טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

מסעדת ויקינג

מטבח: מזרח אירופאי

03-6206502
כתובת:
בן יהודה 6
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שישי
12:00־24:00
שבת
18:00־24:00
כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

7.25
אוכל7שירות8אווירה7תמורה7

ביקורת: "ויקינג": מנות נדיבות וטובות למי שלא סופר קלוריות

האוכל בוויקינג הרוסית עליז, אופטימי וכובש. בדיוק כמו בעלי הבית
| מאת: דניאל שק

אם מישהו עוד מחזיק בתיאוריות הפולקלוריסטיות על הדכדוך הסלבי כתוצר של מרחבים מושלגים, ימים קצרים ושמים נמוכים – אני ממליץ על ביקור במסעדת ויקינג השוכנת בתחילתו של רחוב בן יהודה. הן יתפוגגו במהרה לנוכח התפאורה העליזה והאופטימיות הכובשת של בעלת הבית. הנה דוגמה: רצינו להזמין עופיון מטוגן בתבליני הבית, אבל התברר שאין. לא סתם אין, כבר חודשים רבים אין, כי לדבריה אין להשיג עופיונים בכלל. אז למה היא משאירה אותם בתפריט? כי בטח מחר הם יחזרו!

את השאלה המתבקשת, איך הגיע ויקינג לככב במסעדה רוסית, קל לברר: לבעלת הבית קוראים ויקי ובעלה, איך לא, הוא קינג. קצת קשה יותר להסביר כיצד התגנבו אל תפריט הקלאסיקות הרוסיות גם גולאש הונגרי, כבד עוף ברוטב טריאקי (?) ואפילו סלט יווני, שלא לדבר על מטעמים גרוזיניים וכמה להיטים ישראליים כמו שניצל עוף. אבל זה באמת לא משנה. ניכר שזה מקום מפגש חברתי לדוברי רוסית (היינו היחידים שלא), ומי אמר שרוסים צריכים לאהוב רק ביף סטרוגנוף?

עוד טרם ההזמנה הגיעו לשולחננו קנקן מים, לחם רוסי שחור וטעים (בתשלום קטן ומיותר) ומלפפונים חמוצים – קטנים, פריכים ומעט חריפים. הזמנו מבחר מנות פתיחה שרק אחת חרגה מן התפוצה השלטת (סלט יווני שטוב היה עושה אילו נשאר בצד ההוא של הבוספורוס במקום לשחות במעלה הים השחור). תחילה קיבלנו צלחת נאה של נתחי דג מלוח שלא היו מביישים בית מרזח בלנינגרד. המרקם שלהם היה נעים בפה, המליחות מדויקת והם שחו, כדרכם של הרינגים, בשמן. הם מוגשים עם צלוחית שמנת חמוצה וכמויות גדולות של בצל אדום, ובלוויית הלחם זה יפתח כל תיאבון.

הזמנו שתי דוגמאות מעולם הכופתאות המגוון של האזור ההוא של העולם: פילמני רוסיים וורניקי אוקראיניים. בראשונים הבצק נימוח ועוטף באהבה כדור בשר קטן ועסיסי עם תיבול מתון אבל נוכח. המנה גדולה וטעימה והכופתאות נעלמות מהר אחרי שעברו טבילה בשמנת. נהנינו עוד יותר מהוורניקי הגדולים יותר, שהבצק שלהם מוצק עם מילוי חלק וטעים של מחית תפוחי אדמה. על כל זה מפזרים בצל מטוגן זהוב וטובלים – כן, ניחשתם – בשמנת.

התפריט מציע גם מגוון דגים לא מרתקים כמו מושט ופורל וכמה וריאציות של שרימפס, שמהן בחרנו את זו הטובלת ברוטב שום ושמנת. בחירה נועזת במסעדה רוסית תגידו, ואכן לא היו הפתעות. השרימפס לא היו מהרמה הגבוהה ביותר והרוטב היה עשיר ומכביד משהו.

בשר החזיר הוא ללא ספק הכוכב של ויקינג. התעניינו מאיזה אזור הגיעה מנה של רצועות בשר לבן עסיסי מטוגן עם בצל ופטריות, וויקי הבהירה שהיא לחלוטין פרי דמיונה. היא ישבה רוב הערב עם חברות לשולחן שעלו ממנו פרצי צחוק עליזים ומפעם לפעם הבליחה לבדוק שהכל כשורה ולייעץ בכנות מה כדאי וגם מה לא כדאי להזמין. כך או כך, הרצועות התגלו כבשר צלע מפורק מהעצם לנתחים שטוגנו עם כמויות גדולות של בצל ושמרו היטב על עסיסיותם. הוסיפו לזה כמות נאה של רבעי פטריות שמפיניון, כמה שבבי צ'ילי שמעניקים חריפות קלה ורוטב עתיר שומנים ותקבלו מנה מוצלחת ומשביעה, בדיוק מה שהבן אדם צריך כדי לצלוח את החורף הרוסי. בכלל, למי שסופר קלוריות אני מציע להגיע לוויקינג עם מחשבון כיס, כי המספרים יהיו אסטרונומיים.

עדות חיה לכך היה שניצל אימתני בגודל של סדין זוגי מבשר חזיר מצוין, שאף הוא היה מחובר לצלע. כל הסאקרים של טיגון עמוק ייהנו מהציפוי הפריך וחובבי הבשר ימצאו סיפוק בכמות ובאיכות כאחד. התוצאה טעימה מאוד. כל כמה ששניצל נראה פשוט להכנה, קל מאוד להרוס אותו. כתוספת לבשר מוגש פירה סביר בהחלט.

לקינוח הוצעו לנו רק עוגת גבינה ועוגת שוקולד, שתיהן מתוצרת עצמית. טעמנו רק מהראשונה ולא ממש התרשמנו.

אני לא מהתפוצה הנכונה כדי לשפוט עד כמה האוכל של ויקינג נאמן למקור ואני גם לא בטוח שזה העיקר. זה מקום עם ותק וקהל נאמן שממלא תפקיד בנוף הקולינרי התלאביבי, עם מנות נדיבות ואוכל בסך הכל טעים.

חשבון

לחם – 7 ש"ח
דג מלוח – 34 ש"ח
פלמיני – 38 ש"ח
ורניקי – 38 ש"ח
סלט יווני – 40 ש"ח
רצועות בשר לבן – 77 ש"ח
שרימפס שום ושמנת – 80 ש"ח
שניצל – 60 ש"ח
עוגת גבינה – 35 ש"ח
בירה מהחבית – 32 ש"ח

סך הכל -441 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: c422d06bb