טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

טיטו

03-6317080
צילום: שרית גפן
כתובת:
דרך יצחק רבין 53
גבעתיים
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:00־23:00
שבת
13:00־2:00
כדאי לדעת:

ביקורת: מסעדת טיטו מגישה אוכל הולם מסעדת קניון

טיטו, האיטלקית המשפחתית החדשה של קבוצת הבנדיקט, קולעת למטרה שהציבה לעצמה ומתאימה לקניון גבעתיים כמו שלטי ניאון לדיינר אמריקאי
| מאת: דניאל שק

הרעיון של "מסעדה ביתית" מעורר תמיד דילמה: אם האוכל והאווירה הם כמו בבית, למה לא להישאר בבית? ואם הולכים למסעדה, לא עדיף משהו שאין בבית? מצד שני במסעדה לא צריך לבשל, לנקות את המטבח ולהדיח כלים, וכשהילדים מפזרים רוטב עגבניות לכל עבר, הכביסה לא עליכם. טיטו, המסעדה החדשה של קבוצת בנדיקט בגבעתיים, לוקחת את רעיון המסעדה הביתית־משפחתית אל קצה לא מוכר בישראל ומציעה אוכל משפחתי בסגנון Carmine’s הניו יורקית, כלומר מנות גדולות שאמורות לספק שלושה־ארבעה סועדים בכלי הגשה גדולים שמונחים במרכז השולחן וכל אחד לוקח כאוות נפשו. גם את השאריות תוכלו להחזיר למקרר, כי כל מה שנשאר בסוף הארוחה נארז ונמסר לכם יחד עם החשבון. כמו בבית, נו.

כמובן, כדי שתהיה לכם הרגשה ביתית באמת תצטרכו לדמיין שיש לכם סבתא איטלקייה שמזמינה אתכם לארוחה משפחתית ושהיא גרה בקניון שיכול להיות באותה מידה בפרבר של טלסה, אוקלהומה או בגבעתיים, ישראל. העיצוב הוא של דיינר אמריקאי והוא עשוי בחן וללא נקיפות מצפון, עם כל הסטריאוטיפים של מסעדת משפחות אמריקאית. כך גם השירות עתיר החיוכים והידידותי לילדים.

אין מנות אישיות, כך שההזמנה מצריכה מעט כישורי משא ומתן. כולם צריכים להסכים על התוצאה, אחרת מה תעשו, למשל, עם קנלוני באורך חצי מטר ובקוטר של צינור חמישה צול? לא באמת משנה שזה לא דומה לקנלוני ושהבצק עבה מדי ומעט כבד, זו מנה כיפית שמיד תכניס אתכם לאווירת המקום. המילוי, שנקרא תבשיל ציידים (איפה בדיוק צדו אותו?), מורכב מבשר מפורר ולא טחון, בבישול ארוך וברוטב עשיר, מתובלן וטעים. קראסט של פרמזן ממעל ורוטב שמנת מסביב – מתכון שישמח את החך, גם אם כנראה יזעזע את הדיאטנית שלכם.

קדם למנה הזאת ראש כרובית שלם (שבתפריט קרוי באלגנטיות Testa) מצופה במעטה של פרמזן זהוב. זה נשמע תמים, אבל זו הברקה. הכרובית מבושלת בדייקנות, הפרחים נימוחים בלא שהפכו לעיסתיים והלב שומר על פריכות. ציפוי הפרמזן אחיד, טעים, לא דומיננטי ולא דביק ורק רוטב בשמל ושמן כמהין התגלה כמיותר לחלוטין. אייל שני, מאחוריך!

את כל מהותו של הקונספט קולטים כשלשולחן מוגשת מנת ארנצ'יני פירות ים. קערה רחבת ידיים שבמרכזה הר של כדורי ריזוטו אחידים להפליא וסביבו נוף צבעוני של שרימפס, קלמרי, תרד ועגבניות שרי. הארנצ'יני סבירים בהחלט ומטוגנים במיומנות וגם מפירות הים הקפואים הצליחו במטבח של טיטו להפיק תוצאה טובה ונעימה לאכילה. השילוב עם הירקות ורוטב חמאה ויין שספג טעמי ים משכנעים מייצר מנה ממש מצוינת, שתצורתה גם מעודדת את הסועדים לערום ממנה על צלחתם. זה אולי לב ההבדל בין מסעדות של "מנות קטנות למרכז השולחן" לבין טיטו: שם מנשנשים מהצלחות שבמרכז ומתפללים להספיק לזכות בביס מכל דבר ואילו כאן ממלאים צלחת ואוכלים בנחת. רוב הסיכויים שיישאר גם לסיבוב שני.

את הנפילה חווינו עם מה שבעצם צריך היה להיות מנת הדגל של מסעדת משפחות פסאודו אמריקאית כזאת: ספגטי וכדורי בשר. הספגטי, יש לומר, טובים. הם תוצרת המקום, ארוכים מאוד ומעט עבים מדי, אבל באופן מפתיע דווקא כאן מבשלים אותם – בלי שביקשנו – אל דנטה. כדורי הבשר גדולים מדי, הבשר טחון דק מדי, הם דחוסים מדי וחסרי אוויר וטעמם תפל. גם הרוטב לא הביא שום בשורה. הסבתא האיטלקייה הווירטואלית שלכם לא הייתה מוציאה מנה כזאת לשולחן. גם מנת ספגטי מרינרה פשוטה לא התעלתה לשום גובה ולא שכנעה ארבע ילדות בגיל 4־10 שעבורן היא הוזמנה. הן השאירו צלחות מלאות ויצאו למסע ציד ממתקים בקניון.

קינוחים מגיעים גם הם בגדול, כך שהזמנו רק אחד, על פי המלצה חמה של שתי מלצריות – רד וולווט. מדובר בעוגת שכבות שגם הטוויסט של צבעה האדום משימוש בסלק בבצק לא הציל אותה מסתמיות.

יש לי, כידוע לכם, הערכה למסעדות שקולעות היטב למטרה שהציבו לעצמן, אפילו אם זו לא לגמרי לטעמי. טיטו בהחלט כזאת והיא מתאימה לקניון גבעתיים כמו שלטי ניאון מהבהבים לדיינר אמריקאי.

חשבון

  • קנלוני – 115 שקלים
  • Testa פרמז'נו – 62 שקלים
  • ארנצ'יני פירות ים – 120 שקלים
  • ספגטי מרינרה– 68 שקלים
  • ספגטי מיטבולס – 132 שקלים
  • רד וולווט – 120 שקלים
  • חצי סטלה – 28 שקלים
  • שני קולה זירו – 26 שקלים
  • מקיאטו – 10 שקלים

 

סך הכל – 681 שקלים

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601