טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

מיט בר - תל אביב

מטבח: בשר

כתובת:
שדרות ח''ן 52
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:00־24:00
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר

ביקורת: מיט בר: האם מסעדת הבשר הוותיקה עדיין רלוונטית?

מיט בר שבשד' ח"ן היא אולי כבר לא מסעדת הבשר הטובה בעיר, אבל האוכל והשירות בה הם תעודת יושר בין לקוח למסעדה
| מאת: דניאל שק

נקסט דור, הבר השכן למסעדת מיט בר בשדרות ח"ן, הוא יעד בילוי שכונתי שכיח של זוגתי ושלי. מקום נעים ומסביר פנים, עם קהל סימפטי, משקאות טובים, יינות במחירים סבירים וגם תפריט אוכל ברים מצוין. בספינת האם לא ביקרנו כבר שנים רבות ומאוד שמחתי למצוא בה אווירה שהיא שילוב בין מסעדה שכונתית ותיקה לבין מוקד משיכה לחובבי בשר באשר הם. הדקורציה בהחלט תואמת – חסרת יומרות וחמימה, כי מה עוד צריך בן אדם כדי להרגיש בבית חוץ מריהוט עץ ומפות לבנות, וכשמתיישבים במרפסת נהנים גם מהירוק של שדרות ח"ן. ניכר שרבים מיושבי המסעדה הם קבועים, כאלה שנאמנים לה כבר זמן רב ואפילו מבקשים מהמלצרית "את מה שהבאת לנו בשבוע שעבר". אריכות ימים וקהל קבוע הם לא בהכרח ערובה לאיכות, אבל זו מעין תעודת יושר לגבי מערכת היחסים שבין הלקוח למסעדה וזה דבר שאין לזלזל בו. השירות גם הוא מדיף ניחוח של נישואים טובים שנכנסו לשגרה. לא מתאמץ מדי, בוודאי לא מתחנחן, אבל מנוסה ויעיל. מתייחסים אליך כמו בן בית – לטוב ולרע.

מיט בר היא מסעדת בשר והיא לא עושה הצגות של גיוון יתר בתפריט. כמו כל מסעדת בשר ראויה לשמה, גם כאן יש נתחים מיוחדים בגדלים שונים, אבל בניגוד לכמה מאחיותיה, במיט בר לא מפעילים לחץ פיזי מתון כדי לדחוף אותם ולא מציגים אותם בביטויים ציוריים ככליל השלמות של עולם הקצבות. המלצרית מקריאה את הרשימה בזריזות עניינית ואף מעירה שאם אנחנו (שני סועדים) רוצים גיוון כלשהו, עדיף שנוותר הפעם ונזמין מהתפריט הקבוע. וכך עשינו: הזמנו אנטרקוט של 300 גר' ושלוש צלעות טלה (אפשר גם חמש).

כמו נישואים שנכנסו לשגרה

את הביתיות התחלנו להרגיש גם בצלחת עם שתי מנות ראשונות טעימות להפליא: בצד אחד סלט ביצים עם בצל מטוגן ושמאלץ, שמוגש בנדיבות לצד מלפפונים כבושים. הסלט נימוח ונעים למאכל, לבדו או כשהוא מרוח על פרוסת לחם מאיכות טובה. פשוט, חסר יומרות וטעים. מעברו השני של השולחן הוגשה נקניקייה בסגנון איטלקי, עם מוצרלה, פסטו, עגבניות מיובשות ומעט צ'ילי. זו נקניקייה בשרנית ועסיסית, מבוססת על בשר חזיר שטעמו לא טובע בתיבול אגרסיבי, אלא מוביל את שרשרת הטעמים המאוזנים. ניכר שהנקניקייה הותקנה במיומנות רבה ובליווי כמויות גדולות של בצל מטוגן ומעט חרדל זו פתיחה מצוינת לחגיגה בשרית. סלט כרוב ושמיר שמוגש עם הנקניקייה היה מלוח ולא טעים.

בעת ההזמנה, המלצרית לא שאלה כלל על מידת העשייה של הבשר. כנראה יצאה מתוך הנחה שאם אין לנו איזה שיגעון פרטי, נסמוך על המטבח שיידע מה טוב בשבילנו. וכך היה. שתי מנות הבשר הגיעו במידת בישול מדויקת שהוציאה מהן את המיטב. עבור צלעות הטלה המיטב הזה היה קרוב לשלמות. באמת, צלעות מאיכות יוצאת מן הכלל, נוטפות עסיס וטעם וצלויות באופן שאל טעם הבשר העשיר נוסף הד קל של שומן חרוך. הצטערנו שלא הזמנו חמש. המיטב של האנטרקוט, לעומת זאת, לא הפיל אותנו מהכיסא. זה סטייק בהחלט טעים, אבל יש בעיר רבים כמותו. לכאורה הוא הוכן ללא דופי, אך מה שחסר בו הוא טעם, בעומק ובעושר שמייחד בשר מאיכות מעולה. התוספות המוצעות עם מנות הבשר, למרות פשטותן, מוקפדות וטובות: צ'יפס ללא דופי, גרטן (שאמנם חסרה בו כמות הגונה של שמנת כדי לשאת בשם הזה ביושר, אבל תפוחי האדמה היו טובים ונימוחים, אז למי אכפת?) ופרחי כרובית מטוגנים, שהגיעו לצלחת פריכים ולוהטים ולא הספיקו לנבול.

שני רטבים מבוססי שמנת מוגשים עם הבשר, אחד בטעם פלפל והשני בטעם פטריות. שניהם מעט חלשים בטעם וממילא, לבשר טוב עדיף לא להפריע עם רעשי רקע מיותרים.

פעם מיט בר הייתה מוקד ייחודי בעיר לאוהבי בשר. בינתיים קמו לה מתחרות לא מעטות, בהן הדסון, חוות צוק ומקום של בשר. היא אולי איבדה את הבכורה, אך ביותר מ־20 שנות קיום היא רכשה פטינה של ותק, שכונתיות וחן, תכונות די נדירות בנוף הקולינריה של תל אביב.

מה זה: בשר עם חן בשדרות ח"ן

שורה תחתונה: מסעדת בשר ותיקה עם נופך שכונתי מסביר פנים

חשבון בבבקשה:

סלט ביצים – 38 ש"ח

נקניקייה איטלקית – 42 ש"ח

אנטרקוט 300 גר' – 162 ש"ח

צלעות טלה – 132 ש"ח

מאפה תפוחים – 42 ש"ח

דמי חליצה – 45 ש"ח

פרייה גדול – 25 ש"ח

לימונצ'לו – עח"ה

סך הכל – 486 ש"ח

למיט בר

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 7f7f836870b7e6