טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

זוזוברה TLV

מטבח: אסיאתי

09-9577077
צילום: יח"צ
כתובת:
החשמונאים 96
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:00־24:00
כדאי לדעת:

ביקורת: זמן סוכר: זוזוברה החדשה בגינדי מאכזבת

בזוזוברה החדשה שבמתחם גינדי כל הסועדים קופצים רוקדים. זה כנראה בגלל כמות הסוכר המטורפת ששמים להם באוכל. שמישהו יתקשר למכון אברהמסון
| מאת: דניאל שק

בגלגול הבא אני רוצה להיות ספק הסוכר של רשת מסעדות זוזוברה. זה לא רק בגלל ההכנסה המובטחת לאורך זמן, אלא גם בגלל האושר שהוא גורם לקהל הלקוחות. ארשת של אושר חולמני נסוכה על פניו של הקהל שממלא את הסניף החדש של הרשת בקניון TLV Fashion Mall. כולם נראים בטריפ כלשהו ולמרות הלגליזציה וכל זה אני מעריך שזה טריפ של סוכר. כי בזוזוברה הסוכר נושא אותך מקצה הארוחה ועד קצה, כאילו מדובר בקונדיטוריה, ואף שכבר ידענו שאין כמו תערובת מתוק, חמוץ וחריף להשרות אווירה אקזוטית ולתת לסועד תחושה מוחשית של קפיצה קטנה לאסיה, כאן נדמה שעל התפריט כולו נפרש מסך של מתיקות. אז נכון, זה עניין של טעם תגידו, אלא שכל היופי במטבחי אסיה הוא המורכבות והאיזונים הדקים בין טעמים רבים, הרגע הזה שבו הביס פוגש את החך ותרכובת הטעמים מתפענחת ונפרשת בחלל הפה.

בזוזוברה כל זה אבוד מראש, אלא אם פיתחתם מיומנות לנטרל את המתיקות, לגבור עליה ולגלות את מה שמתחבא מאחוריה. ואכן, אי אפשר להגיד שאין כלום מאחוריה. ראשית יש חלל מודרני ומסביר פנים, עגול וגבה תקרה, יש שירות מאוד חביב ומתוקתק – כפי שמתבקש ממסעדה שבנויה על תחלופה מהירה – ויש תפריט מגוון עם מנות בהשראת פינות שונות של היבשת. סלט אטריות זכוכית עם ירקות ושרימפס הוא דוגמא טובה: זה סלט לגמרי ראוי, מורכב מחומרי גלם סבירים ויש בו שילוב מרקמים נעים בין האטריות, השרימפס והירקות הקראנצ'יים. רק מה שמתואר כ"וויניגרט כוסברה, נענע ולימונים" הוא בראש ובראשונה ויניגרט סוכר. כך גם אגרול ירקות, מאכל נפוץ ואהוב, שמותקן כאן במיומנות עם מעטפת מתפצחת ומלית נחמדה של ירקות, וכל עוד מרחיקים אותו מצלוחית המטבל המתוק והדביק זה אפילו טעים.

אגרול ירקות. צילום: גילה שוסטר

אגרול ירקות. צילום: גילה שוסטר

נהנינו מנתחים של חציל בשרני על הגריל ברוטב לימון, סויה וג'ינג'ר (וסוכר כמובן) וגם שרימפס בציפוי פנקו הוכיחו שאפילו משרימפס באיכות לא משהו אפשר להכין חטיף נחמד אם הוא מטוגן היטב ולא נוטף שמן. גם במקרה הזה עדיף לוותר על הרוטב. שיפוד סאטה פרגית כבר גבל בשערורייה. הוא מתוק כמו שיפוד מרשמלו וכמות הבוטנים שעליו ומסביבו יכולה לאכלס ערב כדורגל מול הטלוויזיה. בוטנים אגב, הם עוד מוצר נפוץ בתפריט של זוזוברה, עד כדי כך שבשלב מסוים ביקשנו להפריד אותם מהמנות או לוותר עליהם כליל. כנראה שזו עוד דרך לשדר "אסייתיות" באמצעות חומר גלם זול.

חציל בגריל בזוזוברה: גם עם סוכר. צילום: גילה שוסטר

חציל בגריל בזוזוברה: גם עם סוכר. צילום: גילה שוסטר

שניים סוכר בבקשה

בסבב ההזמנות השני (כן, אם לא תזמינו בשלבים הכל ינחת על שולחנכם תוך דקות ובבת אחת) ניסינו להתחכם ולהערים על המתיקות והזמנו שתי מנות מסומנות בשתי כוכביות אזהרה של חריפות. ההצלחה הייתה חלקית. סומלא קארי קמבודי, מנת אטריות ביצים ירוקות עם נתחי עוף, חזיר וצמד שרימפס ברוטב  עשיר עם, איך לא, בוטנים, היא אכן חריפה בכיף, אבל מול כמויות הסוכר שנשפכו לרוטב זה פשוט לא כוחות. מעבר לכך, אטריות מבושלות יתר על המידה, רוטב סמיך מועשר בבוטנים טחונים ובשר בעל רכות – איך נאמר – לא טבעית, מייצרים חוויה עיסתית, דביקה ולא נעימה בפה.

סומלא קארי קמבודי בזוזוברה: חריף-מתוק-דביק. צילום: גילה שוסטר

סומלא קארי קמבודי בזוזוברה: חריף-מתוק-דביק. צילום: גילה שוסטר

 

עוף קונג פאו שיקף את הפוטנציאל של זוזוברה להיות מזללה אסייתית מיינסטרימית ועממית כפי שמוצאים היום ברחבי העולם. המנה הקלאסית הזאת הותקנה כראוי, עם בשר עוף כהה, פיסות כרישה, בצל, בצל ירוק ופלפלים חריפים מיובשים שהוסיפו חריפות לרוטב מבוסס סויה ופלפל סצ'ואני, שהמתיקות שלו הייתה בגבולות הסביר. מנה בשם בנג בנג – אטריות ראמן עם עוף, שאלוטס וכוסברה – הייתה סבירה, אך לא התעלתה מעל למה שמצופה מנודל בר ממוצע. באופן פרדוקסלי, דווקא במרקיז שוקולד הייתה הרגל פחות כבדה על דוושת הסוכר, מה שהניב קינוח מהנה.

אני יודע שעם הצלחה לא מתווכחים ורשת הלואו קוסט (הכל יחסי) של אבי קונפורטי ככל הנראה קולעת בול לטעם הקהל הישראלי, אבל זה לא מחייב את כל הקיבוץ ואני, שנוטה לסוכרתיות, לא אחזור לשם.

2.5 כוכבים

מה זה: אסייתית לבעלי רמות סוכר נמוכות

שורה תחתונה: אוכל אסייתי מהיר ומגוון באיכות לא אחידה

חשבון בבקשה:

  • חציל בגריל – 26 ש"ח
  • סלט אטריות זכוכית – 44 ש"ח
  • אגרול ירקות – 27 ש"ח
  • טמפורה שרימפס – 49 ש"ח
  • סאטה פרגית – 24 ש"ח
  • בנג בנג– 57 ש"ח
  • סומלא קארי קמבודי – 64 ש"ח
  • קונג פאו– 59 ש"ח
  • מרקיז שוקולד – 37 ש"ח
  • בירה אסהי– 27 ש"ח

סה"כ–414 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 53d3ab1e9d120e