טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

יריחו

מטבח: ים תיכוני

058-6666921
צילום: אנטולי מיכאלו
כתובת:
פנחס בן יאיר 4
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
18:00־1:00
כדאי לדעת:

ביקורת: שפה מקומית: יריחו היא סיפור על מפגש נועז שעלה יפה

המפגש בין תומר אגאי (סנטה קתרינה) שבנה את התפריט של מסעדת יריחו החדשה ובין עידן פרץ (פופינה) היה עלול ליצור ג'יבריש פלצני, אבל הניב תפריט עם אמירה שנטוע היטב בסביבה היפואית
| מאת: דניאל שק

זוהי פנייה אישית לכל יחצני האוכל: לא יכול יותר ללמוד שפות קולינריות. יש לי ארבע שפות דיבור ולא מעט שפות אוכל, ואי אפשר שכל מסעדה חדשה שאתם מפרסמים תדרוש מאתנו, הסועדים התמימים, שפה קולינרית חדשה. בואו נחליט שהחך של כולנו מדבר אספרנטו ותמצאו פטנט מקורי יותר.

הדבר נכון על אחת כמה וכמה לגבי יריחו החדשה ביפו, שיש כל כך הרבה דברים טובים להגיד עליה עוד לפני שנכנס הביס הראשון לפה, ולא כל שכן אחרי הביס האחרון. למשל, שזה סיפור יפה על חיבור נועז בין שני שפים שבאים מקצוות שונים מאוד של מנעד המסעדות בעיר – תומר אגאי, המנוסה יותר, מסנטה קתרינה הפרועה שחנך כאן את עידן פרץ הצעיר מפופינה המוקפדת (תפקידו של אגאי במסעדה הסתיים ופרץ כעת אוחז במושכות). לכאורה זה מסלול התנגשות שעלול היה להניב תוצר פלצני או סתם פלופ, אבל בפועל מפגש הכישרונות הניב תפריט מעניין, נטוע היטב בסביבה היפואית ובעל היגיון פנימי שמאפשר ארוחה מגוונת וטובה, באווירה כיפית ובמחירים סבירים.

אגאי ופרץ. יריחו. צילום: אנטולי מיכאלו

אגאי ופרץ. יריחו. צילום: אנטולי מיכאלו

 

נעים להכיר: פיצה כרובית

רוב מקומות הישיבה הם ברחבה גדולה שמובילה אל חלל פנימי לא גדול, נעים, נושם ומעוצב בטעם – כמו האוכל. המטבח פתוח וכשהגענו שררה בו אווירה מחויכת, שהלכה והרצינה כשהמסעדה התמלאה לאיטה וחוותה חצי שעה משברית בשיא הלחץ, שהביאה להמתנה לא סבירה לכמה מנות. יתכן שיהיה צורך בחשיבה על היחס בין גודל המטבח וצוותו לבין מספר הסועדים. הבעלים, שבאים מעולם הברים, אולי ראו בעיני רוחם בר עם אוכל, אבל יצא להם מסעדה עם משקאות. ניכר שכאן באים פחות לשתות ולנשנש ויותר לטעום ולאכול ממעשה ידיהם של שני שפים מוכשרים ומוכרים.

התפריט קצר, מנוסח היטב ורוב המנות הן במידות S עד M. מכל המנות שבחרנו, "כדור ים קרוע" מיטיבה לבטא את השילוב בין שני השפים. מנה מתוחכמת ומעוצבת בטוב טעם שמורכבת מחומרים מקומיים ולכאורה חסרי יומרות: קוביות מוסר ים נא בתוך תערובת של בורגול, לימון כתוש ומעט צ'ילי והכל מגולגל לכדור נאה בתוך מעטפת דקיקה של פלפל שושקה ומונח על צלחת שחורה עם התזות של יוגורט בהשראת ג'קסון פולוק. זה אסתטי, זה מסקרן וזה ממש טעים. עוד מעולם הכדורים – קציצות אורז מטוגנות ופריכות במילוי לבנה ולצדן סלט קצוץ דק ומלא טעמי ירקות טריים, שהתעצמו בעזרת כמויות נדיבות של לימון. בכלל, חובבי לימון (כמוני) יחגגו כאן, הוא מופיע בצורות שונות ומגוונות כמעט בכל מנה (גם יוגורט לסוגיו ושקדים הולכים פה חזק).

