טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

השקד

מטבח: דגים ופירות ים

צילום: יח"צ
כתובת:
החשמונאים 99
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שישי
12:00־24:00
שבת
12:00־18:00
כדאי לדעת:
- מחיר: בינוני
- מתאים לישיבה בחוץ

טיים אאוט אומר

7.75
אוכל8שירות8אווירה7תמורה8

ביקורת: השקד: אוכל פשוט, מוכר ומשמח לב

גם במשכנה החדש השקד מוכיחה שבסופם של כל הגימיקים, הטרנדים והאופנות נותר השילוש הקדוש של הבישול: חומרי גלם, כישרון וניסיון
| מאת: דניאל שק

בסצנת האוכל הקופצנית של תל אביב, שבה אתה לא יודע אם מסעדה שהגעת אליה רק נפתחה, תכף נסגרת או החליפה בעלים, שף או שם, כמה נעים להיכנס למסעדה שגילה כמעט כגילי. 52 שנים השקד היא חלק מהנוף העירוני של מה שהיה פעם השוק הסיטונאי. גם אם מכבש נדל"ני החריב את קירות משכנה המקורי וביקש להמיתה, משכן חדש ונאה נמצא מעברו השני של רחוב החשמונאים. קירותיו חסרים את הפטינה החמימה, ובכל זאת אפשר לחוש את כמויות הידע, הניסיון ותרבות האירוח שנצברו לאורך עשורים, שכבה על גבי שכבה, שנה אחר שנה. חיים שלו, בנם של זוג המייסדים, נראה אמנם בפוסט טראומה, אבל כששואלים אותו איך המעבר הוא מחייך בגבורה ואומר: "קשה, אבל יהיה בסדר. הדרך שלי להתמודד היא להיות במטבח". 41 שנים הוא מבשל ועדיין נדלק בעיניו ניצוץ כשמחמיאים לו על מעשה ידיו. אגב, אימא אסתר בת ה־90 – שתהיה בריאה! – ממשיכה להגיע יום יום למסעדה כדי לוודא שהילד לא עושה פשלות.

האוכל בהשקד הוא בבואה של הפסיפס האנושי האקלקטי של השכונה. הזוג הפולני אימץ היטב טעמים מהבלקן ומהמזרת התיכון, וכך גרה איקרה עם פלאפל וחציל בטחינה עם גפילטע פיש. 50 שנות קיום עזרו להם להשיל את כל הפוזות ולהגיש אוכל פשוט וחסר יומרות, מוכר ונטול הפתעות, יציב ומשמח לב. על רובו אין הרבה מה לכתוב, אבל מכל המגוון שאכלנו די בשתי מנות בלבד כדי לאחל להם עוד יובל שנות קיום (לפחות). אלו הן שתי מנות דג פשוטות ומדויקות שמזכירות לך שבסופם של כל הגימיקים, הטרנדים והאופנות נותר השילוש הקדוש של הבישול – חומרי גלם, כישרון וניסיון. לברק שלם על הגריל מוגש כאן בשיא הפשטות עם כמה עלים ירוקים ופלח לימון. כשפורצים את עורו נגלה בשר לבן, מוצק ומבהיק מעסיס, והוא יורד מהאדרה בקלות ובשלמות. האדים העולים ממנו נושאים ניחוח נעים של ים והטעם הטבעי מלא ועשיר. אין שום רוטב, כי במטבח יודעים שדג שנצלה על גריל בדיוק בחום הנכון והורד ממנו בדיוק ברגע הנכון הוא יצירה קולינרית שלמה ומלאה.

חבר שחי בעבר ביוון אמר לי שהאופן שבו מכינים דגים בשקד מחזיר אותו לשם. ואכן, פילה מוסר ים, אף שהוא זוכה לטיפול מעט יותר ניכר במטבח, נותר עמוק בספקטרום האותנטי ויכול היה להיות מוגש בטברנה על חוף אי יווני או בכיכר מוצלת בליסבון. גם בשרו עסיסי ומוצק, וטעמיו מחודדים על ידי מלח, פלפל גרוס וזרזיף לימון בלבד. סביב השולחן הייתה הסכמה שזו אחת ממנות הדג הטעימות ביותר שאכלנו לאחרונה, כולל קרניבורית שלא ממש מחבבת דגים. הקרניבורית הזמינה מנת קבב נדיבה וסבירה מבשר טוב ומתובל במידה, גם אם אני אישית לא חושב שקבב צריך להגיע לצלחת בדרגת עשייה מדיום.

בשקד דבקים בשיטה שמי שמזמין מנה עיקרית זוכה למבחר עשיר ומגוון של סלטי פתיחה. רובם לא הכי מרשימים. נזכיר כבד קצוץ מאכזב, סלט ביצים מצוין, סלט מלפפונים עייף וסלט עגבניות חריף שאמנם לא היה מקבל אשרת כניסה לפולין אבל היה ממש מושלם: עגבניות מוצקות וטעימות, הרבה בצל, פלפל חריף קצוץ, לימון ושמן – רענן ומחיה את הפה. נוסף על כך הזמנו קציצת גפילטע פיש שלא קלעה לטעם כולם (אבל כן לטעמי) בהיותה לא מתוקה מאוד ועשויה מדג טחון גס, וכן פילה מטיאס במלח עם הרבה בצל שאני מוכן לקבל משלוח ממנו כל בוקר, או לכל הפחות כל שבת בבוקר.

חתמנו עם שני קינוחים חמודים, טעימים וממש ברוח המסעדה: עוגת ביסקוויטים שלא רק הנוסטלגיה עשתה אותה טעימה אלא גם הכנה מלאת אהבה ושכבות של שוקולד לבן ומריר; וקרמשניט – לא מילפיי ולא עוגת נפוליאון, אלא קרמשניט. מאוחר מדי הבנו שהחמצנו קרם בוואריה שזכה כנראה ביושר בתואר "מיתולוגי". לא נורא, עוד סיבה לחזור לשם.

השקד היא לא רק שמורת טבע שובת לב, אלא מסעדה מקסימה עם כמה מנות נהדרות, והקהל המגוון שממלא אותה מלמד שהנאמנות של משפחת שולביץ־שלו ללקוחותיה היא הדדית ואוהבת.

שורה תחתונה: אוכל פשוט ונטול יומרות, מוכר ונטול הפתעות, יציב ומשמח לב

 

חשבון (ארבעה סועדים)

  • דג מלוח – 28
  • פלאפל דגים – 49
  • גפילטע פיש – 32
  • קבב – 73
  • פילה מוסר – 121
  • לברק בגריל – 119
  • קרמשניט – 32
  • עוגת ביסקוויטים – 28
  • בקבוק אמפורה ריטון – 120
  • 2 קפה – 22

 

סך הכל – 624 ש"ח

 

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601