עונג סופ"ש: 3 בראנצ'ים מומלצים בתל אביב שעושים את זה אחרת

כל מה שאפשר לחלום עליו בבוקר. דיוויד קמפינסקי (צילום שרון בן־דוד)
כל מה שאפשר לחלום עליו בבוקר. דיוויד קמפינסקי (צילום שרון בן־דוד)

בין כל עשרות הבראנצ'ים שמציפים את העיר מדי סוף שבוע, שווה מדי פעם לחפש דווקא את הבראנצ'ים שמשאירים מחוץ לדלת את קלישאות הז'אנר ועושים את הדבר שלהם. הבעיה: אין הרבה בראנצ'ים כאלה. הפתרון: מצאנו לכם בראנץ' וייטנאמי, בראנץ' של שף ובראנץ' חמישה כוכבים. סופ"ש נעים באחריות

מה כבר ביקשנו, להתפנק בסוף השבוע כמו בני אלים מושחתים? כן, זה בעצם מה שביקשנו. תנו לנו אוכל מעולה בהגזמה, מאפים חמאתיים מעלפים, מנות בשר או דגים מושחתות, דרינקים שלא אמורים לשתות בשעה כזאת ואווירת וויקנד שמספקת את האשליה שיש לנו את כל הזמן שבעולם, וכמובן שגם העולם עצמו ממש בסדר והאפוקליפסה אינה בדרך והכל נעים וטעים כאן בפומפיי. זה כל מה שביקשנו. בחרנו להמליץ היום לקראת הסופ"ש על שלושה בראנצ'ים מיוחדים במינם שעשויים לספק חוויה כזאת. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> ההמבורגר הסודי ששיגע את תל אביב חוזר. ועוד חדשות אוכל
>> מיטש מצאה בית: פופ אפ הקבב האגדי הוא עכשיו מסעדה של ממש

בראנץ' וייטנאמי // באן מי נונג

למה כדאי: המזללה הוייטנאמית המעולה של שף גיא רובננקו לובשת חג מדי שבת, משאירה את קלישאות הבראנץ' המקומיות מחוץ לדלת, ואת מקומן תופס תפריט מסחרר של מנות וייטנאמיות ואסייתיות מותאמות לזלילת בוהריים של שבת.
מה טעים: זה מה שהיה לראשת דסק האוכל שלנו, שרון בן-דוד, לספר אחרי שאכלה שם: "התפריט שיצר שף גיא רובננקו מתחיל בפתיחת שולחן עם חמוצי פפאיה פיליפיניים שהעיפו לנו את הסכך, כיסוני וונטון עדינים ועוד מנות קטנות עם שפיץ שהולכות מעולה עם קוקטייל לשבת בבוקר. משם תמשיכו לבטן חזיר פריכה על וופל בצל ירוק עם ביצה חצי רכה (76 ש"ח) ולמחבת טראנג – שחיתות קרניבורית שכוללת האם וייטנאמי, חזיר קצוץ, נקניקיית בקר תאילנדית שרובננקו מייצר בעצמו וביצת עין על טוסט (74 ש"ח)".
אווירה: קז'ואלית ביותר. אפשר לבוא בטרנינג עם הילדים והכלב.
>> באן מי נונג, הרכבת 18, שבת 15:00-12:00

סטייק אנד אגז הונג קונג סטייל. באן מי נונג (צילום שרון בן־דוד)
סטייק אנד אגז הונג קונג סטייל. באן מי נונג (צילום שרון בן־דוד)

בראנץ' של שף // בריקס

למה כדאי: בר היין המוצלח של כיכר גבעון התחזק לפני מספר חודשים בשף יונתן רושפלד, שכן שהחליט שבא לו להיכנס למטבח ולבשל בשביל הכיף וכדי שיהיה לו מה לאכול שם. וכשרושפלד מגיע לשחק במטבח כדאי מאוד להגיע.
מה טעים: אין שום דרך לדעת מראש מה יתחשק לרושפלד לבשל. תנו לו להפתיע אתכם בתבשילים מהמטבח הצרפתי ולסומלייה לבחור עבורכם יין, ופשוט ליהנות מכל ביס ולגימה. אין כרגע הרבה מקומות בעיר שיותר שווה לבזבז בהם את מעט הכסף שנשאר לכם.
אווירה: משוחררת, נהנתנית בקטע טוב, ואחרי שעתיים גם שיכורה למדי.
>> בריקס, כיכר גבעון 10, שישי מ-12:00

אנחנו נאכל את מה שתגיד לנו. רושפלד בבריקס (צילום שרון בן דוד)
אנחנו נאכל את מה שתגיד לנו. רושפלד בבריקס (צילום שרון בן דוד)

בראנץ' חמישה כוכבים // דה דיוויד קמפינסקי

למה כדאי: מלון דיוויד קמפינסקי תל אביב נכנס לרשימת 14 ארוחות הבוקר הטובות בעולם של מגזין Condé Nast Traveler, ולמרות שצריך לקום בשבילה מוקדם בבוקר – מה שמעמיד בסכנה את מעמדה כבראנץ' – התוצאה מצדיקה את המאמץ ואת היקיצה.
מה טעים: יתכן שזה הבופה האיכותי והמסחרר ביותר שתראו בחיים. עמדת בליני וקוויאר עם וודקה בלוגה, סלטים וגבינות ממחלבות בוטיק, דגים כבושים ומעושנים, לחמים, עוגות ומאפים שנאפים מדי יום בקונדיטוריית המלון, עמדת פירות טריים ועמדת הכנת ביצים בהזמנה אישית, יינות מבעבעים, קוקטיילים לבוקר ואפילו עמדה ללא גלוטן.
אווירה: להרגיש כמו הקרדשיאנס. שירות מופתי, סטייל עילאי, נוף לים פרייסלס ומחיר בהתאם.
>> דה דיוויד קמפינסקי,הירקון 51, שישי-שבת 10:30-07:00