טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

מאנטה ריי

מטבח: דגים ופירות ים

03-5174773
צילום: יח"צ
כתובת:

תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
9:00־24:00
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר

טיים אאוט אומר

8.38
אוכל8שירות8.5אווירה9תמורה8

ביקורת: חוף מבטחים

גם אחרי 20 שנה - ואף שקמו לה מתחרות רבות - מאנטה ריי עושה את זה טוב מכולן, עם מנות דגים טריות ונפלאות
| מאת: דניאל שק

בישראל אין כמעט מסעדות חוף. רוב המקומות השוכנים אל חופי הים התיכון ומגישים מזון לא ממש ראויים לתואר "מסעדה". כשחוזרים לביקור במאנטה ריי קולטים כמה חבל שהמשאב הנפלא הזה, הים, לא מיטיב לשרת את הקולינריה התל אביבית. אז גם קולטים עד כמה עפרה ואבי גנור היו בעלי חזון כשלקחו את המקום הזה לפני כמעט 20 שנה והפכו אותו למסעדה שפניה אל הים, הן מבחינת הנוף והן מבחינת התפריט. מאנטה ריי היא כל כך חלק מהעיר שכבר נוטים לא לשים לב לנוכחותה. מצד שני כולנו אוהבים להתהדר במסעדה עם הלוקיישן הכי מפנק בתל אביב ומי מאיתנו לא שלח לשם תייר או לקח לשם אורח מחו"ל.
בקיץ מול החוף הזהוב ועם הבריזה די ברור איזה קלף מנצח מחזיק המקום הזה, אבל גם בחורף ובחושך, כשהים סוער ופרוע, קשה להפנות את המבט מהחלון רחב הידיים. ואף שהוא חוצץ בינך לבין הסערה שבחוץ, קל ללכת שבי אחר התחושה שמייחדת מסעדות חוף, שהדג שמונח בצלחת אך לפני רגע עוד שחה להנאתו בין הגלים. זו כמובן אשליה – דרכם של דגים ופירות ים מהים אל הצלחת ארוכה הרבה יותר, אבל אם יש משהו שאפשר לסמוך עליו במאנטה ריי זה טריות הדגה ופירות הים ובעיקר מיומנות ללא פשרות בטיפול בהם. זה לא עניין של מה בכך ולכן, גם אם חלק מהמנות לא קולעות בדיוק לטעמו של כל אחד, התחושות שמרקם השרימפס תמיד מושלם, שהקלמרי לא מרגיש כמו קונדום והדג עזב את הפלנצ'ה בדיוק בשנייה הנכונה משלימה היטב את הפנטזיה על הדג שקפץ לצלחת.

מאנטה ריי. צילום: יח"צ

מגש המזטים. מיתולוגיה מקומית. צילום: יח"צ

ממגש המזטים המיתולוגי המלווה כאן כל ארוחה מבוקר עד ערב בחרנו מנה נהדרת של תמנון במרקם מושלם (אוי, כמה זה קשה להשגה!) בתוך סלט של שעועית לבנה בטעמים עדינים שלא חנקו את התמנון. בסביצ'ה בורי, לעומת זאת, טעם נתחי הדג הלך לאיבוד מול המון בצל והמון לימון. טעמנו גם סלט רענן של ירקות שורש פריכים (שומר, קולרבי) בתוספת נתחי קלמרי צרוב, סלט מקורי וחמוד של שרימפס, עלי תרד טריים ומלון, שכל עוד הרחקת אותו מרוטב מתוק מדי היה מהנה ביותר, וצלוחית של צזיקי מעט אנמי.

מאנטה ריי. צילום: איליה מלניקוב

כמה פשוט, ככה טוב

במהלך הארוחה הגעתי למסקנה שככל שבוחרים מנות פחות מורכבות ומרובות טעמים וחומרי גלם, כך מפיקים את המיטב מהמומחיות של העושים במלאכת תנובת הים. זה לא ששרימפס עם ניוקי, עלי בייבי תרד ורוטב סרטנים קרמי זה רע. כלל וכלל לא, השרימפס מצוינים, הניוקי יותר מסבירים והרוטב המעט עוקצני (פרוסת פלפל חריף שהסתתרה בו הבהירה לי למה) מתוק לטעמי, אבל יש בו טעם עמוק של ים. כך גם נתח מוסר ים צלוי ועסיסי שמוגש עם תבשיל של עדשים כתומות נהדרות, עשויות אל דנטה ופרוסות, ארטישוק ירושלמי ופירה תפוחי אדמה (לא מצטיין). אין מילה רעה להגיד על זה – ובכל זאת, את חוויית מסעדת־הדגים־על־חוף־הים המושלמת תקבלו באמצעות המנה הכי לא יומרנית: סיר ברזל עם מיקס פירות ים שזכה לשלל חיקויים במסעדות ברחבי העיר. זה כל כך פשוט וכל כך לא פשוט להכנה. שרימפס, קלמרי, מולים ושלושה סרטנים מושלמים, שבחורף הם בשיאם, בציר דגים עם יין לבן וחמאה. פירות הים שבסיר – מלבד המולים – פשוט מעולים, ואם אתם לא נרתעים מהתעסקות עם סרטנים אני מבטיח לכם עונג אמיתי. שבוע קודם ירדתי בפריז על סיר מולים שעונתם כרגע בשיאה – הם גדולים, בשרניים, נימוחים וצבעם כמעט לבן. לארץ מגיעים בעיקר מולים שלא מזכירים במאום את התאור המגרה הזה, אלא הם לרוב מצומקים, צמיגיים ולא הכי טעימים, אז אולי עדיף לוותר?

מאנטה ריי הייתה די פורצת דרך בהתמחות המקצועית בתנובת הים ואם כיום היא אולי בולטת פחות זה לא מפני שהיא ירדה ברמה, אלא משום שקמו לה מתחרים טובים, אופנתיים יותר, שכולם צריכים היו להתיישר על פי תקן האיכות שלה. לא לחינם, גם אחרי 20 שנה, המסעדה הומה סועדים. ובכל הנוגע ללוקיישן – עדיין אין מתחרים.

מאנטה ריי. צילום: איליה מלניקוב

מאנטה ריי. צילום: איליה מלניקוב

 

מה זה: פירות ים מול הים.

כוכבים: 4.

שורה תחתונה: דגים ופירות ים מצויינים בלוקיישן הכי מפנק בעיר.

חשבון בבקשה:

לחם – 19 ש"ח.

קלמרי צרוב – 25 ש"ח.

צזיקי– 21 ש"ח.

שרימפס תרד – 25 ש"ח.

סביצ'ה בורי – 25 ש"ח.

תמנון שעועית לבנה – 25 ש"ח.

שרימפס ניוקי – 115 ש"ח.

פילה מוסר ועדשים – 115 ש"ח.

מיקס פירות ים – 125 ש"ח.

קרם ברולה – 35 ש"ח.

כוס פלאם בלאן– 44 ש"ח.

חצי ויינשטפן–33 ש"ח.

סה"כ – 607 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601