תל אביב של הגרגירים: 3 חומוסיות חדשות ומומלצות שכדאי לבדוק

הזמן הזה, עם עליות המחירים המשוגעות והמחירים המופרכים במסעדות, אמור להיות זמן טוב לחומוס. בחודשים האחרונים השתנתה מפת החומוס של תל אביב, ואנחנו שמחים לסמן אופציות חדשות שכדאי לבדוק. מצאנו לכם חומוסיה של שף, חומוסיה של קומיקס וחומוסיה שחוגגת את הלילה
חומוס אמור להיות להיט עכשיו. כשהמחירים מזנקים והכל מתייקר וכדי לאכול בחוץ צריך להיפרד מסכומים שהולכים והופכים יותר ויותר מופרכים, אין מנת לאנץ' מספקת, משביעה וזולה יותר מצלחת חומוס עם פיתות לניגוב וקצת חמוצים. המשבר בענף המסעדנות כתוצאה מהמלחמה כבר לקח מאיתנו חומוסיות אהובות כמו הבן של הסורי ומשאוושה, אבל במקביל נפתחו גם מספר חומוסיות חדשות ולא קונבנציונליות ששוות את תשומת הלב של המכורים לחימצה. אלה שלוש ההמלצות שלנו להיום. לא טוב? נסו אותנו ביום אחר.
>>
העכואית של השף // החומוס של אבי
למה כדאי: מרתון הדיונים סביב שאלת "החומוס הטוב בארץ", שנמשך באינטרנט מאז 1993 ברציפות, מוביל פעמים לא מעטות אל העיר עכו וחומוסיותיה. אבי בן שיטון חזר לעכו כדי להכין חומוס אחרי שנים כסו שף של מאיר אדוני, ובשלהי נובמבר פתח ביהודה הלוי חומוסיה עם טאץ' של שף באווירה עממית לחלוטין. והחומוס? מתברג מיד בחלק העליון של הטבלה העירונית.
מה טעים: חומוס. הוא באמת נפלא. יש גם מנת מלבי טבעונית ומקורית מאוד עם הדהוד של אדוני והובטחו מרקים בחורף. שיבוא כבר החורף.
אווירה: של חומוסיה, מה חשבתם, דיסקוטק?
>> יהודה הלוי 72, 16:00-08:00

הקומיקסאית הצפונית // חומוס 616
למה כדאי: אין הרבה חומוסיות טובות בצפון העיר, וגם לאזור יהודה המכבי מגיע. חומוס 616 נפתח בדיוק היכן שעמד חומוס שנתיים החביב, כי אין ואקום בחומוס, והוא מגיע ממוחם הקודח של אנשי החנות "קומיקס וירקות" שפעם התבדחו על זה באחד באפריל ועכשיו המתיחה הפכה למציאות, מה שהופך את כל העסק לחמוד ביותר. ואנחנו אוהבים את החומוס שלנו חמוד.
מה טעים: חומוס. הוא קליל יחסית ולא יפיל אתכם לשנ"ץ. אפשר להוסיף גם צ'יפס-פלאפל-סלט, כי למה לא.
אווירה: צעירה ושכונתית.
>> יהודה מכבי 61, ימים א'-ה' 17:00-11:00 (או עד שנגמר החומוס), שישי 15:00-11:00

הלילית הפרועה // גרגר הזהב דיזנגוף
למה כדאי: השלוחה הדיזנגופית של גרגר הזהב איתנו עוד מתחילת 2024, אבל בדצמבר היא הפתיעה אותנו כשהאריכה את שעות הפעילות אל תוך הלילה, עם תפריט של מנות קטנות ומעולות, קוקטיילים ויינות שהפכו את החומוסיה לבר מגניב ביותר לשהות בו, ויחד עם זאת להמשיך ולהגיש חומוס בשעות המאוחרות למי שרוצה להתפרע באמת.
מה טעים: צלחת חריפים עם לחוח ופיתות מטוגנות (24 ש"ח), מנת לחוח עם טלה בבישול ארוך ואיולי (48 ש"ח), ביס מטריף של קובנייה שייטל על פיתה קלויה (42 ש"ח) או מינוט סטייק עם טחינה וצ'ימצ'ורי (52 ש"ח).
אווירה: לילה של גוד וייבז במיטבו.
>> דיזנגוף 93, שני עד חמישי בין 18:30-23:00
