טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

הדסון

מטבח: צרפתי

03-6444733 / 03-7674627
צילום:אנטולי מיכאלו
כתובת:
הברזל 27
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:00־24:00
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר

טיים אאוט אומר

8.25
אוכל8.5שירות8אווירה8תמורה8.5

ביקורת: בשורה של בשר: חגיגת טרום עצמאות בהדסון

רגע לפני יום העצמאות מסעדת הדסון ברמת החייל מוכיחה שוב שהיא לגמרי שווה את הנסיעה ושהידיים העוסקות בבשר יודעות בדיוק מה הן עושות. רק חבל שהקשטופ עשה לנו רע 
| מאת: דניאל שק

בניו יורק יש כמה בתי אוכל שהם מקדשים לאוהבי בשר, מקומות שאליהם עולים לרגל הסוגדים לאדום האדום הזה. אלה מסעדות שבהן נוסף לתפריט אתה יכול לקבל גם אילן יוחסין ותקציר קורות חיים של כל בן בקר, מרגע ההרבעה ועד לנחיתתו בצלחת, וכן, אלה מסעדות יקרות, כי הן מציעות חומר גלם יקר, מיומנות יוצאת דופן בהכנתו וקורטוב של חארטה שגם הוא לא מזיק לשימור המיתוסים.

זו הנישה שמסעדת הדסון ברמת החייל מכוונת אליה כבר כמה וכמה שנים וניכר שאין לה קושי למצוא חברים בכת הבשר. השיטה עובדת כך: יש תפריט וכתובים בו כל מיני דברים – מנות פתיחה, סלטים ואפילו כמה סטייקים "שגרתיים". אבל ליבת העניין טמונה בפרק "בשרים מיושנים", שבו מתוארים במעט מילים נתחים מיוחדים שקצביית הבית מכינה בידענותה הרבה (ולא תמיד כולם זמינים). זה מצב שעלול להוביל את הסועד התמים אל עברי פי פחת, כי השילוב בין לא יודע מה זה, לא יודע כמה זה שוקל ולא יודע כמה זה יעלה לי יכול להיגמר רע. לא בהדסון. כאן לא דוחקים בך לבחור בנתח הכי יקר, במשקל לא סביר ובתמחור שמחייב מחשבון בראש ("נשאר לנו נתח נפלא של 1.340 ק"ג במחיר 46 ש"ח ל־150 גר'"). ההסברים מפי המלצרית האדיבה והיעילה פשוטים וקלים להבנה, לנתחים יש מגוון רחב של גדלים ומשקלים, וגם על שאלת המחיר יש תשובה מהירה ולא מעוררת מבוכה בעזרתו של טאבלט שיודע הכל.

מעשה בסינטה ואנטרקוט

היינו שלושה והזמנו שני נתחים, האחד סינטה על עצם והשני אנטרקוט, גם הוא מחובר לעצם. בניכוי העצמות מתקבל 800 גר' בשר נטו. בזמן ההמתנה הזמנו סלט עלים ירוקים עם שקדים וגבינת עזים, ובעצת המלצרית מנה בעלת השם הסתום "חלונות ניו יורק" והתיאור המרתיע "סינטה ברוטב טופי יפני". אל תירתעו, כי מה שנשמע כמו שאריות בשר שטובעו בבריכת סוכר היא מנה ממש נהדרת: פרוסות דקות של סינטה בצורה מרובעת (להלן חלונות) שנצרבה מעט ורוב רובה נא ועסיסי. החלונות מונחים על רוטב עדין ומאופק על בסיס חמאה, סויה, דבש, יוזו ומיני תבלינים. זה יוצא נורא טעים. הסלט היה גם הוא ללא רבב, עם מגוון עלי חסות רעננים, אנדיב, שקדים קלויים וגושים קטנים של גבינת עזים ארומטית.

שני הנתחים הגיעו לשולחן יחד לאחר שנפרסו במטבח לנוחיות הסועדים החולקים, הסינטה מדיום רייר והאנטרקוט מדיום, בדיוק כמו שביקשנו. אין מה לומר, הבשר נפלא וניכר שהידיים הכי מיומנות טיפלו בו. זה מתחיל ממראה עיניים – גוני חום כהה מבחוץ ואדום כהה בפנים, ממשיך במכת ריח של צלייה טרייה שמעוררת באחת את מיצי הקיבה לחיים, במרקם שהוא ממש מושלם – מוצק, עסיסי ולעיס עם שמץ פריכות מבחוץ, בעיקר בחלקים השומניים, ונגמר בטעם – עשיר, עמוק, כולו אומר בריאות. סטייקים לתפארת.

נפלו על הקטשופ

אפשר להבין שבמסעדה שרובה ככולה בשר רוצים להמעיט בתוספות מסובכות. לכן אלה שיש, צריכות להיות ללא רבב. הצ'יפס צריך להיות מושלם והוא לא יותר מסביר, תפוח אדמה אפוי צריך להיות מזן מתאים, בעוד שזה שקיבלנו היה קמחי, מתפורר וחסר טעם ועל "קולסלאו וייטנאמי" עדיף שלא נרחיב את הדיבור. וגם: מסעדה יקרה כזו יכולה להרשות לעצמה להגיש קטשופ בצלוחית נאה ולא בבקבוק עם שאריות מיובשות על הפייה (ולמה לא להכין קטשופ ביתי?), וכשמבקשים חרדל לא ייתכן שתקבל נוזל צהבהב בבקבוק פלסטיק לחיץ ולא חרדל מאיכות מעולה שמצוי בשפע בשוק.

השינויים בתרבות האוכל מביאים לכאורה לירידה בביקוש למסעדות בשר, אבל דווקא כשאכילת בשר הופכת לנדירה יותר עדיף לעשות מזה חגיגה, והדסון היא בהחלט מקום לחגוג בו.

 

ארבעה כוכבים

מה זה: סטקייה ניו יורקית על גדות הירקון.

שורה תחתונה: בשר ברמה הכי גבוהה שתמצאו בארץ עם קצת חריקות מסביב.

 

חשבון:

  • לחם – 19
  • חלונות ניו יורק – 56
  • סלט עלים ירוקים – 58
  • 600 גר' ניו יורק – 243
  • 500 גר' אנטרקוט – 248
  • מוס שוקולד רושה– 45
  • שליש ויינשטפן– 29
  • שליש סטלה– 29

סה"כ – 727 ש"ח

 

Silence is Golden SRV:SRV1 on: f899107eb0f0d89