טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

טאיזו

מטבח: אסיאתי

צילום: עמית גירון
כתובת:
דרך מנחם בגין 23
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:30־23:30
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר
- חנייה

ביקורת: הקפדנות הפדנטית של טאיזו מכה שנית

הכיסון השנחיניזי של טאיזו מספר את הסיפור של המסעדה הפאן־אסייתית כולה: כאן יש אוכל מוקפד, תערובת של מסורת ותעוזה, הנעשה באיזון מופתי 
| מאת: דניאל שק

כמעט חמש שנים עברו מאז נפתחה טאיזו ברעש גדול ולקול מחיאות הכפיים של לקוחות, מבקרים ותקשורת. מסעדה מושקעת לעילא בכל מובן – חלל, עיצוב, כלים, שירות וכמובן המטבח על מפעיליו וחומרי הגלם שבו, ובעיקר תפיסת העולם שלה: מסעדה של אוכל מדרום־מזרח אסיה שנותנת ביטוי מכבד ומיומן למסורות הבישול מ"שם", ובעלת די יצירתיות וגמישות מחשבתית כדי לתת גם ל"כאן" לחלחל אל התפריט, תוך התחשבות ברוח המקום, חומרי גלם מקומיים וטעם הקהל (כן, זו לא בושה).

על כל המיזם השאפתני הזה, שהושקע בו ממון רב, ניצח יובל בן נריה – ג'ינג'י קטן עם חלום גדול ומבט מודאג בעיניים. כעבור חמש שנים עטורות הצלחות ופרסים (כולל תואר המסעדה הטובה ביותר של מגזין זה במשך כמה שנים) – הפלא ופלא – הוא לא עסוק בהעלבת מתמודדים בריאליטי בישול או בקידום ליין של מנה חמה בסגנון אסייתי. הוא עדיין עומד במטבח הסואן של טאיזו עם אותו מבט מוטרד בעיניים, שיותר משהוא מבטא חרדה הוא מבטא אחריות: מסעדה זה לא "שגר ושכח" ואת הכוריאוגרפיה המורכבת הזאת של עשרות עובדים ומאות סועדים ומנות בכל יום, מישהו צריך לקחת על כתפיו גם אחרי חמש שנים.

אוטוטו חוגג חמש לבייבי, בן נריה. צילום: איליה מלניקוב

אוטוטו חוגג חמש לבייבי, בן נריה. צילום: איליה מלניקוב

עוד בביקורים המוקדמים בטאיזו היה ברור שהמון מחשבה, לימוד, ניסוי וטעייה הושקעו בבניית המנות בתפריט. חומרי הגלם נבחרו בקפדנות ותרגול אינסופי הביא את כל המערכת למהירות שיוט שמניבה אמינות, אחידות ויציבות שמצופים ממסעדה שמכוונת לרמה הגבוהה ביותר.

יש מסעדות שביס אחד יכול לבטא את כל המהות שלהן. בטאיזו זה יכול להיות דאמפלינג שנחיניזי (לחי עגל, מרק בשר, פיסטוק מסאללה, ציר רימונים). ביס אחד המוגש על כף, ביס שהוא חוויה מתמשכת, מתפתחת, שעם כניסתו לפה שולח גלים גלים של מלוח, מתוק, חריף, בשרי, סיבי, נימוח, נוזלי, בצקי, ועל הכל מרחף הד מפתיע של אניס. יש כאן קפדנות פדנטית בביצוע, תערובת של מסורת ותעוזה והכל מדוד ומאוזן למופת.

הדאמפלינג של טאיזו. צילום: איליה מלינקוב

הדאמפלינג של טאיזו. צילום: איליה מלינקוב

ישיבה על בר כופה אינטימיות מעט מוגזמת עם המלצר ועם השכנים. אי אפשר שלא להציץ להם בצלחות ואי אפשר שלא לשמוע את הדיונים על ההזמנה. בטאיזו הדיונים עם המלצרים נחוצים, כי הניווט בתפריט לא הכי אינטואיטיבי. אוריה, ששירת אותנו, התמודד למופת עם האינטימיות הכפויה של הבר, היה קשוב, דיסקרטי, ידען ומקצועי, מעולם לא רמז שההזמנה קטנה מדי והמנות שהמליץ עליהן, אם התבקש, לא היו דווקא היקרות ביותר בתפריט. קלאסה.

ארוחת טעימות (שתוכלו להרכיב בעצמכם או בעזרת מלצר) תפגיש אתכם עם מנות קשוחות כמו סינטה של פרה מבכירה (צ'ילי קשמירי, פטריות ירדן, בצל ירוק, ג'ינג'ר, סויה ואויסטר סוס – חריף אש!), שאמנם לא מפתיעה בטעמים אבל מרשימה באיכות חומרי הגלם ובראשם בשר ממש נפלא, וגם עם מנות שהן שיא העדינות כגון הר גאו (שרימפס בלק טייגר, ארטישוק ירושלמי, בצל ירוק ושמיר), שראוי לתת לחך להתרכז בהרמוניה שלהן. לכן חשוב מאוד לסדר את המנות על פי דרגת האינטנסיביות של הטעמים. יש גם מנות שריגשו אותנו פחות כגון סלט שרימפס, שרק נוכחותה של ביצה רכה מטוגנת בפנקו מוציאה אותו מהשגרה; וזה בסדר כי בסוף זה עניין של טעם ויש מאות סועדים לרצות כל יום.

הר גאו סקאלופ כיסונים במילוי סקאלופס ושורש כורכום על קציפת קוקוס. צילום: איליה מלניקוב

הר גאו סקאלופ כיסונים במילוי סקאלופס ושורש כורכום. צילום: איליה מלניקוב

את הפתעת הערב סיפק מבחינתי דווקא קארי שאותו הזמנתי יותר מתוך תחושת מחויבות מאשר מתוך טעם אישי. בחרנו קארי בשר סרטנים עתיר כורכום וחלב קוקוס. זה מוגש עם עלי חסה קראנצ'יים ותלוליות קטנות של אטריות אורז, שאמנם מבליטים את צבעו הזהוב של התבשיל, אבל הם לא יותר משעשוע עיצובי כי הקארי עצמו מחליק כמו משי בגרון וטעמיו עמוקים ומתונים כאחד ונותנים מרחב גם לטעם הסרטנים. סופגנייה אוורירית לספיגת הרוטב (שזה שוס אמיתי) משלימה את העונג.

מנת קארי סרטנים של טאיזו (צילום: יפית שמחה)

מנת קארי סרטנים של טאיזו (צילום: יפית שמחה)

טאיזו היא מסעדה עם מעט הפתעות. לא ממציאים כאן כל חודש את הגלגל ומי שמחפש ניצוצות, מוטב שיחפש במקום אחר. מסעדות יציבות הן מוצר נדיר בתל אביב וכיוון שטאיזו התייצבה בצמרת, מי שאוהב אותה יכול להמשיך להגיע ללא חשש.

ארבעה כוכבים

מה זה: מסעדה אסייתית שמתפקדת כמו שעון שוויצרי

שורה תחתונה: אוכל פאן־אסייתי ברמה הגבוהה ביותר

חשבון בבקשה:

  • קונוס טאיזו – 36 ש"ח
  • חצי הר גאו שרימפס – 41 ש"ח
  • סלט שרימפס – 78 ש"ח
  • דמפלינג שנחיניזי (2 יח') – 42 ש"ח
  • סינטה פרה מבכירה – 142 ש"ח
  • קארי בשר סרטנים – 96 ש"ח
  • כוס ספיישל אדום – 58 ש"ח

    סה"כ –   493 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601