טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

Fishop בר דגים

מטבח: דגים ופירות ים

כתובת:
הארבעה 21
תל אביב יפו
מפה


כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

7.75
אוכל8שירות8אווירה7תמורה8

ביקורת: "Fishop": ביקור חובה לכל חובבי הדגים

פישופ, בר הדגים בשרונה מרקט, הוא ההוכחה לכך שדייג אוהב דגים. דניאל שק התענג על כל ביס
| מאת: דניאל שק

כמו כולם, גם אני נופל בקסמיהן של מסעדות דגים ששוכנות על גדותיהם של נמלי דייגים ציוריים, מתוך תחושה ברורה שהדג שהוגש לי קפץ היישר מבין הגלים אל צלחתי. מובן שאם חושבים על זה רגע מבינים שריח הים שנישא באוויר לא מבטיח שהדג שמונח לפניכם לא גר אי אלה שבועות במקפיא, אבל התפאורה עושה את שלה. תיאורטית, יטענו הציניקנים, גם בחנויות דגים שמחזיקות מסעדות זה יכול לקרות. אלא שסוחרי דגים אמיתיים – על משקל המערכון של הגשש – באמת אוהבים דגים, לא כל שכן זיקו, סוחר דגים ששמו הולך לפניו והוא מספק מתנובת הים לכמה מהמסעדות המשובחות בעיר.

ביס אחד ממנת סשימי אינטיאס יפיג גם את חששותיו של גדול הציניקנים. הדג טרי ומשובח, צבעו, מרקמו, ריחו וטעמו הם ללא רבב, ולצד תלולית נדיבה של קרם פרש, סלט רענן של נענע ובצל סגול, בוטנים קלויים, מלח גס וכמה טיפות של שמן צ'ילי – זו הייתה פתיחה שכבשה אותנו בסערה.

טיפה מבאס שהבר והמטבח שמפיץ ניחוחות נעימים מנותק מעט מהחנות, אבל לא נהיה קטנוניים. למרות אווירת הקניון מסביב נעים לשבת שם ולראות את הדגים, השרצים והצדפות מגיחים מהחנות ונרקחים למיני מטעמים, וגם הצוות שמח וחביב – מעט פמיליארי אבל במובן החמוד.

התפריט, הקבוע וגם היומי, מלא בכל טוב, והצטערנו שהיינו רק שני סועדים ונאלצנו לעשות בחירות קשות. לא טעמנו למשל ממבחר דגים כבושים ומעושנים וגם לא לובסטר מהאקווריום. כן טעמנו צלחות קטנות של קלמרי ושל שרימפס קריסטל שעברו ביקור קצר על פלנצ'ה לוהטת ושודרגו בשמן זית מאיכות טובה עם מעט שום ועשבי תיבול. פשטות ההכנה נתנה ביטוי מלא לטעמים הטבעיים, והתוצאה הייתה אחת ממנות פירות הים הטובות שפגשתי בתל אביב. הניסיון החיובי עם האינטיאס פיתה אותנו לנסות עוד וריאציה של דג נא – טרטר טונה שהותקן עם צלפים, בצל ירוק וחתיכות קטנות וקראנצ'יות של שעועית ירוקה טרייה בלוויית שתי פרוסות טוסט שעליהן אפשר לערום את כל הגודיז האלה. תענוג.

אני לא יודע אם הייתה זו בריאותי שהטרידה את מלצרנו החביב או היקף הבטן, אבל הזמנת פיש אנד צ'יפס זיכתה אותי במבט ספקני עד כועס, ואפילו נעשה ניסיון להסיט את התעניינותי לכיוונים אחרים. אבל אין מצב שבמקום שמתמחה בדגים ומכין את המטוגן המטוגן הזה אני אוותר עליו. טוב שהתעקשתי. עזבו את הצ'יפס שהיו שגרתיים מינוס, אבל נתחי דג הקוד טוגנו בבלילה טעימה ולא עבה מדי, ובשמן לוהט שיצר מעטה פריך למופת והותיר את בשר הדג עסיסי, נימוח ומלא טעם.

כיאה לחנות דגים, גם בפישופ אפשר לבחור דג על פי זן ומשקל ולפגוש אותו שנית על הצלחת אחרי שעבר אפייה או טיגון. האופציה הזאת לא מופיעה במפורש בתפריט, שבאותו יום ציין רק לוקוס במחיר של כ־40 ש"ח ל־100 גר' ובגדלים של 700 גר' ומעלה, אבל דעו שיש עוד המון דגים בים, וגם בפישופ, וצריך פשוט לשאול. בחרנו במוסר ים אפוי עם ירקות צלויים ורוטב יין לבן וחמאה, שנשלח למקצה שיפורים משום שהגיע לא עשוי בקרבת האדרה. הכל קרה ברוח טובה ובלי דרמות, קיבלנו צלחת נוספת של שרימפס קריסטל להתנחם בה והדג חזר במלוא הדרו, טעים מאוד, טרי, בשרו מוצק ועסיסי ואין מילה אחת רעה להגיד עליו. לטעמי (ובניגוד לטעמה של שותפתי לארוחה) הרוטב היה כבד וחמאתי מדי וגם כל הבלגן של הירקות – טובים כשלעצמם – מיותר. כשיש דגים באיכות כזאת, ראוי להציע אופציה של אפייה פשוטה בלי כלום.

מסעדות שהן שלוחה של סוחר או יצרן חומרי הגלם (דגים, בשר, גבינות וכמובן מאפיות) הן כבר תופעה נפוצה ברחבי העולם, ואם יש משהו ששרונה מרקט (ביקור בכורה!) צריך להביא לעולם הקולינריה שלנו, זה בדיוק את זה. זה אמור להבטיח לא רק חומר גלם טרי ומשובח, אלא גם מחירים שיביאו בחשבון ששלב אחד משמעותי בשרשרת התיווך נחתך. החלק האחרון עוד לא ממש בא לידי ביטוי, אבל ביקור בפישופ יהפוך חובה לכל אוהבי הים ותנובתו.

חשבון

  • קלמרי טרי (100 גר') – 29 ש"ח
  • שרימפס קריסטל (100 גר') – 38 ש"ח
  • טרטר טונה – 49 ש"ח
  • סשימי אינטיאס – 49 ש"ח
  • מוסר ים שלם – 145 ש"ח
  • פיש אנד צ'יפס – 44 ש"ח
  • מלבי – 28 ש"ח
  • כוס מרלו – 43 ש"ח
  • סודה – 12 ש"ח
  • מים מינרליים – 11 ש"ח

 

סך הכל – 448 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 7f7f836870b7e6