טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

פק היי

מטבח: סיני

03-5063202
צילום:
כתובת:
שדרות העצמאות 7
בת ים
מפה


שעות פתיחה:
שני־שבת
12:00־15:00
18:00־22:00
כדאי לדעת:

ביקורת: מצאנו מסעדה ששווה לכם לנסוע בשבילה לבת ים

פק היי היא כנראה המסעדה הסינית הכי טובה שאתם לא מכירים. בייחוד אם אתם חובבי מנות חזיר
| מאת: אלון הדר

היו ימים שבהם המדינה הייתה מקבלת לחיקה באהבה פליטים שאינם שייכים לעם הנבחר שבנבחרים. זמנים שבהם הצמרת המדינית הבינה שבן אדם הוא בן אדם. קראו להם ילדי בגין, וזו הייתה ההחלטה הראשונה של מנחם בגין כראש ממשלה להעלות לארץ מאות פליטים מווייטנאם. במלחמת ההישרדות הכמעט בלתי אפשרית של ההגירה חלק מהפליטים נקלטו במטבחים. בירושלים למשל אין איש שגדל בשנות ה־80 של המאה הקודמת ולא ביקר או שמע על המסעדה הסינית בתחנת הדלק ביפה נוף (היכן שעומד היום המוסד יד שרה). גם בפק היי שברחוב העצמאות בבת ים יש שורשים לעלייה הזאת, והמסעדה שפועלת בשקט (אם כי בתפוסה מלאה) חגגה מכבר 30 ואף הספיקה להחליף בעלים.
זה ממש פלא שמסעדה התמקמה בקומת הכניסה של בניין מגורים רגיל שברגילים. דקורציה מוכרת של אלמנטים פסאודו אתניים אדמדמים לצד שולחנות עם מפות מעומלנות. התפריט: לא פחות מ־108 מנות (לא כולל קינוחים בנוסח עדות הבננה המטוגנת) שמיישרות קו עם חוקי הז'אנר – חתיכות גדולות לפי חומרי הגלם: בקר, חזיר, עוף, ברווז, פירות ים, נודלס, בצקים מטוגנים – עם כמעט אותם רטבים. חבל שמבחר המשקאות היה מצומצם.

פק היי. צילום: רן בירן

אם כבר אייטיז, אז לפנים. פק היי. צילום: רן בירן

פק היי לא מנסה לשבור את חוקי הז'אנר של המסעדות הסיניות המוכרות בישראל מהאייטיז (בשונה למשל מלונג סנג, הסינית מאלנבי בתל אביב, שהרחיבה בתפריט השחור שלה את הפלייסט), אבל מבצעת את האוכל היטב. בלי תועפות של שמן או מונוסודיום גלוטמט, עם ירקות שנותרים פריכים לאורך כל הדרך ועם תיבול מאוזן שמצביע שיש יד טובה במטבח.
ואם כבר אייטיז אז אגרול: פריך, לא נוטף שמן ועם ירקות מתפצחים בפה. לידו האדום החמוץ־מתוק הבלתי נמנע, שבו לא נגענו מאז ימי פיקנסין העליזים, וטוב שכך. זה פשוט איום. כתם סוכר עכור על החליפה הזהובה של דפי הבצק. עוד בראשונות: וון טון, שלמרבית הצער לא היה מטוגן אבל שחה בציר נפלא ופתוח של טעמים, עם מלא ירקות טריים כמו כרוב, וכרוב במסעדות סיניות הוא האלוהים. מרק פירות הים הגיע עם הקפואים הקטנטנים האלו שההרתחה בציר מתקתק ועמוק עשתה עמם חסד.

פק היי. צילום: רן בירן

פק היי. צילום: רן בירן

הזמן דחק במארחת/בעלת הבית (בכל זאת, בניין מגורים), השעון הראה כבר 22:00 והיא זירזה אותנו שנזמין כי עוד שעה המטבח נסגר. ככה זה בפק היי – בלי דיבורים במיינסטרימית תל אביבית, הרצאות, ליטופים והתחנחנויות רק כדי לא לומר את האמת. כן, יש מקומות שלא מנסים להיות קוליים. עבור הסועד זה רגע מרענן, סורבה של הנפש.
שורה של פלטות חמות קטנות נשלפה – לא היה שום דבר מוזר להוציא את האצבע ולסמן על מנת הנודלס והירקות. משהו במקום מרגיש לך נכון ללכת עם הזיכרונות ההם. ואכן, אין סוף ירקות ובלי כבידות של שמן, משם אפשר היה לקפוץ להגשמת חלומות חדשים. הקלמרי למשל הגיעו ברוטב שקדים וסלרי – שילוב מפתיע שהיה יכול לייצר מנה נהדרת אם הצינורות היו טריים ולא קפואים, צמיגיים ואטומי טעם. ככה זה עם פירות ים, צריך להתאמץ. הבקר בברוקולי היה די מונוטוני, וגם הרוטב הסמיך לא מנע להסגיר את הגלם הלא מצטיין.

פק היי. צילום: רן בירן

חובבי בשר חזיר יאהבו. פק היי. צילום: רן בירן

אבל אז הגיעו נתחי חזיר ברוטב פלפלים חריפים יבשים, שנכנסו מיד למצעד מנות החזיר הטובות בעיר (שתחובר לה יחדיו). כמה פרוסות שנחתכו מספיק דק כדי שימסו בפה, ששחו ברוטב עמוק, בעל רמת מליחות־מתיקות מושלמת. בשעה שההדתה עוברת מסעדה אחר מסעדה בתל אביב, דווקא החזיר צוהל בבת ים. במעדניות הרוסיות, ועתה – כך מתברר – בפק היי, שמגישה שלל מנות חזיר בתפריט, יותר מכל מסעדה תל אביבית.
ולא על החזיר לבדו: מנה מעולה של ברווז ברוטב שום דבש עלתה על הפלטה – שוב, איזון מצוין בין הסוכר והמלח, בשר באיכות מעולה שנפרס דק במידה. צלחת שאי אפשר להפסיק לכרסם ממנה; בלי טיפה אחת של נוסטלגיה, אבל עם הכרת תודה הדדית.

מה זה: סינית בבניין מגורים.

כמה כוכבים: 3.5

שורה תחתונה: כשבא לכם אוכל סיני.

חשבון בבקשה: 

תפריט ל־4 אנשים: 420 ש"ח

4 בירות צ'ינג טאו: 80 ש"ח

סה"כ: 500 ש"ח

 

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601