טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

הירו ראמן - לבונטין

מטבח: אסיאתי

כתובת:
לבונטין 19
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
19:00־23:30


שעות פתיחה רלוונטיות לתקופת ההרצה
כדאי לדעת:

ביקורת: הירו ראמן לבונטין: ראמן, גיוזה ושאר הפתעות

הסלטים מצוינים, הגיוזה ממכרת, אבל דווקא הראמן - לב המטבח של הירו לבונטין - מאכזב משהו 
| מאת: דניאל שק

כשנולד בני הבכור (לפני המון זמן), ידידה שעבדה ביין יאנג, שהייתה אז מסעדה צעירה יחסית, של שף צעיר יחסית, ישראל אהרוני, שלחה לנו הביתה ארוחה מלאה ובקבוק יין. זו מתנה שלא שכחנו אף פעם, לא רק משום החוויה הקולינרית הנדירה לזוג צעיר ותפרן, אלא משום שהייתה זו אתנחתא בסערת האדרנלין, הדאגה וההורמונים שאופפת לידה ראשונה. את הזכויות הרבות שיש לישראל אהרוני קשה למנות כאן. הוא חלוץ המטבח האסייתי הרציני בארץ, ספריו המגוונים הם נכס צאן ברזל והוא בעל גישה סקרנית, ידענית ורצינית לאוכל. ויש לו גם חוש הומור – כפי שמצטייר במסעותיו עם גידי גוב בתוכנית האוכל היחידה בטלוויזיה שיש לה חן – והוא לא מתייחס לאוכל ברצינות התהומית שמאפיינת רבים מבעלי המקצוע בתחום.

לחוש ההומור שלו אפשר לייחס גם את העובדה שבין קישוטי הבד היפניים שמעטרים את תקרת הירו, מסעדתו החדשה בלבונטין, מציץ פה ושם דיוקנו המצויר בכמה קווי מכחול ושהמוזיקה שמתנגנת ברקע היא סיקסטיז ומטה ממוצא אנגלוסקסי מובהק. זו מסעדה שממוקדת סביב שני עמודי תווך – ראמן ובאנז – אבל סביב יש עוד המון דברים טובים. גם אם יש שיכנו זאת אוכל רחוב, אני לא מסתדר עם הסתירה הפנימית שבין אוכל רחוב למסעדה מעוצבת וממותגת למשעי. די אם נגיד שמדובר באוכל פשוט ועממי, שכמו כל אוכל פשוט ועממי מצריך המון ידע, אהבה ותחכום כדי להכין אותו הכי טוב.

קערה עם אופי

התפריט קצר ומחולק לסלטים, גיוזה, מנות באן וראמן (ואטריות אחרות). כיוון שהירו מגדירה עצמה כראמן בר, נתחיל מהראמן. ראמן, כמו כל אוכל עממי, יש באלפי גרסאות ואינטרפרטציות אזוריות, שבטיות, מקומיות, משפחתיות ואישיות, כך שיהיה טיפשי להיכנס לדיון אם הראמן של אהרוני נכון, אותנטי, נאמן למקור או שמות תואר כאלה. אין לפקפק שהוא העמיד את כל ניסיונו, דמיונו ומיומנותו לטובת פיתוח הראמן האישי שלו ונותרת אך ורק הקביעה הסובייקטיבית לגמרי אם זה טעים לכם או לא. שתיים משלוש קערות ראמן שהגיעו לשולחננו אכזבו. ניכר שהושקעה מחשבה בהרכבת כל אחת מהגרסאות ובכל קערה מוצאים מכל טוב מבחינת חומרי גלם ואיזוני הטעמים העדינים בצירי המרקים. אני מבין את הרצון לוודא שהציר לא יטביע את טעמם של כל המרכיבים האחרים, אבל הציר הוא מעטפת הטעם, המפתח שפותח את כל האחרים והערובה לעומק החוויה הכוללת. בכל הנוגע לציר העוף והעוף־ברווז הזהירות הרחיקה לכת והתוצאה הייתה אנמית. ראמן גוצ'ה עוף, שעל פי המלצרית אמור להיות חריף, היה תפל, וכמה טיפות שמן צ'ילי שיפרו אותו פלאים. פרוסות העוף טובות ויש גרגרי תירס צרובים ועוד מיני הפתעות בקערה. האטריות מצוינות והביצים הכבושות הן מלאכת מחשבת של טעם ומרקם. הכי אהבנו את הראמן חזיר, שלציר שלו היו אופי ונוכחות שעטפו את שוכני הקערה באהבה.

ראמן חזיר קיבל את הציון הכי גבוה. צילום: שי אוחיןו

ראמן חזיר קיבל את הציון הכי גבוה. צילום: שי אוחיון

שתי מנות גיוזה שטעמנו היו טובות. את המלית העסיסית, המבוססת על בשר פרגית או חזיר קצוץ גס, עוטפת שכבת בצק דק וטעים ועוד שכבה דקיקה של פריכות מהטיגון. הכופתאות האלה די ממכרות. אכלנו אותן לצד שלושה סלטים, שלטעמי הם סיבה מספקת לחזור להירו, ומנה נהדרת של פרוסות חזיר קרות במרינדה. היו שם סלט מלפפונים ועוף, וסלט נפלא של אטריות שעועית ואצות עם המון שום ובצל ירוק ובעיקר סלט מפרוסות נימוחות של חציל ברוטב מעט חריף, סלט מלטף שעושה נעים לחך.

הירו לבונטין, גיוזה מוצלחת שכמותך. צילום שי אוחיון

הירו לבונטין, גיוזה מוצלחת שכמותך. צילום שי אוחיון

פשטות מלאת ניסיון

נחזור רגע לפרוסות החזיר. לכאורה מנה פשוטה, כמעט בנאלית, אבל היא מקפלת בתוכה את כל הניסיון והביטחון העצמי של אהרוני. בשר מעט שומני שהתבשל באטיות ומרינדה קלאסית בטעמי סויה, ג'ינג'ר, מירין או סאקה, קצת מתיקות וקצת חריפות – זה הכל, אין לו צורך להרשים. ובכל זאת, טאץ' קטן של יצירתיות: שבבי קשיו מתקתקים שנותנים שכבת טעם נוספת. הקינוח היחיד שהוצע, גלידת אגסים ומיסו טבעונית עם שבבי קרמל ג'ינג'ר, היה הפתעה נעימה ביותר ומרעננת.

כבר כמה שנים שאהרוני נעדר מנוף המסעדות שלנו וגם אם יש דרכים רבות אחרות לחוות אותו, טוב שחזר, אפילו אם לא בגדול.

שלושה וחצי כוכבים

מה זה: אהרוני מביא את האטריות ללבונטין

שורה תחתונה: ראמן בר עם מנות טובות דווקא מסביב

חשבון בבקשה:

  • סלט חציל – 19
  • סלט אצות קומבו– 19
  • סלט עוף ומלפפונים – 19
  • גיוזה פרגיות – 32
  • גיוזה חזיר – 34
  • פרוסות חזיר – 32
  • גוצ'ו ראמן עוף – 54
  • דן דן ראמן– 58
  • ראמן חזיר – 58
  • גלידת אגסים ומיסו– 16
  • בירה לאו – 24
  • קולה זירו – 12

סה"כ –377 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 35bbb25404c29bc9