חוזרים הביתה: 3 מסעדות בתל אביב לאכול בהן כמו בבית שאין לכם

תקופות קשות ויקרות הן זמן טוב לאוכל ביתי. אין דבר יותר מנחם ממזון שבושל עם הרבה אהבה (וחאוויג'), ואיכשהו זה גם בדרך כלל פחות יקר מהכמה חתיכות קרודו שזרקו לכם על איזה שליכטה יוגורט. הבעיה? אין הרבה מסעדות כאלה בתל אביב. הפתרון: יש לנו 3 מסעדות מומלצות ביותר להציע לכם
לא צריך חורף כדי להיות בדודא רצינית לבישול ביתי. לא צריך גם להיות מומחה פיננסי כדי להבין שבתקופה של יוקר מחייה מזנק, מסעדות תבשילים ביתיות הן אופציה שפויה יחסית מבחינת הנזק לארנק. ולא צריך להיות יתום כדי להתגעגע לאוכל אמהי, מבושל ומנחם, שהתבלין המרכזי בו הוא אהבה (וחאוויג'). אין המון מקומות כאלה בעיר, ואת אלה שיש צריך לשמור ולנצור כדי שלא יידרסו לטובת עוד בר יין עם צלחות נשנוש ב-40 ש"ח. בחרנו להמליץ היום על שלוש מסעדות כאלה. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> דיוס מיו: אל תגישו את הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס למקסיקנים
>> רוברטו פניני: 3 כריכים איטלקיים מומלצים שיעיפו אתכם לארץ המגף
השכונתית // שמעיה
למה כדאי: המסעדה הצנועה הזאת קיימת כבר כמעט 25 שנה, עידן אינסופי במונחי פלורנטין, ואם אתם רוצים להבין למה – רק תביטו בצלחות הגדושות והצבעוניות שיוצאות מהמטבח או אפילו רק תרחרחו את הניחוחות המתפשטים מכיוון המטבח. הגעתם למקום הנכון.
מה טעים: לא כל כך משנה מה תזמינו, בסוף תקבלו צלחת כזאת יפה, שמחה ונדיבה עם עוד כל מיני דברים, וכולם יחברו יחד כדי ללטף ולנחם אתכם. יש גם המון מנות טבעוניות וצמחוניות. אנחנו נלך על המפרום. אתם יודעים שאתם זקוקים לזה.
אווירה: פלורנטין של פעם.
>> שמעיה, ויטל 2

הערבית // סופרא
למה כדאי: מסעדה ערבית נהדרת ועניינית של אוכל ביתי מבושל, מרחק פסיעות מתחנת הרק"ל סלמה, שנפתחה שבועיים לפני המלחמה ב-2023 ועכשיו כשיפו מתאוששת זה זמן מצוין להגיע אליה. מקום פשוט וחסר יומרות שכל הפוקוס שלו הוא על אוכל ביתי טוב במחירים נוחים.
מה טעים: כל מה שג'יהאן דאוד מבשלת. בימי שישי יש שישברק, בשאר השבוע יש תבשילים מתחלפים ואם יהיה לכם מזל אז גם מפתול, יש ממולאים צמחוניים באיכות בלתי נתפסת ויש מנה נדירה של בטטה סאפרא (תפוח אדמה ממולא).
אווירה: אין. יש אוכל.
>> סופרא, סלמה 3

האיכותית // עזורה
למה כדאי: עשרות שנים של תבשילי פתיליה בשוק מחנה יהודה התנקזו אל הדי.אן.איי של אלרן שרפלר, והוא הביא את התבשילים משם כל הדרך אלינו בתל אביב, ומאז כבר עשור מגיש שם ורסיות מוקפדות ומעודכנות קלות למנות המסורתיות שבקעו מהמסעדה הקטנה בשוק העיראקי בירושלים. קצת יקר אבל שווה את המיתולוגיה.
מה טעים: יש סופריטו אגדי ומנות קובה מושלמות ועוד, אבל יש כאן בעיקר בישול איכותי ביותר מחומרי גלם מעולים. זה גם מסביר את המחירים.
אווירה: לאנץ' בגן החשמל, על כל המשתמע מכך.
>> עזורה, מקווה ישראל 1
