טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

נאם המלך ג'ורג'

מטבח: אסיאתי

03-6708050
צילום:נמרוד סונדרס
כתובת:
המלך ג'ורג' 84
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:00־17:00
18:00־24:00
כדאי לדעת:

ביקורת: נפילת סוכר

האחות הצעירה לבית נאם מציעה מטבח תאילנדי מתוק להחריד בעשן האגזוזים של קינג ג'ורג'. בשביל זה כבר יש לנו מסעדות אסייתיות גרועות אחרות
| מאת: דניאל שק

ארבע שנים חלפו מאז שביקרתי לראשונה במסעדת נאם שנפתחה בצפון דיזנגוף, סמוך לנמל. היא הצטיירה אז כהבטחה צנועה וחסרת יומרות לאוכל תאילנדי עממי במחיר נגיש, עם פשרות נדרשות לטובת טעם הקהל, אבל בדרגה או שתיים נאמנה יותר למקור מהאסייתית הממוצעת של תל אביב. המקום ידע ליצור חוויה קורצת לבנגקוק עם המולה, צפיפות, שמחת חיים ואפילו עשן אגזוזים מהרחוב הסואן. היה מקום לקוות שהיא תתפתח למשהו מעט יותר אסרטיבי ותנסה להרגיל את קהל הסועדים הרב שפוקד אותה לאורך השנים לטעמים תאילנדיים נועזים יותר, כמו התאילנדית בסמטת סיני למשל.
נראה שעמיתי אלון הדר שחזר לשם לא מכבר לא התרשם, וביקור ראשון בסניף נוסף שנפתח לפני כחודשיים בקינג ג'ורג', סמוך לדיזנגוף סנטר, מלמד שמכל ההבטחה נותר בעיקר עשן האגזוזים. המקום הפינתי מציע הושבה רק בחוץ, אין בו הרבה חן או שמחת חיים, והאוכל מעיד שעם השנים התרחבו הפשרות במקום להצטמצם, ועתה מדובר בעוד בית אוכל אסייתי בנאלי שמגיש אוכל מתוק מדי.

נאם. צילום: נמרוד סונדרס

נאם. צילום: נמרוד סונדרס

התפריט, שהוא כמעט זהה לזה של מסעדת האם, לא ארוך והוא בהיר מאוד בתיאור המנות. לא ארוך, אבל בהינתן שכמעט כל המנות מוצעות עם מבחר של בקר/עוף/טופו/דג/שרימפס/קלמרי הוא קצת מזכיר בר סלטים מהיר להרכבה עצמית. אני מבין את הרצון לרצות את כולם, אבל זה משדר מידה של חוסר כבוד למנות וחוסר החלטיות של שף.
עמדנו בנחישות בהחלטה מוקדמת להתעלם מסלט הפפאיה המתבקש ופתחנו בשני סלטים אחרים. יאם וון סן הוא סלט מבוסס על אטריות שעועית, כרוב סיני, בצל ירוק וסגול, עגבניות, כוסברה ובוטנים. זו מנה עם טעמים מורכבים והיא מדורגת כחריפה מאוד, מה שמחייב איזונים מדויקים בטעמים. הבעיה היא שכשהמתיקות משתלטת, כל הטעמים האחרים עומדים בפינה. בחרנו את הגרסה עם שרימפס, ואלמלא מתיקות הרוטב זה יכול היה להיות סלט לגמרי לא רע. באשר לחריפות, מצאנו שהאזהרות הכתובות שצוות המלצריות חוזר עליהן גם בעל פה מוגזמות קצת, ומה שמוגדר בתפריט כחריף מאוד הוא סביר לגמרי לאוכלי חריף נורמטיבים, אז אל תיבהלו.
סלט שני היה יאם תקאיי שמורכב בעיקר מעשבי תבלין טריים, מיני בצלים ואגוזי קשיו ובחרנו להוסיף לו פיסות דג פריך, שהיו כיפיות וטעימות. שאר המרכיבים היו רעננים כל עוד לא ספגו את הרוטב ששוב היה מתוק להחריד. מתוך סקרנות החלטנו לעשות את מבחן האגרול. אף שטעמי המילוי היו טובים (עוף וירקות), הדחיסות שלו ובעיקר השמנוניות היתרה שנותרה על אצבעותינו הובילו לציון נכשל.

נאם. צילום: נמרוד סונדרס

נאם. צילום: נמרוד סונדרס

זה לא שלא יודעים לבשל כאן, וזה מה שהכי מתסכל. פאד פאק רום, מנה שמורכבת מירקות ירוקים מוקפצים ברוטב צדפות, צ'ילי ושום (ומוצעת כאן בלא פחות משש גרסאות), הוכיחה שיודעים לטפל בירקות. הברוקולי, הכרובית, השעועית הירוקה והבוקצ'וי היו פריכים וצבעם ירוק בוהק. אבל הרוטב האנמי מדי, ממש תפל, ופיסות חזה העוף הבודדות שנתגלו בין הירקות החלישו את החוויה והפכו אותה למשעממת (זה לא בקר קובה שמודדים בגרמים, זה פאקינג חזה עוף). את הכבוד האבוד הצילה מנת קארי מצוינת – גנג פט יומאי – תבשיל קארי אדום וחלב קוקוס עם דלעת תאילנדית, במבו שוטס, כפיר ליים ועלי בזיליקום תאילנדי. הרוטב צבע את הצלחת בצבעי חמר יפים וגם הטעמים היו אדמתיים, עמוקים ורב שכבתיים, עם נוכחות חזקה של אניס וחריפות צובטת. רק חבל שבשר הבקר במנה היה לא מרשים, בלשון המעטה.

סיכמנו את הביקור בבננה לוטי יותר מסביר, שסוף סוף הצדיק את הנדיבות בסוכר, כי בננה לוטי שאיננו דביק רצח לא ראוי לשמו.

מי שמחפש ארוחה אסייתית נוחה לחך ולא מאתגרת מדי יכול בהחלט להמשיך להגיע לנאם. זה כמו טיול מאורגן למשפחות באסיה. מי שמחפש שביל למיטיבי לכת, משהו קרוב יותר למטבח התאילנדי העשיר והמורכב, יצטרך לחפש במקום אחר.

מה זה: עוד חוויה אסייתית מתקתקה

כוכבים: 2.5

שורה תחתונה: אוכל תאילנדי ששתול עמוק במיינסטרים

חשבון בבקשה:

אגרול עוף – 29 ש"ח

יאם וון סן שרימפס – 46 ש"ח

יאם תקאיי – 51 ש"ח

פאד פאק רום עוף – 71 ש"ח

גנג פט נומאי בקר – 73 ש"ח

בננה לוטי – 37 ש"ח

בקבוק סינגה – 22 ש"ח

קולה זירו – 12 ש"ח

סך הכל – 341 ש"ח

 

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: a64dac95a55f6