טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

מסה

מטבח: מסעדת שף

03-6856859
  • https://static2.timeout.co.il/misc/index_images/94/40394_680x382.jpg
  • https://static2.timeout.co.il/misc/index_images/50/45250_680x382.jpg
  • https://static2.timeout.co.il/misc/index_images/51/45251_680x382.jpg
צילום: יח"צ
כתובת:
הארבעה 19
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:00־15:30
19:00־1:00


הבר פתוח עד אחרון הלקוחות
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר מאוד

טיים אאוט אומר

8.38
אוכל9שירות9אווירה7.5תמורה8

ביקורת: הסתיו של אביב: מסה מגישה אוכל עייף ומנותק

לא ברור מה האוכל במסה של אביב משה מנסה לשדר. מה שבטוח זה שהשף לא טעם לאחרונה את האוכל שיוצא מהמטבח שלו. ואם כן, אבוי
| מאת: אלון הדר

מסה היא הטיטניק לפני ההתנגשות בקרחון. גדולה, מפוארת, שטה בעוצמה. מסעדה שהיא מתחם סגור ומובהק, חדר אוכל של בית אבירים. התפריט לא בוחל בהדוניזם (כבד אווז עם שוקולד ולרונה) ובז לטרואר המקומי. לצדו בר שהפך לחדר החושך של העשירים החדשים ועדת מעריציהם ומעריצותיהן. הבומבסטיות שלא זורקת זין דווקא מצאה חן בעיניי. סוג של אסקפיזם לעולם שכולו מינימליזם של תחילת העשור, בניצוחו של האדריכל אלכס מטליס. אצבע משולשת נגד המסעדות הבורגניות הנכונות של לב תל אביב, או ההיפסטריזם הקולינרי שהציף את העיר בהוד קלקריותו.

אבל גם אונייה מפוארת כשהיא נעדרת מנוסעיה מתגלה כמבנה מוצק של שיש, אבן, וילונות וצלחות חרסינה ריקות. תפאורה נהדרת לנשף שאמור להתחיל, אבל השעון מורה חצות.
מימין: שפה זרה, אורחים מנומסים. משמאל: זוג שטבע בהסברי הספיישלים. מאחור: שולחן ארוך ועצום, ריק כמעט מסועדים. מלפנים: תפריט ענקי שהוא הצהרת כוונות – אנחנו שולטים. אבל גם פחד סמוי מהעין: לא בדיוק יודעים מי הלקוח שלנו, אז בואו נירה באוטומט לכל כיוון.

המנות הראשונות אותתו שהכוונות לא מאופסות.2017, ועדיין יש מסעדות שלא מבינות את מהות הסלט. הוא אמור לפתוח, לעקצץ, להגביר את התשוקה להמשך הארוחה, להפציץ בוויטמינים ובכלורופילים לקראת השחיתות הבאה עלינו לטובה. וגם להיות בגודל סביר. הסלט של מסה הוא ארוחה בפני עצמה. בממדים ובהעמסת הטעמים. גם פרי (מלון), גם בשר (קורנביף), גם ירוקים, גם ירקות (כרשה) ובעיקר קרם של גבינה כחולה. ראשונה, עיקרית, קינוח – במגש אחד. עייף, עמוס ובעיקר אוטומטי.

קינוח תות במסעדת מסה

קינוח תות במסעדת מסה

משף מוכח כמו אביב משה מצפים שגם מנה מינימליסטית כגון סשימי תתעטף באלמנט שיוביל אותה הלאה. למוסר היו מלווים – נקטרינות, סלק – אבל הוא נותר כחייל תשוש הנישא על אלונקה. אבל המוסר הזה הוא רקדנית בלרינה מרחפת מול מנת הסרטנים והניוקי. אל תשאלו אותי אם אלו סרטנים טריים (כחולים, הנהדרים המקומיים) או קפואים מהמזרח. הם היו יבשים מדי מכדי לשחזר את שרשרת המזון. הניוקי עצמם היו מלוחים וכבדים. ורבותיי, ניוקי זו אמנות – אתה שם את זה בתפריט, תביא אותם בטופ.

בשלב הזה אמרתי: אולי אני לא מבין מה התפריט מנסה לשדר, אולי אני נגרר לסבך של דרכים צדדיות? מה שבטוח, השף לא טעם לאחרונה את המנות שיוצאות מהמטבח שלו (אבוי אם כן). אחרי רבע שעה שנתקעתי עם התפריט לא הסתמן קו מנחה, חוץ מגודש לא מנומק, כמעט אקראי. מה עושים? נעוף על מנת קראנץ' אלגנט הראשונה שנקלעת לדרכנו. סיגר אווז היה נהדר, פריך, עם מילוי מלא בס. במסה לא הסתפקו בו והתעקשו מסיבה לא ברורה להזמין זמר נוסף לעשות שמח על ראשו של הזמיר הקודם. לצד הסיגרים הונחו דים סאם תרד יבשים ברוטב תמרינדי מתוק, שנראה שהחליקו בכלל ממנה אחרת.

חזרנו לחללית האם וניסינו להבין איך המטבח מתמודד עם מנה קלאסית של פילה דג. חומר הגלם – מוסר – היה טוב, אבל הסגירה הייתה כאוטית. עלי מרווה מטוגנים, בטטה ורוטב הדרים חמאתי מתקתק עם פטריות. כמה שלא ניסיתי להבין את המנה לא הצלחתי להבין לאן רצו לקחת אותה. לאקזוטיקת המרווה, לנחמה שבבטטה? פטריות או לא להיות – זו לא השאלה. קיץ ישראלי, תעזבו אותי יער (כלומר חממה סטרילית) ותביאו לי שדה בוער. קיץ ישראלי, ולא הרגשתי קלילות מתבקשת. האם האג'נדה הרהבתנית והמוחצנת של מסה כופה את עצמה על המנות?

נכון לעכשיו מסה נמצאת בפרשת דרכים. עם תפאורה של עוד פרק צובט ב"עמוק באדמה" נותר בה אוכל עייף. מטבח שמנותק ממה שקורה פה בשנים האחרונות. כדי לא לאבד את הבכורה והמעמד המוצדק כמוסד, המסעדה לא יכולה להרשות לעצמה נמנום קולינרי. יש בחורים חדשים חתיכים בעיר – גם כמטבח (דוד יוסף) גם כדרינקייה (הבר של אריא) ששותים מקש בציפוי 24 קראט את הקהל ששנים רבות הרגיש במסה בית.

מסה

מה זה? מסעדת שף של אביב משה

שורה תחתונה? אנדרטה מפוארת לתחילת המילניום

כוכבים: 2

חשבון בבקשה:

סלט אנדיב – 64 ש"ח
סשימי דג – 72 ש"ח
ניוקי סרטנים – 76 ש"ח
קריספי סיגר אווז – 74 ש"ח
ספיישל דג – 154 ש"ח

סה"כ: 440 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: 4865fe341de