טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

סנטה רוזה

מטבח: ביסטרו

כתובת:
קהילת סלוניקי 11
תל אביב יפו
מפה


כדאי לדעת:

ביקורת: סנטה רוזה: סיבה מצוינת לצאת ממרכז העיר

מסעדת סנטה רוזה קולעת להגדרה "מטבח קליפורני" עם מנות ראשונות ופיצות מצוינות. אם מבחר העיקריות יצליח להתפתח, היא תסומן כאחת הטובות בעיר
| מאת: דניאל שק

אם יש תוקף למושג "בועה" בארצות הברית, הרי הוא מתאים לאזור הסובב את מפרץ סן פרנסיסקו בצפון קליפורניה. לקרוא לו אמריקה זה כמו להגדיר את מושב כליל בצפון כישראל. זו בועה של מגוון אנושי נדיר, מראשון ברוני ההיי־טק עד אחרון הסטלנים, של סובלנות מוחלטת, של נועם הליכות ושל יצירתיות ללא גבול. בהתאמה לכך, המטבח שנוצר שם בשנות ה־70, בהשראתה של הכוהנת הגדולה אליס ווטרס ומסעדתה המיתולוגית שה־פאניס, רחוק מהדימוי המטוגן של המטבח האמריקאי כמרחק סביצ'ה מג'חנון.

סנטה רוזה, שעל שמה נקראת המסעדה החדשה של חן שמגר ואלון גטה בנאות אפקה, נמצאת בקצה הצפוני של אזור המפרץ והיא בירת עמק סונומה – האח הידוע פחות אבל המקסים לא פחות של עמק נאפה, שמצמיח יינות נפלאים ומסעדות נהדרות לרוב.

חלל המסעדה גדול ומסביר פנים בעיצוב פשוט ולא מצטעצע, שברהיטיו הפשוטים ומפיותיו הכפריות מתכתב היטב עם רוח קליפורניה. השירות חורק מעט, אבל אין שם שום דבר שלא יכול להסתדר עם עוד כמה שבועות של הרצה.

יותר מהשילוב בין מטבחי המהגרים הרבים בקליפורניה, כגרסת היח"צ והמלצרית, הטריק של המטבח הקליפורני הוא תנודת מטוטלת הפוכה לכבדות של אוכל אמריקאי ואפילו אירופי. המנות פשוטות, מעוטות מרכיבים, קלות, בריאות ומלאות יראת כבוד לחומרי גלם משובחים ומקומיים (רצוי אורגניים). המון ירקות, הרבה פסטה, דגים, פירות ים, עוף ומעט מאוד בשר אדום.

שלוש המנות הראשונות שהזמנו כיוונו בדיוק לשם. גספצ'ו של עגבניות צהובות לקח מתכון היספני ונתן לו פרשנות מקומית חביבה באמצעות כמון שמהדהד בפה מיד עם הביס הראשון בלי שחנק את טעמן המצוין של העגבניות. המרק מוגש טחון גס ולא מסונן, וכך שומר על מלוא עושר מרכיביו. קראבקייקס הם קלאסיקה של שני חופי ארצות הברית, ובמערב הם קלילים ואווריריים יותר. הכופתאות בסנטה רוזה הן כאלה – נימוחות ונעימות בפה. הן מכילות כמות נדיבה של בשר סרטנים שטעמו מוליך את המנה, כמו שצריך, והתיבול המועט רק מעצים את נוכחותו.

גולת הכותרת של הארוחה הייתה סלט חם של פירות ים ושעועית לבנה בסגנון טוסקנה. שוב, מנה לא מכבידה עם הרבה שרימפס, קלמרי וכמה מולים שבושלו בדייקנות לצד סלטון של שעועית גדולה ומוצקה ועגבניות שרי צהובות, והכל טובל בספק רוטב – ספק מרק בטעמי ים עמוקים (קצת מלוח מדי הים הזה). מנה כיפית מאוד.

היצע המנות העיקריות בתפריט מעט דל ולא מעורר השראה, בעיקר הורגש חסרונו של העוף, שמקבל מקום של כבוד בקליפורניה. בחרנו בהמבורגר ששמו כבר יצא בחוצות העיר, וממדור הפיצות הקליפורניות בחרנו פיצה עם האם וגבינת עזים. ההמבורגר אכן מצוין, עשוי מבשר עסיסי באיכות טובה ובדרגת עשייה שקלעה בדיוק למה שביקשנו. את הטוויסט הקליפורני נתנה שכבה נדיבה של גואקמולה שניגרה מצדדיו עם כל ביס. הצ'יפס עשוי היה לקבל ניקוד גבוהה על המאמץ להכין אותו מתפוחי אדמה אמיתיים, אבל הטעם הדומיננטי של שמן הטיגון גרם לו לפספס את ההזדמנות.

מה מיוחד בפיצה קליפורנית? הקפדה יתרה על בצק דק ופריך עם שוליים אווריריים, הימנעות מתוספות מכבידות וממיני תוספות שאבות המהגרים מאיטליה היו מתהפכים בקברם אילו שמעו עליהן. הפיצה כאן הייתה ללא דופי – בצק טעים מאוד, נתחי האם מעוטי שומן וגבינת עזים שהתנור הספיק להמיס מעט מבלי לחרוך, כך שהותירה את טעמה המובהק והטוב. קינחנו בקראמבל מצוין של אגסים שבקושי בושלו ובטארט שזיפים שקצת פחות התרשמנו ממנו.
את הארוחה ליווינו בקברנה סוביניון נחמד מיקב Cannonball השוכן מעט מצפון לסנטה רוזה. נקווה שתפריט היין יכלול בעתיד עוד יינות מאזור סונומה. בכלל, ראוי שהבישול של צפון קליפורניה יהיה מקור השראה לעוד שפים ישראלים (ארז קומרובסקי הוא מנציגיו הידועים), כי זה אוכל שמתאים לכאן מאוד.

זו הפעם השנייה ברציפות שאני כותב על מסעדות טובות השוכנות מחוץ למרכז תל אביב הרווי. זו מגמה ראויה לשבח, כי אחד הדברים שהכי חסרים בעיר הוא מסעדות שכונתיות שבאות לקראת הסועדים במקום לפתות אותם לבוא אליהן. כן ירבו.

חשבון

  • גספצ'ו עגבניות צהובות – 36 שקלים
  • סלט חם פירות ים – 54 שקלים
  • קציצות סרטנים – 49 שקלים
  • המבורגר – 69 שקלים
  • פיצה האם גבינת עזים – 52 שקלים
  • שתי כוסות יין – 86 שקלים
  • טארט שזיפים סנטה רוזה – 42 שקלים
  • קראמבל אגסים – 34 שקלים

 

סך הכל – 422 שקלים

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601