טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

הס 4

מטבח: בית קפה

צילום: יח"צ
כתובת:
הס 4
תל אביב יפו
מפה


כדאי לדעת:

ביקורת: הס 4: אוכל איטלקי פשוט, לא יומרני ונגיש לחך ולכיס

האוכל בהס 4 של תמר כהן צדק כל כך שמח ואמיתי, שלא ברור איך לא משתרך תור ארוך בפתחה של המסעדה
| מאת: דניאל שק

תעלומה בעיניי איך לא משתרך תור ארוך של סועדים בפתחה של מסעדת הס 4. נכון, זה לא לוקיישן מי יודע מה והעיצוב לא הכי מצודד ונכון שאין ממש יחסי ציבור למקום הזה. נכון גם שהמסעדה פתוחה רק בבוקר ובצהריים ואילו תעשיית ה"מפה לאוזן" עובדת חזק יותר בשעות החשכה, אבל בהס 4 של תמר כהן צדק, שנפתחה לפני כחצי שנה, אכלתי את אחת הארוחות הכי משמחות, הכי הוגנות והכי אמיתיות זה זמן רב. קוצ'ינה תמר, שנסגרה לפני שנה, הייתה גם מסעדה עם אוכל מדויק ונאמן לרוח המקור הצפון איטלקי. היא החזיקה עשר שנים, שהן, כידוע, כמעט נצח במציאות התל אביבית. הס 4 היא מסעדה מסוג אחר – צנועה, קטנה ופשוטה יותר, אבל רוח המטבח שלה כאילו עברה עוד צמצום, כמו רוטב משובח, ועכשיו היא תמצית עוד יותר זכה של מוצר נדיר ממילא: אוכל צנוע, חסר יומרות, לא מתחכם ובמחירים הגיוניים, אוכל עונתי שהותקן עם ידע, כישרון וענווה על ידי שפית שמספיק בטוחה בעצמה כדי להבין שהיא משרתת את האוכל ולא להפך. וזהו אוכל מחייך, כמו החיוך הרחב שמאיר את פניה של כהן צדק כשהיא מגיחה מהמטבח ומגלה שאורחיה נהנו ממעשה ידיה.

>>בואו לעקוב אחרי טיים אאוט תל אביב גם באינסטגרם

התפריט משתנה כמעט מדי יום ומופיע לכן רק על גבי לוח. בשעת צהריים מאוחרת כבר חסרים כמה פריטים כי מה שנגמר נגמר ואין תחליפים. את רוח המקום קלטנו ישר מהמנה הראשונה שעלתה על השולחן (המלצרית החייכנית והאדיבה ניווטה את הארוחה בחן ובתבונה והוציאה מנות בסדר ובקצב מושלמים): סלט עדשים הכי פשוט. ובאמת, למה לסבך? תערובת של עדשים ירוקות ושחורות, מבושלות אל דנטה, קצת ירקות שורש, כמה עלים ירוקים, מעט שמן זית והרבה לימון מספיקים כדי להכין מעדן. בודינו פרמזן, מעין פלאן אוורירי עם כמה פרוסות שמפיניון מוקפצות ביין, מביא מנעד טעמים יותר עדין ומרקם מדויק ונעים בפה.

מיד אחרי מנת סלטימבוקה בפרשנות אישית מאוד (מילוי של שזיפים יבשים) הגיעו בזו אחר זו מנות עיקריות, כל אחת משכנעת יותר מקודמתה. ניוקי טרטופו עלולה בקלות להוביל למנה פלצנית במחיר מגוחך. אצל תמר זה מרגיש כמו מנה שהכינו בבית. צורת הניוקי לא אחידה, הם במרקם מושלם והם טובלים ברוטב חמאה עשיר ומעליהם פרוסות דקיקות של כמהין. זה ממכר ושוב, בלי התחכמויות מיותרות, בלי נגיעות של… מצע של… או קציפה של… פשוט הדבר האמיתי שהוכן בידענות ובאהבה, עם כבוד לדורות של בשלניות שהכינו את המנה הזאת לפניה. טליאטלה ראגו, שעם עוד כמה מנות נדדו לכאן מקוצ'ינה תמר, היא גרסה מאופקת של המנה הקלאסית, מבוססת על תערובת טחונה של שלושה סוגי בשר (בקר, חזיר ועוף), מעט עגבניות וכמעט ללא רוטב. יהיו כאלה שיעקמו את האף ויגידו שזה יבש, אלא שככה צריכה להיות פסטה אל ראגו. לי הפריעה דווקא הפסטה שאף שהייתה טובה בטעמה הייתה מבושלת יתר על המידה.

>>13 שפיות ששברו את תקרת הזכוכית של עולם הקולינריה

בתפריט הופיעו כרעי עוף בלימון, אבל המלצרית שידלה אותנו להמיר אותן בסקלופיני בלימון ויין. שוב קיבלנו צלחת עם מראה של בית – נדיבה, מהבילה ולא מצועצעת, עם פרוסות של חזה עוף שטיפול מושכל הוציא מהן את המיטב (גם אם עדיין חייבים להתייחס אליהן כאל תחליף לדבר האמיתי – בשר עגל צעיר ובהיר) עטופות ברוטב לימוני עמוק עם כמה עלי מרווה וקוביות שחמחמות של תפוחי אדמה צלויים ונימוחים. זו מנה קלה וכיפית לשעת צהריים.

לקינוח הוצעו לנו שתי עוגות שמגיעות מקונדיטוריה שכנה – עוגת פרג קלאסית ועוגת ריקוטה ממש נהדרת, אחת מעוגות הגבינה הטובות שטעמתי לאחרונה.

הס 4 הקיפה עצמה במעין גדר של פרחים כדי לבדל אותה מהמולת רחוב אלנבי ומראהו. זה לא פשוט וגם מונה ליזה ענקית שמחייכת אל הסועדים מעל גבי קיר המסעדה לא מצליחה להעניק תחושה של כפר ציורי בצפון איטליה. החוויה האיטלקית בכל הדרה ממתינה לכם בצלחות שכהן צדק מכינה באהבה ומגישה לכם בחיוך, חיוך שיישאר על שפתותיכם גם כשתראו את החשבון.

 

 

 

חשבון

  • בודינופרמיג'אנו – 38 שקלים
  • סלטימבוקה– 38 שקלים
  • סלט עדשים – 42 שקלים
  • טליאטלה ראגו – 62 שקלים
  • ניוקי טרטופו – 89  שקלים
  • סקלופיני עוף – 62 שקלים
  • עוגת ריקוטה– 13 שקלים
  • עוגת פרג – 13 שקלים
  • 2 קולה זירו – 22 שקלים
  • אספרסו – 9 שקלים

 

סך הכל – 388 שקלים

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0