טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

ברנינג טאקוס

מטבח: מקסיקני ולטיני

052-4800128
צילום: יולי גורודינסקי
כתובת:
אלנבי 97
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־רביעי
12:00־2:00
חמישי־שישי
12:00־4:00
שבת
19:00־2:00
כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

6.75
אוכל6שירות8אווירה7תמורה6

ביקורת: ברנינג טאקוס צריכה לפצח את הטאקו המקומי

גם בגלגולה החדש ברנינג טאקוס היא טאקרייה מרעננת ומוצלחת. היא רק צריכה להרשות לעצמה להעז יותר
| מאת: אלון הדר

טאקו למקסיקו זה כמו פסטה לאיטליה – מאכל בעל שורשים עמוקים עם גרסאות שונות בחלקים שונים במדינה המבוססות על מסורת מקומית, חומרי גלם אזוריים זמינים ודואט עם עונות השנה. אלמנט שמדגיש כי ישות מדינית אחת היא קונפדרציה קולינרית שמבטאת זיקה לאדמה ולמסורת. מה יותר פוליטי מזה?

לשאר העולם הגיע הטאקו דרך סוכנות התיווך האמריקאית טקס־מקס. הולך כמו טאקו, נשמע כמו טאקו, נראה כמו טאקו, אבל לא טאקו. משהו בסינטוז סירס את העוקץ, הלהט המקסיקני שכולו אש – עוצמה שמובערת מהמון סוגי צ'ילי. גם המעבר מטורטריות תירס לבריסטולים של קמח לבן הפך את העסק למשעמם וצפוי. אם כבר לאפה, עדיף בשיפודי איציק.

מבחן המעטפת הוא סוג של הצהרת כוונות, וברנינג טאקוס – גלגולה החדש והרענן של לוס ברנינג טאקוס ששכנה בלובי של מועדון הדלי באלנבי – עברה אותו בהצלחה. קצת עבה מדי ולא מספיק גמישה, אבל בואו נרגיע, מי בכלל בתל אביב מתאמץ ועושה טורטיות תירס. זה בדיוק מה שזכרנו מלוס ברנינג טאקוס, שהייתה מהגל הפסאודו מקסיקני שהציף את תל אביב לפני שנתיים־שלוש, אבל התבדלה ממנו כי התאמצה יותר והתאפיינה בידיים מצוינות שידעו להגיש מנות שמבושלות ומוגשות היטב.

גם התפריט לא נפל רחוק מהעץ, כולל ליין קוקטיילים שמח (מומלץ דרינק על בסיס מסקל, שמתחיל לחדור לישראל, בעיקר דרך המותג Del Maguey שמגשר בין מזקקות קטנות בכפרים במדינת וואחקה ונותן מגוון רחב של סוגי הקקטוס), צ'ייסרים ממבחר טקילות ובירות (אל תחמיצו את הנגרה מודלו הנהדרת) שיושבים די נכון על מרחב אלנבי: מטר מהרמלה, עם בר עץ כייפי וחצר קטנה ומלבבת. הכי גרינגו פלייס.

אמנם היה יום ראשון (בחוקי חמורבי של הקולינריה לא מזמינים דג בתחילת השבוע, עת הדלאלים עשו לעצמם סייסטה), אבל מי שומר חוק שלידך אופציה לסביצ'ה במסעדה מקסיקנית מגניבה, שכאן הוגש בגרסה הכי מוכרת במערב: כוסברה, בצל, עגבניות וליים (מוטיב שכמעט ילווה כל מנה, וישווה לארוחה צליל נעים אבל מונוטוני).

על קוביות הדג הלבן (לברק לדברי הברמנית) אין שום דבר מעניין לומר. הוא לא היה בשיאו. לעומת זאת, שאפו גדול לברנינג טאקוס שלא מוותרים על השימוש בליים שהארומטיות שהוא מעניק למשקאות ומאכלים לא יכולה להשתוות גם ללימון הכי טעים בעולם. דא עקא, הבישום המובהק הזה אינו מתאים לכל תבשיל מערבי. הבעיה היחידה עם הליים המקומי היא שרמת החומציות שלו גבוהה ביחס לאחיו המקסיקני, שנראה כמו כדור פינג פונג. יש מקומות שממתנים אותו עם תפוז למשל. אבל ברנינג, וזו אולי אחת הבעיות שלה, למעט הליים נשארה נאמנה לטעמים המערביים המוכרים ולא ניסתה לקחת שלוק אחד של סיכון. חבל. יש חיים מעבר לבוריטו. ובכלל, אם צעירים תל אביבים עם ווייב קולי לא יעזו, אז מי כן?

אבל זה לא רק עניין של מגניבות. אלו הטעמים של מקסיקו, והם קצת נעדרו מהארוחה. אתה יכול להכין טאקו אונטריב (ספיישל היום) וגם בטן חזיר בצורה הכי מדויקת: שהבשר יהיה עסיסי, שיחסי השומן־חלבון יהיו מאוזנים, שהצריבה תהיה מושלמת. אבל בניית המנה – שמתחילה עוד הרבה קודם ולא רק בשלב התיבול הסופי – היא זו שתמקם לך גיאוגרפית וחושית את טעמיה: במרינדה, בנוזלי הבישול ובנגיעה האחרונה. בחזיר החביב לא הרגשתי את האננס והצ'יפוטלה (עם היעדרות האחרון – המיינסטרימי – אין לי בעיה, יש צ'ילי הרבה יותר מעניינים ממנו), אבל הביאוס הגיע מהאונטריב: ניטרלי כמו נציג בלגיה באו"ם. תכלס יכולתי לפגוש אותו בחמין והוא עדיין היה נחווה כחטיף חתיך. בווריאציה של הברנינג בטאקוס? אוף קראמבה.

השאלה היא עד כמה רחוק אנשי הברנינג רוצים לטוס. להיות שגרירי טאקוס ולהגיש את המנות הפופולריות במערב ולבצען טוב (לא כמו הפיש טאקו המאכזב בארוחה שנצרב על הפלנצ'ה במקום שיוגש מטוגן בבלילה וילווה בכרוב סגול קרנצ'י)? ללכת צעד רחוק יותר ולהביא מנות מחוץ לפלייליסט המערבי (למשל טאקו מבשר ראש טלה/עז, טורטיות מסוגים שונים של תירס, מאבק להשיג גבינת וואחקה אמיתית)? ואולי הקטגוריה המאתגרת ביותר: לפצח את מהות הטאקו ולמצוא לו ביטוי מקומי. נשמע רחוק מדי? לא תאמינו מה אחד מסוגי הטאקו הכי אהובים במקסיקו סיטי – פרוסות של שווארמה חזיר (עם אננס מעל ותערובת תבלינים מסחררת) שהביאו ליבשת מהגרים מהמזרח התיכון. ובאלנבי?

חשבון בבקשה

  • סביצ'ה 43 שקלים
  • טאקו דג 46 שקלים
  • טאקו בטן חזיר 44 שקלים
  • טאקו אונטריב 44 שקלים
  • פדרון 28 שקלים
  • קוקטייל מסקלינה 46 שקלים
  • קוקטייל דארק אנד סטורמי 36 שקלים
  • בירה נגרה מודלו 29 שקלים
  • צ'ייסר טקילה הורדורה 22 שקלים
  • מסקל del maguey vida צ'ייסר 22 שקלים

 

סך הכל: 449 שקלים

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601