרקם מוצק, אחיד ועשיר בטעם. הם ייהנו קצת פחות מהצ'יפס.

חזרתי גם להתענג על מנה נפלאה שיובאה מהתפריט של דוק – קולרבי שלם אפוי בתנור הפחמים, חרוך מעט מבחוץ, נימוח ומתקתק מבפנים וטובל בשלולית נדיבה של שמן זית טוב. עם פירורי גבינת המאירי, תימין, מלח גס ומעט פלפל חריף הירק הדחוי הזה הופך ממש לסינדרלה בשמלת נשף. המנה הזאת משקפת את ה־DNA הקולינרי של האחים דוקטור, יותר מכל הראיונות שבהם הם מנסים להגדיר אותו במילים.

חתמנו את הערב במלבי שמתאים במיוחד לסועדים מאותגרי מי ורדים כמוני. גם כאן Less is More בכל הנוגע לארומות החזקות, ומתחת למעטה של גרנדין מוצאים בעצם פנקוטה מצוינת עם גרידת פיסטוק.

האחים כבר בת 5 והיא תמיד מלאה ושוקקת חיים, עדות לכך שהקהל יודע לתגמל על היכולת ליצור אוכל טעים, נגיש, מקורי ומעניין בלי להידרש למחסום המחירים מרקיעי השחקים. שפוי כבר אמרנו?

 

 

חשבון

  • שלישיית סלטים – 39 ש"ח
  • קולרבי פחם – 33 ש"ח
  • ספאייח טלה – 39 ש"ח
  • חומוס בשר – 45 ש"ח
  • 2 שיפודי עוף – 62 ש"ח
  • תפוח אדמה מדורה – 16 ש"ח
  • צ'יפס – 17 ש"ח
  • מלבי – 27 ש"ח
  • שתי כוסות מלבק שירז מונטיפיורי – 51 ש"ח
  • ספרקס קטן – 10 ש"ח

 

סך הכל – 339 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: c422d06bb