שישי דליקטס: 3 מעדניות שממש כדאי להתארגן בהן לקראת הוויקנד

סצנת המעדניות של תל אביב השתדרגה באופן דרמטי בעשור האחרון, והן הפכו לחלק חשוב בריטואל הסופ"ש המקומי. בחרנו להמליץ היום על שלוש חדשות יחסית, ששמות דגש על אוצרות פנומנלית של דליקטסים והמון אהבה לאוכל. יאללה, יום שישי, יום קצר והפינוקים מרובים
יום שישי, כידוע, הוא יום קצר. וביום הקצר הזה צריכות להידחס פנטזיות רבות על ארוחת בוקר, בראנץ', דרינק צהריים עם חברים, שופינג לסגור פינות לסופ"ש, מטלות ביתיות הכרחיות ושלל סידורים. השישי המושלם הוא פשוט לוותר מראש על כל זה ולעשות סבב מעדניות קצר שיסגור לכם פינה מפנקת במיוחד על התוכניות הקולינריות שלכם לשישי-שבת. בחרנו להמליץ היום על שלוש מעדניות מעולות שנפתחו בעת האחרונה ושדרגו את ההיצע העירוני כמו שהם ישדרגו לכם את הוויקנד. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> קז'ואל סקסי: 29 מסעדות הקז'ואל-דיינינג הכי טובות בתל אביב
>>עולם הולך ונעלם: 21 מסעדות הפיין דיינינג הכי טובות בתל אביב
מי צריך את שוק לוינסקי // יום טוב נחלת יצחק
למה כדאי: כולם מכירים את המעדניה של יום טוב בשוק לוינסקי, מהוותיקות והמעולות שבמעדניות תל אביב, עסק משפחתי חם עם איכויות שמזכירות דלי'ז איטלקיים. הבעיה היא שיום שישי בשוק לוינסקי הוא קרחנה אחת גדולה שלא מתאימה לכל אחד. הפתרון של הבעיה הוא השלוחה שפתחה המשפחה בנחלת יצחק הרוגעת.
מה טעים: יש כאן את אחד מאוספי הגבינות הכי מרגשים שאפשר להיתקל בהם, נקניקים מכל קצוות תבל, חמוצים וכבושים ברמה אחרת לגמרי (נסו את פרחי ההיביסקוס הממולאים שמנת וכבושים ביין ושמן זית, כן כן), אוצרות ברמה גבוהה של יינות נהדרים במחירים אטרקטיביים ועוד ריגושים קולינריים שישדרגו לכם את ארוחות הסופ"ש.
אווירה: צוהלת ואוהבת חיים.
>> עליית הנוער 14, שישי 16:00-08:30

בחזרה לשישי בשינקין // עילא
למה כדאי: בניינטיז כל תל אביב הייתה מתאספת מדי שישי בשינקין כדי לראות ולהיראות. הרנסנס של הרחוב בשנים האחרונות הופך אותו לרחוב שכל העיר מגיעה אליו כדי לטעום ולנשנש. בין שלל המעדניות המגוונות ברחוב, פינת האוכל הקסומה של אפרת אנזל מציעה איכות קולינרית שפויה ומדויקת ואוצרות פנומנלית ביותר של דליקטסים מתוצרת הארץ.
מה טעים: הכל. ומאוד. כמובן. אבל הייחוד של עילא הוא באוכל המבושל והביתי שמוגש כחלק אינטגרלי מההיצע המעדנייתי על בסיס ספיישל יומי, ויש גם שת"פ עם אלון שבו שהוליד כמה מאפים מושלמים במיוחד ובראשם בורקס גבינת המאירי (התעלפנו) וקרואסון מרק בצל (נפטרנו).
אווירה: בוהמייניות שינקינאית כמו פעם, רק בקולינרי
>> שינקין 28, 13:00-08:00

דלישא
למה כדאי: יש מצבור הולך וגדל של סיבות טובות להגיע לאזור כיכר גבעון ביום שישי – החל משוק הווינטג' ועד לברי היין החדשים – אבל המעדניה הזאת שנפתחה באוגוסט ומתמחה בין היתר בליקוט גבינות מעוררות השתאות ממחלבות בוטיק ברחבי הארץ, היא סיבה טובה בפני עצמה.
מה טעים: יש כאן כריכים באיכויות בלתי נתפסות, מאפים של השף-קונדיטורית גילי מילר (לשעבר במסעדת a), ומעל הכל גם פסטה טרייה שנעשית במקום מדי יום – אבל בימי שישי יש גם טעימות מבושלות מהתוצרת הבצקית הנפלאה הזאת.
אווירה: צנועה ואינטימית
>> החשמונאים 91, 15:00-07:00
