טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

פופינה

מטבח: ים תיכוני

צילום: יולי גורודינסקי
כתובת:
אחד העם 3
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שישי
18:00־1:00
שבת
12:00־15:00
18:00־1:00
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר
- מתאים לישיבה בחוץ

טיים אאוט אומר

7
אוכל7שירות8אווירה6תמורה7

ביקורת: מסעדת פופינה מגישה אוכל טוב ומשעמם

אוראל קמחי מפופינה לימד אותנו שיעור חשוב: לפעמים מסעדה יכולה להיות טובה, גם אם היא ממש לא בשבילנו
| מאת: גיל אקרמן

שיעור חשוב על ביקורת מסעדות לימד אותי אוראל קמחי, עם תפריט החורף החדש של מסעדת השף שלו, פופינה. פופינה היא מסעדה נעימה המגישה אוכל טוב. האוכל הזה מבוצע ללא דופי על ידי אנשים סופר רציניים, שמאמינים אמונה שלמה בפועלם. יום יום הם קמים מוקדם בבוקר ומייצרים את האוכל הזה, שהוא באמת ממש סבבה לקהל מאוד מובחן של סועדים. אני לא אחד מהם, וזה ממש בסדר.

כבר שלוש שנים שמסעדת פופינה פועלת בקצה הדרומי-מזרחי של נווה צדק. לא סתם אומרים על עסק מזון שאחד הפרמטרים החשובים ביותר בו הוא לוקיישן. פופינה מייצרת אוכל שמתאים לתושבי נווה צדק. כמובן שאני מכליל בכוונה, אבל גם האוכל שטעמנו אצל קמחי, וגם הקהל שחלקנו עמו את הערב, הרגיש יחסית, איך נאמר זאת בעדינות? הומוגני.

קמחי הוא נגן מוזיקה קלאסית שחולם לנגן רוק, אבל תמיד יוצא לו מוצרט. כל המנות שאכלנו, בין שהיו דג חי ים תיכוני, קלמרי בסקי או פיצה איטלקית, הרגישו שיצאו ממטבח צרפתי קלאסי. כמעט כולן היו מתוקות יחסית, בכולן היה קרם כלשהו, כולן היו מעוצבות למדי ובאף אחת מהן לצערי לא היה שביב של חמוץ או חריף.

פתחנו בספיישל בדמות שלוש פיסות סשימי טרחון. אצל קמחי אין דגי ים בתפריט, וגם לא סטייקים מכל סוג שהוא. לפי תפיסתו, כל חומר גלם שאינו קונסיסטנטי לא יכול למצוא את מקומו בתפריט הקבוע. התוצאה – מחלקת הספיישלים זה הדיבור. שם תמצאו הרבה יותר אטרקציות אם בחרתם בתפריט הטעימות (7 מנות – 280 ש"ח לסועד). אותן פיסות טרחון הוגשו על קרם גזר וקראמבל שהיה עשוי אבקת גזר סגול, מרווה מטוגנת וחמאה. על הקרם סופר שיש בו סרירצ'ה. לא הרגשנו בו, אבל כבר שם חשנו במשיכתו של השף לטעמים מתוקים. הדג היה טרי מאוד והקרם עטף אותו ברכות. אם היו שמים על זה שתי פרוסות צ'ילי זה היה מושלם.

המנה הבאה הייתה קלמרי צלוי ממולא בפונדו כרישה, שהונח על קרם תרד בסקי עם קרם פרש וגרידת לימון. אין שום מילה רעה שאפשר להגיד על המנה הזו חוץ מ"פונדו כרישה". עזבו את השפה של 1830, זה מילא, אבל בשביל מה צריך את הפונדו הזה? המנה הזו היא טייק אוף של קמחי על מנת עניים בסקית של מרק קלמרי ופירות ים. בגרסה נווה צדק הקלמרי היה צלוי פרפקט, קרם התרד שהיה מבוסס על ציר עוף, עגבניות ותבלינים היה עמוק בטעמים, וכפית הקרם פרש שעיטרה את המנה גם נתנה חמיצות וגם הייתה מאוד יפה לעין ככתם לבן בתוך ים ירוק. לטעמי, המתיקות של הכרישה הייתה מיותרת ובאופן בולט השתלטה על הטעמים.

ארוחת הטעימות כללה גם "קורן דוג" של מוסר ים שהוגשה על פולנטה טרייה, מעורב של זנב שור ופרגית, תבשיל צלעות טלה שהוגש על פיצת בזיליקום עם קרם קשיו, חזה אווז צלוי שהוגש על דמי גלאס עם טופינג של ביצה עלומה, גזר וג'ינג'ר קראנצ'יים, ובר ים שהוגש על ולוטה (Valoute) פורצ'יני.

למעט מנה נפלאה של מוסר ים שהוגש על קרם תרד תורכי עם רביולי שחורים מטריפים שמולאו במחית שום שחור וציר ירקות, כל שאר המנות הרגישו אותו הדבר- בכולן היה חלבון צלוי או מאודה, כולן ישבו על קרם דומיננטי ועל כולן היה טופינג כלשהוא שלעתים נתן קראנץ' ולעתים היה רק קישוט. כמעט כל המנות היו מעט מתוקות מדי, ואין אחת מהן שלא הייתי שם עליה מיץ לימון ומשהו חריף. תביאו סחוג מהבית.

גם הקינוחים היו מעט מתוקים מדי לטעמנו, אך שם כבר נרשמו הצלחות משמעותיות יותר – סופלה שוקולד נהדר שמוגש עם גלידת אגוזי לוז, טארט קלאסי של פקאן ומייפל שמוגש עם גלידת בוטנים מלוחים וקרמל מלוח וקרם לימון מעולה שמונח ליד סורבה קסיס, מרנג ופירות יער.

סיימנו עם מסקנה ברורה – יש מסעדות שהן ממש אחלה, אבל הן לא ממש בשבילנו. יש משהו במונוכרומטיות הזו שמתאים אולי לקהל סולידי יותר. פחות נערי, פחות שובבי. אין לי ספק שאוראל קמחי עוד יהפוך לשם בולט בקולינריה המקומית. הלוואי והלוואי שפעם הבאה הוא יבחר לשיר במרוקאית.

חשבון:

  • 3 ארוחות טעימות – 840 ש"ח
  • 4 אספרסו – 48 ש"ח
  • בקבוק שאטו פרנק – 390 ש"ח
    ך

    סך הכל – 1,278 ש"ח

 

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: c422d06bb