טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

OCD

03-5566774
צילום: איליה מלינקוב
כתובת:
תרצה 17
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
שני
רביעי
חמישי
שישי
שבת
19:00
שני־שבת
21:30


19:00- סבב ראשון 21:30- סבב שני
כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

8.5
אוכל8שירות9אווירה9תמורה8

ביקורת: OCD: שילובי טעמים מפתיעים ומוצלחים

כמו מאהב צעיר שרוצה להרשים את אהבותו בדייט הראשון, רז רהב מרשים וכובש את סועדיו ב־OCD. מהרו להזמין מקום
| מאת: דניאל שק

אני חייב להתחיל בווידוי: מחשבות רעות, על גבול הרשעות, ליוו אותי כל הדרך אל מתחם נגה שביפו, שם שוכנת מסעדה קטנה וחדשה ושמה OCD. נכון, המחשבות האלה לא היו טורדניות וכפייתיות, וגם אי אפשר ממש להגדירן כהפרעה, אבל הן הביאו לידי ביטוי תכונה פסיכולוגית מסוימת – מין רוגז של אנשים מבוגרים כלפי אנשים צעירים ובעלי תעוזה (לשון אחר: מה הוא קופץ?). תודו שעל פניו יש מידה לא מבוטלת של חוצפה בשף צעיר מאוד (24) שלא רק מקבל מסעדה משל עצמו, אלא גם כופה מדי ערב על 36 סועדות וסועדים (שני סבבים של 18) תפריט טעימות משתנה של תשע מנות ללא אפשרות בחירה. מדובר בבוגר מסעדת פופינה שיוצר מנות כל כך מורכבות, שאילו רציתי למנות את כל מרכיבי הארוחה לא היה נשאר לי מקום אפילו למילות קישור. בטח מדובר באיזה פרחח קטן, ילד מתנשא שעף על עצמו ועוד קוראים לו רז רהב. נו באמת… לא שמראש החלטתי לקטול את המיזם הזה, אבל מחשבות אפלות בכיוון הזה דגדגו לי את תת המודע.

זה לא עומד לקרות.

רהב, אושיית אינסטגרם בשם רזי ברווזי, לא מתנשא ולא שתלטן ואף על פי שהוא ניצב פיזית באמצע – 18 הסועדים המקיפים את המטבח המצוחצח שלו הם המרכז. ידו בוטחת אבל קולו מסגיר התרגשות גדולה ועיניו המצועפות משקפות צימאון גדול לחיזוקים ואושר של מי שעוד לא מאמין שכל הטוב הזה מגיע לו. האינטראקציה שלו עם שני שותפיו לעשייה במטבח כולה אומרת אמון וחברות וצולחת גם תקלות בלי להכות גלים.

גם אם לא כל אחד אוהב אוכל כה מורכב, עם שילובי טעמים מפתיעים, מרתקים ולעתים מופרכים ושימוש בחומרים ובטכניקות בישול שמפלרטטים עם עולם ההיי־טק – ברור כשמש שיש כאן הרבה כישרון וששלושת המוסקטרים במטבח יודעים דבר או שניים על בישול מודרני.

אין ממש טעם שאתאר את כל המנות כי התפריט משתנה כל יום ורוב הסיכויים שלא תפגשו בדיוק אותן כשתבקרו שם. הארוחה מלאה הפתעות, ואם משהו בצלחת שלכם נראה כמו ברווז, הולך כמו ברווז וכו' – רוב הסיכויים שזה לא ברווז. למשל, באחת המנות המבריקות של הערב, בר ים מאודה, מצע הריזוטו אינו עשוי מאורז אלא משיבולת שועל ואגוזי קשיו (טעים!); ומה שנראה כמו טוויל לקישוט הוא בעצם עור הדג שיובש וטוגן ומעניק למנה העדינה הזאת זריקה מרוכזת של טעמי ים. ואיזו תעוזה צריך כדי לשלב טרטר בקר באיולי שוקולד עם פרוסה של פאטה כבד אווז קרמי? במנה הזאת כל התוספות הקטנות, כמו פטל מיובש, פופקורן כוסמת וחמציצים מתמזגות בהרמוניה של ממש.

במנות אחרות זה קצת מעל הפופיק. למשל, במנת הבשר המרכזית – נתח דנוור קאט צלוי על אש לוהטת לעיני הסועדים – לא מצאתי צידוק קוהרנטי להגשה עם לא פחות מארבעה קרמים, רוטב מעל וכמה גרגירים של משהו שנקרא קרמבל מח עצם, שמלבד מגניבות לא מוסיף למנה דבר. אין סיכוי שאפשר לשלב את כל אלה בביס אחד, ואני אישית לא מתלהב מלבלבל את החך שלי בטעמים שונים בכל ביס. לקראת הסוף פגשנו מנה מקסימה במיוחד של כופתאות ורניקי קטנות במילוי גבינה כחושה ולצדן קוביות של פרמזן על מעין קולי של סלק וקציפת חמוציות, פרחי חרדל, מיקרו בזיליקום ותות שדה. מנה מלאת חן שיוצרת תחנת ביניים צרפתית־רוסית מרעננת בדרך אל שני קינוחים מצוינים.

בסיכומו של דבר חווינו ארוחה לא שגרתית וברמה גבוהה, והערב עבר בנועם ובהנאה. תורמים לכך החלל המעוצב באסתטיקה מוקפדת ומעט סטרילית – בדיוק כמו האוכל, נוחיות ההושבה, הכלים, המוזיקה והשיח הסימפטי עם הצוות. אני ממליץ לכם להצטרף לרשימת ההמתנה המתארכת לאחד מח"י המקומות סביב זירת היצירה של OCD, שהרי במקומותינו אין לדעת כמה זמן זה יחזיק. יהיו שיאשימו את רהב ביומרנות. אני ראיתי דבר שדומה יותר להתלהבות של מאהב צעיר שכבר בדייט ראשון רוצה להרשים את אהובתו בכל מה שהוא יודע. עם הזמן יבוא האיפוק ואז יזרח כוכבו באמת.

 

חשבון בבקשה

פעמיים ארוחת 9 מנות – 560 ש"ח

בקבוק קריניאן של ויתקין – 180 ש"ח

סן פלגרינו גדול – 23 ש"ח

סך הכל – 763 ש"ח

ציון ביקורות - 8

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 624d517d4844f5