אגאי הביא מסנטה קתרינה חיבה לפיצות מקוריות ומתכון מצוין לבצק, ואנו בחרנו את זו המכונה "יפואית" והמורכבת מקרם כרובית, זיתי קלמטה, גלדי בצל צלוי וסרדין כבוש (שהופיע בתפריט אך למרבה הצער נעדר מהמנה עצמה). קרם כרובית כטופינג בסיס על פיצה הוא הימור די נועז והוא עלה יפה מאוד. זו הייתה אחת הפיצות הלבנות הטעימות ביותר שפגשתי.

ארוחה טובה, מחירים סבירים. יריחו. צילום: אנטולי מיכאלו

ארוחה טובה, מחירים סבירים. יריחו. צילום: אנטולי מיכאלו

לחובבי השילוש הקדוש

הזמנו שלוש מתוך ארבע מנות גדולות יחסית מהתפריט. המוצלחת פחות שבהן הייתה מעורב של טלה על לאפה. חלקי הפנים קצוצים לקוביות קטנות ומעורבבים עם גרגרי חומוס גדולים ובשרניים, כוסברה, לימון ותערובת תבלינים שנושאת מעט חריפות. הכל טעים, רק שחלקי הפנים התייבשו לחלוטין ויצרו חוויה מייגעת בפה. גם המסאחן – עוף קונפי מפורק מעצמותיו עם פיסטוקים וצנוניות – הוגש על לאפה, אבל איזה הבדל! הבשר נימוח ועסיסי, התיבול מאוזן ובתוספת השילוש הקדוש – יוגורט, שקדים קלויים ולימון – זו מנה כיפית ביותר.

בסוף הגיע לברק שלם בטיגון עמוק מופתי עם עלי חסה טריים ושני מתבלים – סלט מרוקאי לא מרשים וקרם לימון כבוש נפלא. מומלץ לסחוט הרבה לימון, לאכול עם הידיים ולהתענג על מנה פשוטה וטעימה.

גם הקינוח השאיר אותנו ברמת עונג גבוהה: שתי שכבות של אטריות קדאיף בקריספיות מושלמת (שזה, בינינו, רוב הכיף בקדאיף) וביניהן קרם מסקרפונה עדין וסירופ דובדבנים מסביב.

עידן פרץ כבר לא אלמוני, וגם כיכובו של אגאי היועץ במערך יחסי הציבור של המקום לא הזיק. לכן לא מפתיע שכבר עכשיו קשה להזמין שולחן ביריחו. מה שמשמח זה לגלות מסעדה בעלת אמירה ופוטנציאל להישאר מלאה גם בעוד שנה.

 

מה זה: כשסנטה פוגשת את פופינה בשוק היווני

שורה תחתונה: אוכל יצירתי, מוקפד ומודרני בהשראה ערבית

כוכבים: 4

 

חשבון בבקשה:

כדור ים קרוע – 44 ש"ח

קציצות אורז – 28 ש"ח

צלחת ירוקה – 36 ש"ח

פיצה יפואית – 54 ש"ח

מסאחן – 58 ש"ח

מעורב של טלה – 56 ש"ח

דג שלם – 87 ש"ח

קדאיף – 36 ש"ח

סן פלגרינו גדול – 24 ש"ח

4 רדברגר גדול – 116 ש"ח

4 צ'ייסרים – עח"ה

סה"כ – 539 ש"ח

 

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0