טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

לימה ניפו

מטבח: יפני

03-5734404
צילום:
כתובת:
תנחום 6
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
19:00־2:00
כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

8
אוכל9שירות7אווירה8תמורה8

ביקורת: "לימה ניפו": תוספת משובחת לנוף הקולינרי

המנות בלימה ניפו מרתקות והרמוניות. חבל רק שהן כל כך קטנות ויקרות
| מאת: דניאל שק

בסוף המאה ה־19 התעוררה בפרו גרסה מקומית של הבהלה לזהב, ואלפי יפנים נהרו אליה. אף שתאוותם לזהב נכזבה, הם ראו כי טוב והתיישבו ברחבי המדינה. צאצאיהם מהווים אמנם שבריר האחוז מאוכלוסיית פרו, אבל הם העניקו לה לפחות שני דברים משמעותיים: את הנשיא הפופולרי אלברטו פוג'ימורי, שכיהן כעשור (וכיום, אוי לבושה, מרצה מאסר ממושך על פשעים נגד האנושות, מרמה וקבלת שוחד), ואסכולה קולינרית מרתקת שמשלבת אלמנטים משני צדי האוקיינוס השקט והודות לוותק שלה היא גם המעניינת והאותנטית מכל השילובים בין אסיה לאמריקה הלטינית.

מטבח הניקיי, כפי שמכונה התפוצה היפנית, הפך למוצר יצוא לרחבי העולם, ועתה הוא מגיע גם ליפו בזכות המסעדן יורם פרץ, בוגר רשת נובו, שגייס שחקן חיזוק – כריס גולדינג, שבעברו היה סו־שף בשלוחה הלונדונית של הרשת הנודעת. לימה ניפו היא מסעדה מושקעת בכל מובן: העיצוב של החלל (יותר יפני מלטיני), כלי האוכל הנאים, ובעיקר, כפי שתכף נראה, המנות עצמן. כל אלה מלמדים על תשומת לב דקדקנית לפרטים. האווירה רחוקה מטעמי האישי – יותר מדי לאונג'־בר, יותר מדי חשוך ומוזיקה סינתטית מדי – אבל אני בטוח שרבים ירגישו שם בבית.

נאמר מיד: כל המנות שטעמנו מרתקות בצורה זו או אחרת, כולן מורכבות עד מורכבות מאוד בטעמיהן ובמרכיביהן ובכל זאת מצטיינות בהרמוניה רבה, כולן (מלבד אחת) היו לנו טעימות מאוד וכולן מוגשות באסתטיקה מעוררת השתאות כמו שרק אוכל בהשראה יפנית יכול. נוסיף ונאמר: כל המנות קטנות, חלקן רק כמה ביסים ונגמר, כך שתצטרכו להזמין לא מעט כדי להרגיש שאכלתם ארוחה. אל תבואו רעבים מאוד, פן תצאו משם עניים מאוד.

טעמנו ארבע מנות שונות של דגים נאים, כל אחת מהן מלאכת מחשבת של הכנה. השף גולדינג למד דבר או שניים מהחברים בנובו. פתחנו במנת סביצ'ה מהטעימות שפגשתי בהן, מוגשת בצלוחית זכוכית נאה המונחת בתוך קערית קרח. האפלולית במסעדה לא ממש מאפשרת לראות מה אתה אוכל, ובעצם חוש הטעם הוא שמגשש לזהות מה בצלחת: קוביות של סלמון ובס, מנגו ירוק, פיסות תירס טרי היישר מהקלח, אשכוליות אדומות ועלי שיסו, הכל במינון מאוזן להפליא, עטוף ברוטב כה מרענן עד שכל ביס הוא כמו משב רוח נעים בפה.

בכל הנוגע לדגים נאים, טירדיטו הוא הגשר המובהק בין שתי תרבויות האוכל שנפגשות כאן, מעין הכלאה בין הסשימי היפני לסביצ'ה הפרואני. מתוך שלוש גרסאות בחרנו בלברק שנפרס דק והונח על רוטב בעל חמיצות נעימה (דומני שצבעו ירקרק, אבל בשלב הזה התרוקנה לי הסוללה ועמה נדם גם הפנס) ועליהן פרוסות פלפל חלפניו חריף. מכל מנות הדג נעם לי במיוחד טטאקי מאינטיאס שנכבש קלות בסלק עם שום שחור וברוטב סויה יוזו. זו מנה יפהפייה למראה, הדג טרי וטעים והרוטב בעל טעם עמוק לא פחות מצבעו הסגול. מהביסים שלא שוכחים.

מהמנות המבושלות הזמנו שיפודוני בקר מתובלים מאוד שהיו פשוט לא טעימים (היו שחשדו בטריות הבשר, אני חושב שהבעיה בתבלינים) וגם מנה שאומצה מרשת נובו – טובן יאקי – תבשיל פטריות עם חזה עוף (בדרך כלל זה בקר משובח) המוגש בכלי חרס לוהט. הפטריות המגוונות היו נהדרות, ברוטב שוב ניכרו עומק ומורכבות שמלמדים על תכנון, מחשבה ודיוק, ורק חזה העוף התגלה במלוא בוגדנותו והיה יבש.

הטובה מכל המנות החמות שטעמנו מבוססת דווקא על חומר גלם פשוט – כנפי עוף. הן מוגשות בסגנון פרואני A La Brasa, צלויות לכלל פריכות מענגת אחרי ששהו במרינדה עתירת תבלינים שהבטיחה את עסיסיותן. התוצאה היא יצירה מרשימה של ניגודי טקסטורות ועושר גדול בטעמים.

הערה על השירות. הוא אדיב, אבל נחפז מדי וכמוהו גם קצב הוצאת המנות. זו לא פיצרייה ולא הגיוני שבמקום שמכוון כה גבוה באיכות ובמחיר, הגשת ארוחה מלאה תסתיים לאחר 45 דקות. תרגיעו. תנו לסועדים למצות כל מנה וליהנות מחוויית הביקור במקום המושקע שלכם. זה חשוב לא פחות מאשר לפנות שולחן לסועד הבא.

בשורה התחתונה לימה ניפו היא תוספת משובחת לנוף הקולינרי שלנו, דרך מצוינת לסגור את שנת המסעדות 2015.

חשבון

  • טונה טוסטדה (3 יח') – 36 ש"ח
  • סביצ'ה – 75 ש"ח
  • טירדיטו לברק – 70 ש"ח
  • טטאקי אינטיאס – 98 ש"ח
  • שיפודי בקר אנטיקוצ'ו – 65 ש"ח
  • עוף טובן־יאקי – 110 ש"ח
  • כנפי עוף A La Brasaי– 90 ש"ח
  • אורז – 15 ש"ח
  • עוגת פיסטוק – 45 ש"ח
  • מים מוגזים – 27 ש"ח

 

סך הכל – 631 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601