טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

פיפיז

מטבח: אסיאתי

צילום: אנטולי מיכאלו
כתובת:
זבולון 5
תל אביב יפו
מפה


כדאי לדעת:

ביקורת: פיפיז: הצפיפות והסבלנות משתלמות

פיפיז, התאילנדית הצנועה בשוק לוינסקי, היא מסעדה קסומה, עם אוכל שעשוי בידיים טובות שלא מעגלות פינות. רוצו והתאזרו בסבלנות, יש רק 12 מקומות ישיבה
| מאת: דניאל שק

בטורי הביקורת שלנו יש בערך 2,500 תווים. אלמלא היה לי לא נעים מהעורכת החביבה שלנו, הייתי אומר לה שהפעם 2,496 תווים הם מיותרים ואפשר לסכם את הביקור בפיפיז, המסעדונת האסייתית שתפסה את מקומה של יהלומה לוי בשוק לוינסקי, בארבעה סימנים בלבד: כיף!

כן, פשוט ככה. יש כנראה בגומחה הקטנה הזאת בזבולון 5 משהו שמייצר ווייב סימפטי ומושך אנשים בעלי לב רחב. זה צפוף (12 מקומות ישיבה ביום טוב), זה חם, זה מצריך הרבה סבלנות (כל הטרחנים שמטעמי עקרונות "לא עומדים בתור לאוכל" מוזמנים לדפדף הלאה), אין הרבה מבחר, אי אפשר לבלות ערב של שיחות נפש, אבל זה פשוט כיף. זה כיף כי זה צנוע, כי העיצוב והמוזיקה בטעם טוב, כי האוכל נטול יומרה ומלא ברעיונות, כי במטבח יש ידיים טובות ואכפתיות שלא מעגלות פינות ולא מקצרות טווחים אלא מכינות כמעט הכל לבד ובקצב שלהן. לכן אל תתפלאו אם לפעמים ישיבו בשלילה על בקשתכם לאכול משהו בעמידה או לקחת הביתה. זה לא מרוע לב, אלא להפך, מתוך כבוד לסועד וכבוד לכל מנה. במטבח הקטנטן אי אפשר להכין יותר מדי דברים בבת אחת, לא בסטנדרטים הנהוגים כאן. מן הסתם זה עוד יתפתח וישתכלל, אבל כרגע התאזרו בסבלנות, לא תצטערו.

התפריט קצר ואקלקטי. קצת סין, קצת תאילנד והרבה דמיון. היינו שלושה וביקשנו להזמין את כל מה שיש. מיד נקראנו לסדר: "זה יותר מדי אוכל ואני שונא לזרוק", אמר לנו המלצר, "אני כבר אדאג לכם". קיבלנו מיד טעימות של שני מרקים. מרק טייוואני שבגרסתו הגדולה מגיע עם כיסוני וון־טון וגרסת הבית של טום יאם. ספוילר – בסוף הארוחה לא עמדנו בפיתוי והזמנו מנה שלמה שלו. זה מרק צח עם מעט ירקות וכמה פטריות וזה ממש חריף. להכין מרק חריף זו לא בעיה, אבל להכין מרק חריף שיש מאחוריו עומק בלתי נדלה של טעמים נהדרים זו אמנות. הוא מוגש עם צלוחית אורז שבתוכה מתחבאים נתחי ג'ינג'ר גדולים שעברו בישול קל שבקלים. זה מוסיף עוד חריפות ועוד טעם.

בעודנו לוגמים מהמרק, הבטתי בהשתאות על המלצר מורח בעזרת מברשת צבעים מיונז בטעם ג'ינג'ר על לחמנייה חצויה ומכין את הקרקע למה שמכונה כאן "לחמניית קניונים תאילנדית". שום דבר לא מכין אותך לביס הראשון, כי מה פתאום פאטה? אבל כן, זו פרוסה עבה של פאטה נימוח מאסאדו, ויש גם בטן חזיר קריספית ובצל ירוק ובצל מוחמץ ובטח עוד דברים שלא הספקתי לזהות כי זה נעלם כהרף עין מרוב שזה טעים.

שתי מנות חמודות של ירקות הגיעו לשולחן. בצל ירוק עם פירורי בשר חזיר מיובש וברוקולי שבקושי בושל עם שום ובוטנים. שתיהן נראות סתמיות, אבל בשתיהן יש רבדים של טעם וארומה ומרקמים שעושים… כן נו, כיף. כאמור, כאן לוקחים את האוכל ברצינות אבל לא איבדו את חוש ההומור. ולראיה – מנה שנקראת Mother of Dragons. זו ביצה רכה שנכבשה במרינדה חמוצה־חריפה בצבע אדום עם עלי תבלין ירוקים, שום קריספי ובוטנים טחונים. צחוק צחוק, אבל גם זה ממש טעים. מסעדת פועלים צריכה מנת פועלים מובהקת – פשוטה, טעימה ומשביעה. יש אותה בגרסת בקר, טופו או עוף קצוץ דק ומתובל בנועם, וזה מגיע על תלולית אורז ועם מגוון ירוקים ופלפל חריף ובצל סגול ובוטנים כמובן ומעל לכל זה יש ביצה עין. לא נשמע כיף?

בהזמנה המקורית לא היו פורק סטיקרס, אבל הרגשתי שחייבים לטעום וזה אכן בעיניי הלהיט של הארוחה. שלושה כיסונים גדולים, ממולאים בבשר חזיר טחון עם ליים, שמן חרדל ופלפל לבן. מצד אחד רכות מלטפת של כרית נוצות ומהצד השני קריספיות על גבול החריכה. זה דורש בצק מושלם, אידוי מושלם וטיגון מושלם.

בנוף התל אביבי אין כמעט אוכל אסייתי זול ומשובח וזה חסר מאוד. כמה נודלס בינוניים יכול בנאדם לסבול? יפעת תבואה עשתה את זה בכישרון, בחן, בהגינות ובאהבה, ואין שום ספק שאחזור לעמוד אצלה בתור. בכיף!

חשבון

  • שני מרקים קטנים – 20 שקלים
  • קצוות בצל ירוק – 12 שקלים
  • ברוקולי בוטנים – 12 שקלים
  • Mother of Dragonsי– 22 שקלים
  • פועלים סינית – 43 שקלים
  • לחמניית קניונים – 37 שקלים
  • פורק סטיקרז – 26 שקלים
  • מרק טום יאם – 35 שקלים
  • 3 בירות ליאו – 54 שקלים
  • סודה – 12 שקלים

 

סך הכל – 273 שקלים

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601