טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

טייסטינג רום

מטבח: בר יין

03-5333213
צילום:
כתובת:
אליעזר קפלן 36
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־חמישי
11:00
שישי
10:00


עד אחרון הלקוחות
כדאי לדעת:
- מחיר: בינוני

טיים אאוט אומר

7.25
אוכל6שירות8אווירה8תמורה7

ביקורת: "טייסטינג רום": אוכל בנאלי וחסר טעם

במרתף היין טייסטינג רום יש כמה ביסים נחמדים, שעיקרם גלוטן ופחמימות, אבל קשה לקרוא להם חוויה קולינרית
| מאת: גיל אקרמן

כשהתבקשתי ללכת ולבקר את מרתף היין טייסטינג רום לא יכולתי שלא להרים גבה: "מה למרתף יין, מודרני ככל שיהיה, ולמדור ביקורת מסעדות?", שאלתי את העורכת, "איך אפשר לשפוט את זה באותה הדרך שבוחנים ארוחת ערב במסעדה? אין שם אפילו כיריים!".

העורכת לא התרגשה: "אנחנו חיים בעידן שבו יותר ויותר אנשים מחפשים (ומוצאים) חוויות אוכל אלטרנטיביות בבילויים שלהם. מקום כמו טייסטינג רום – שאפשר להכניס אותו (במאמץ אמנם) לקטגוריית הרסטו־ברים, ושמעבר לחוויית יין מודרנית הביא גם שף מכובד כמו צביקה אבישר (לשעבר מלון רוטשילד ויפו תל אביב) – הוא מקום שראוי לבקר בו, אך עם זאת, כמובן, בעיניים רלוונטיות לתנאי המגרש – מטבח מטר על אסימון, ללא אש, ללא מנדף וללא אפשרות אמיתית לעשות 'אוכל'…". נכנעתי.

הטייסטינג רום הוקם על ידי אבי (אבשלום) כהן, הבעלים והיינן של יקב הבוטיק אבשלום, היושב באזור ספסופה שבגליל העליון. עבור כהן, אשר נחשף באיטליה כבר לפני עשור למערכת חכמה של מזיגת יין, הקמת המקום הייתה הגשמת חלום: "לאפשר לתיירים ומקומיים לטעום מגוון יינות של יקבים מרחבי הארץ לפני שהם רוכשים בקבוק". אל החלום הזה חברה רוני ססלוב, בת לשושלת יננים, ויחד הם מפעילים את הרסטו־בר המודרני הזה.

הקונספט של המקום מאפשר לאורח לקבל כרטיס חכם המאפשר טעימה של 40 סוגי יינות משתנים, רובם אדומים ישראלים, בשלוש רמות מחיר לפי כמות היין: טעימה (CC 25), חצי כוס (CC 75) וכוס מלאה (CC 150). האפשרות לטעום מספר רב של יינות "בוטיקיים" הוא רעיון נחמד בפני עצמו, אך יש לו שני חסרונות בולטים: אין ממש דרך לדעת מה יהיה ההיצע היומי, ורוב היינות הם בטווח המחיר המומצע – קשה למצוא שם יינות באמת "גדולים". באופן די מעניין היינות הכי מוצלחים שטעמנו היו היינות שייצר אבשלום עצמו: קברנה פרנק 2013 הזכיר לי נשכחות ממרתפי יין משובחים בצרפת, והרוזה שלו (שגם עשוי מאותם הענבים) היה קליל ומאוזן טעמים. מעבר לכך אניגמה 2012 של מרגלית היה עשיר וארומטי והוכיח שוב שגם בישראל יודעים לעשות יין ברמה בינלאומית.

בניגוד ליינות, מהמטבח – שעם כניסתו של אבישר אמור להתבסס על מנות ספרדיות (טאפאס) בגדלים שונים – לא יצאה בשורה מעניינת כלשהי. המנה היחידה שהיינו חוזרים אליה שוב הייתה צלחת תפוחי אדמה אפויים היטב, מעין "פוטטו צ'יפס" בוטיקי של מקדונלדס, אבל עם ביצה עלומה שנקצצה ועורבבה אל תוך התפודים, נקניק גריזון (נקניק שנחשב פרימיום – עשוי פילה בקר מיושן ומיובש, כמו ביף ג'רקי של האמריקאים, רק איכותי) שנתן מליחות וקראנץ', שום קונפי וכל מיני עשבים ארומטיים שעידנו את החוויה. השילוב הזה של תפוח אדמה צלוי, נקניק מעולה, ג'וס הביצה וארומת העלים היה כל מה שאדם שיכור צריך לידו.

כמעט כל המנות מוגשות בטייסטינג רום על לחם או בתוספת לחם, ואף שזה סבבה בתור התחלה, אחרי שלוש מנות הבטן נפוחה והאנרגיה צונחת. טוסט "ביקיני" מקומי היה עשוי לא רע וכלל שילוב של גרויר שווייצרית, חזה אווז מעושן, צ'ילי, דבש, שמן כמהין, אורגנו וכמות לא הגיונית של חמאה. נזקקנו לשני סיבובים של המנה הזאת כדי לחוש אותה באמת (הטוסט הראשון היה קצת חסר טעם, אז המטבח שלח לנו עוד אחד, "מחוזק", על חשבונו).

עוד שתי מנות ששווה להתעכב עליהן הן מנת טרטר הבקר, שמתובל היטב ומוגש כאן עם כוסית איירן (משקה יוגורט תורכי שאיזן היטב את טעמי הבשר), וברוסקטת מטיאס שהייתה עדינה ומדויקת. כל השאר – סלט פרוסות הקישוא, צלחת שעועית הלימה, קרם הכרובית, פלטת הנקניקים, ברוסקטת הסלמון וצלוחית המתוקים – היו כולן מנות שסבלו מבנאליות או מחוסר בטעם. לא משהו לכתוב עליו הביתה.

הטייסטינג רום הוא יופי של מקום לבילוי תועלתני. עבור דייט ראשון או אורחים מחו"ל, ביקור במקום מבטיח חוויה מוצלחת. תוכלו לטעום יחד יינות לא מוכרים, שלעתים ממש יפתיעו אתכם ולעתים ממש ישעממו. בגזרת האוכל יש כמה ביסים נחמדים שעיקרם הוא גלוטן ופחמימות, אבל קשה לקרוא להם חוויה קולינרית. לפעמים גם זה מספיק.

 

חשבון

  • ברוסקטת סלמון – 18 ש"ח
  • ברוסקטת מטיאס – 18 ש"ח
  • מבחר נקניקים – 49 ש"ח
  • קרם כרובית – 38 ש"ח
  • טרטר בקר – 44 ש"ח
  • תפוחי אדמה – 36 ש"ח
  • שעועית לימה – 38 ש"ח
  • סלט קישוא – 38 ש"ח
  • טוסט בקיני (גדול) – 46 ש"ח
  • מגוון טעימות יין – 87 ש"ח
  • צלחת מתוק –32 ש"ח
  • סודה גדול – 26 ש"ח
  • אספרסו – 7 ש"ח

 

סך הכל – 472 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: 4865fe341de