טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

קפיטריה

מטבח: בית קפה

03-9567216
כתובת:
החשמונאים 96
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:00־1:00
כדאי לדעת:

ביקורת: בקפיטריה של דוד טור החיים נראים ורודים

רוחה של קפה אירופה מנשבת מהמנות (הטובות) ומהאווירה (הנכונה) של קפיטריה, המקום של דוד טור בקניון גינדי TLV
| מאת: דניאל שק

משהו בקרבי מתכווץ כשאני מתבקש לבקר במסעדה ששוכנת בקניון. קשה לדמיין סביבה פחות ידידותית לסועד הנהנתן ממקדשי הצרכנות הגנריים האלה, שאלמלא הגעת מביתך שבתל אביב היית מתקשה לדעת אם אתה בדטרויט, בנגקוק או קייפטאון. כיוון שבדרכנו לקפיטריה נכנסנו בטעות לקניון TLV מהכניסה הלא נכונה ונאלצנו לחצות את כל החלל חסר הנשמה הזה, הפכה המועקה למחנק של ממש, אך אז קרו שני דברים: הזכרנו לעצמנו שהמסעדה היא יצירתם החדשה של האנשים שהביאו לנו את קפה אירופה האהובה. מיד כשחצינו את סף הדלת נעטפנו בעיצוב חמים ושמח שגוני ורוד שולטים בו – מהקירות עד עטיפות המגבונים. המקום נראה יותר כמו בית קפה במילנו מאשר כמו מסעדה בתל אביב. כשגילינו שבעצם קיר שלם של המקום פונה אל הרחוב, ושאלמלא הגשם אפשר היה לשבת אפילו בחוץ – בכלל רווח לנו.

קפיטריה

קפיטריה. מס לקונספט.

אני תוהה מה הוביל למה: האם הקונספט – תפריט שבנוי מתערובת של מנות דלי קלאסיות ומנות יותר מסעדתיות – הוביל אל השם; או שמא השם המגניב והתפאורה הכתיבו את מבנה התפריט. במלוא הכנות – יש תחושה שהקלאב סנדוויץ', הפיש אנד צ'יפס וההמבורגר (שאגב מופיעים בכלל בשולי התפריט המודפס) הם מין מס שמשלמים לקונספט, כי גם אם התפאורה היא של בית קפה האוכל הוא לגמרי של מסעדה – בגיוון, ברמת חומרי הגלם, במחשבה וברמת הביצוע. רוח קפה אירופה מנשבת מהתפריט והיא המשיכה לנשב מכמה וכמה מנות שטעמנו.

קפיטריה

קפיטריה. רוח טובה.

נסיון למקוריות שלפעמים מצליח

מנת האספרגוס והתרד הטורקי על קרם פרמזן וקרמבל פורצ'יני היא דוגמה מובהקת לכך. היא מכילה גבעולי אספרגוס באיכות טובה צרובים רק מעט וקראנצ'יים מונחים על קרם נהדר בעל טעם עמוק של פרמזן שממש מתפוצץ בפה ופירורי הקרמבל, גם אם תרומתם לטעם שולית, נעימים למגע. הוא הדין למנת פרוסות ארטישוק צרובות על פלנצ'ה על עגבניות טריות מרוסקות ומעט סלסה ורדה קלאסית. זו מנה מתונה יותר, אבל הרמונית וטעימה עם איזון עדין בין הטעם השרוף מעט של הארטישוק לבין הקרירות של העגבניות.
בתפריט מסתתרות עוד כמה מנות שיכולות להיכנס לקטגוריית הקפיטריה (המתוחכמת), כמו צלחת דגים כבושים או סינטה בכבישה ביתית עם חזרת. לא הגענו אליהן הפעם. טעמנו שתי מנות משולי התפריט – קלאב סנדוויץ' וחצי מנת פיש אנד צ'יפס (המנות גדולות ונדיבות וחלקן מוצעות בשני גדלים). אל הסנדוויץ' ניגשנו עם ציפיות גבוהות, אבל נחלנו אכזבה. הוא נראה יפהפה, אבל מרוב רצון להיות לא שגרתי הוא איבד את מהותו ואנחנו חווינו אותו כעמוס מדי ומכביד. הוא מורכב מלחם קלוי בחמאה, פיסות חזה עוף, נקניק טלה, צ'דר, אבוקדו ואיולי. העוף היה יבש מאוד, האבוקדו משחתי ומריר והנקניק דומיננטי מדי. בפיש אנד צ'יפס לעומת זאת הטוויסט של מקוריות הוא הברקה. פיסות הקאטפיש דקות והציפוי פריך ומשאיר את האצבעות יבשות. עד כאן מה שצפוי. אבל ה"צ'יפס" מתגלה לא כצ'יפס, אלא כתפוחי אדמה קטנים שבושלו, נבצעו לשניים ואחר כך עברו טיגון קל. אמנם זה מקטין את חוויית הקריספיות, אבל מצד שני מקבלים טעם אמיתי של תפוחי אדמה איכותיים.

קפיטריה

קפיטריה. הפתעות נעימות.

גנים טובים

סלט סשימי החזיר אותנו לסגנון קפה אירופה, עם חומרי גלם טובים ומגע קטן של יצירתיות – במקרה הזה שימוש בשלל ירקות טריים בשילוב עם ירקות מוחמצים, אגוזי קשיו וג'ינג'ר כבוש. מבחינתי אפשר היה לוותר על כמחצית המרכיבים בסלט, אבל בסך הכל זו צלחת שטומנת בחובה ביסים רעננים ומעניינים. הפתעה נעימה חיכתה לנו גם במחבת שרימפס עם עגבניות שרי צלויות שהפרישו מתיקות טבעית נחמדה, שעועית חלוטה, פרמזן וציר דגים מעט עוקצני שיצרו סביבה טעימה ומרוממת לפירות הים (הזמנו חצי מנה וקיבלנו חמישה שרימפס גדולים ובשרניים). חתמנו את הארוחה עם שני קינוחים מצוינים – פאי לימון, שטעמיו עגולים כמו צורתו, ופאי בננות על בסיס תערובת שיבולת שועל.

נראה שהיזמים של קפה אירופה כיוונו שוב למקום נכון ומקורי ופגעו בול במטרה. יש משהו מסביר פנים במאוד חוויית הביקור בקפיטריה. המקום, האירוח וגם האוכל צובעים את החיים בוורוד.

מה זה: בחוץ בית קפה, בפנים מסעדה

כוכבים: 3.5

שורה תחתונה: בדרך אל עוד להיט מבית קפה אירופה

 

חשבון בבקשה:

ארטישוק פלאנצ'ה – 32 ש"ח

סלט סשימי – 67 ש"ח

אספרגוס קרם פרמזן – 42 ש"ח

קלאב סנדוויץ' – 52 ש"ח ש"ח

חצי פיש אנד צ'יפס – 39 ש"ח

חצי מחבת שרימפס – 46 ש"ח

2 תה – 26 ש"ח

פרייה גדול – 24 ש"ח

כוס ריוחה סולר וייחו – 42 ש"ח

פאי בננות ופאי לימון – עחה"ב

סה"כ – 370 ש"ח

 

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 9994d30a2261f1