הכתיתה המעופפת: 3 שניצלים מיוחדים שניצלנו עד תום בתל אביב

לפעמים הדבר היחיד שיכול להציל את היום הוא שניצל, והיום הוא היום הזה. וביום כזה אין ברירה: חייבים שניצל. ואם כבר חייבים, למה לא ללכת על שניצל עם טוויסט, שניצל גאוני של שף, שניצל עם בשר או שניצל אנד אגז בפיתה? בדקנו ואין סיבה שלא
יש ימים כאלה, כמו היום, שרק דבר אחד יכול לפתור ולרכך. והדבר הזה הוא שניצל. בימים כאלה, מהרגע שבו חשבתם על שניצל ועד הרגע שבו אכלתם שניצל, אסור שיעברו יותר מכמה שעות של כמיהה וערגה לכתיתה הקריספית-עסיסית שגנבנו לאוסטרים והפכנו לשלנו עם עוף במקום עגל ומטבוחה במקום חרדל דיז'ון. בחרנו להמליץ היום על שלושה שניצלים פנומנליים ולא שגרתיים, שעושים טוויסט יפה וטעים על אחת המנות הכי אהובות בארץ, ונשמח לבצע בהם את זממנו בכל רגע נתון. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> תריסר הנועזים: מה עושה הדיל הכי משתלם בעיר במסעדה כזאת?
>> ראמן הנעורים: ביקרנו בפופ אפ של נער בן 17. עשה לנו בית ספר
שניצל אייקוני // מלכה עזריאלי טאון
למה כדאי: "מלכה עזריאלי טאון" נשמע אולי כמו שם של משפיענית קוסמטיקה באינסטגרם, אבל הגלגול החדש של מלכה – מתמודדת מובילה על תואר הכשרה הטובה בארץ – הוא שדרוג דרמטי לאיכויות שכבר הפגינה. והכי חשוב: השניצל הממולא האייקוני שרד את המעבר לתפריט החדש.
מה טעים: זה לא עוד שניצל. זה אידיאל של שניצל. זאת הברקה גאונית וממזרית שמסבירה לעולם מיהו אייל שני. השניצל הזה ממולא בפירה קרמי שהופך אותו לגרסה יהודית, כשרה וטובה מהמקור של צ'יקן קייב, ואולי גם לאחת המנות המנחמות ביותר ביקום כולו. וכל האושר הזה ב-89 ש"ח.
אווירה: יהודית ודמוקרטית.
>> מלכה עזריאלי טאון, דרך בגין 146

שניצל עם בשר // אומניה בראסרי
למה כדאי: אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ פתחה שלוחה מפוארת בתל אביב, ואם כבר לאכול שניצל על בסיס בשר בקר, למה לא לעשות את זה עם שניצל שייטל של אומניה בראסרי מעדרי האנגוס המובחרים של משפחת דבאח הגלילית? וחכו שתשמעו את הדיל.
מה טעים: אתם תצטרכו להפגין איפוק כדי לא להזמין את כל התפריט או לפחות איזה סטייק, אבל דיל העסקית בצהריים יקנה לכם שניצל שייטל עסיסי פלוס ראשונה לבחירה וכוס שתייה ב-92 ש"ח. אחרי שתטעמו את כתיתות הבשר הדקיקות והג'וסיות יהיה לכם קשה לחזור לאחור אל שניצל העוף הבייסיק.
אווירה: קרניבורית ויוקרתית.
>> אומניה בראסרי, הארבעה 20

שניצל בהפתעה // פיתה בסטה
למה כדאי: עם כל הכבוד לשניצלים של הביוקר, לפעמים אתם רוצים שניצל בפיתה שיפריד אתכם מסכום צנוע בלבד ויתפוצץ לכם בפה עם מטבוחה וטחינה וסלט וחריף. אבל מתברר שגם על הקלאסיקה הישראלית הזאת אפשר להריץ טוויסטים מוצלחים, ולכן טוב שהגעתם לפיתה בסטה בשרונה מרקט.
מה טעים: כולם אוהבים סטייק אנד אגז, אבל לא היינו חושבים שמנת שניצל אנד אגז זה דבר שיכול לעבוד. אבל וואו כמה שזה עובד, עם תוספת של חצילים מטוגנים ומטבוחה פיקנטית וטחינה סמיכה ומלטפת. וכל ההגזמה הזאת ב-47 ש"ח בלבד, מככבת ברשימת הפיתות הכי טובות מתחת ל-50 ש"ח שלנו.
אווירה: אמא תראי אנחנו בהייטק.
>> פיתה בסטה, שרונה מרקט
