דיס איז אמריקה: 3 מקומות שיאכילו אתכם כמו בצד השני של האוקיינוס

הסיבה שביגי היה שמן. פלטבוש. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם FlatbushTLV
הסיבה שביגי היה שמן. פלטבוש. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם FlatbushTLV

כן, אוכל אמריקאי זה גם המבורגרים ונקניקיות, אבל יש בתל אביב כל כך הרבה סוגים שונים של אוכל מהצד המערבי של הכדור שחבל להיתקע רק על הקלישאות. שימו את כובע הבוקרים שלכם וצאו למסע חוצה מאכלים ביבשת שמעבר לאטלנטי

זוהי אמריקה. תאהבו אותה, תשנאו אותה, אבל גם אתם לא יכולים להתכחש לאוכל שמגיע ממנה. מרכז התרבות המערבית אמנם השתבש קצת בשנים האחרונות (גם אנחנו דוד סם, גם אנחנו), אבל האוכל שהם מייצרים אולי מספק קצת נחמה – אם לא נוכל יותר לשאוף להיות הם, לכל הפחות נהנה מהמזון השמנוני והטעים שהמציאו. היום אנחנו ממליצים על מסעדות אמריקאית שלא מסתפקות רק בהמבורגר (אל דאגה, גם אותו יש), ומציעות חוויה אחרת של אמריקה. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> להביא את האביב: הפסטיבל של שכונת שפירא חוגג 100 שנות שכונה

פלטבוש

למה כדאי: כי מה, חשבתם שאמריקה זה רק רדנק'ס שתוקעים הוט דוג כל היום? פלטבוש מביא את הגרסה הניו יורקרית לאוכל הקאריבי העסיסי ומלא התבלנים, אוכל רחוב אמריקאי למהדרין מסוג שמעולם לא באמת טרפתם, עד עכשיו.
מה טעים: יש הרבה הפתעות ששווה מאוד לדגום, אבל אל תעזבו ללא ביס מהג'רק צ'יקן, אחת המנות היותר מעקצצות בפה שהכרנו ופצצת טעם קאריבית שהיתה נמכרת בגרושים בניו יורק, אבל שווה גם את המחיר הישראלי.
אווירה: דוכן אוכל רחוב ג'מייקני שיצא מכלל שליטה, וטוב שכך.
>> פלטבוש, יהודה הלוי 52

המנה שתגרום לכם לדבר בפאטווה. "פלטבוש". צילום: מתן שרון
המנה שתגרום לכם לדבר בפאטווה. "פלטבוש". צילום: מתן שרון

נולה

למה כדאי: מי שהחלה כמאפייה אמריקאית, ואז התגלגלה להפוך למסעדה מניו אורלינס חזרו לאחרונה לשורשים והתייצבו במסעדת ארוחות בוקר ובראנצ'ים אמריקאים שיגרו לכם להרגיש חלק מקאנטרי קלאב גם בתוך התנועה העמוסה של צפון דיזנגוף – כולל בייגלים, סקונס ראוי וקלאב סנדוויץ כמו במגרשי הגולף.
מה טעים: הכל טעים, אבל אם נודה באמת אנחנו באים בשביל הקינוח, וקשה לעמוד בפני סלייס של עוגת ביסקוויטים סמורס. גאד בלס אמריקה.
אווירה: כמו להיכנס לסיטקום האהוב עליכם בחג ההודיה, מינוס הטרקי הענק.
>> נולה, דיזנגוף 197

ליל' ויין היה מת מאושר. נולה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם nola_american_bakery)
ליל' ויין היה מת מאושר. נולה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם nola_american_bakery)

דיקסי

למה כדאי: כי מדובר במוסד הכי ותיק של אמריקנה בארץ למעט פונדק אלביס, וכאן אשכרה טעים עדיין. המנות הן אותן מנות מיתולוגיות, כמות החמאה אף פעם לא יורדת ואפשר להגזים כמו שרק אמריקאים יודעים.
מה טעים: כאילו כן, אם כבר נמצאים בדיקסי אין סיכוי שנוותר על מנת כנפיים, וגם ההומפרייז הם חובה. אבל רק שתדעו, כריך ה-BLT שלהם הוא אחד הטעימים מסוגו בעיר, וחוויה אמריקאית קלאסית עשויה היטב.
אווירה: דיינר חשוך ואפלולי מספיק בשביל שלאף אחד לא יהיה אכפת שהתלכלכתם מהרוטב.
>> דיקסי, יגאל אלון 120

קלאסיקות לא מתות. דיקסי כנפיים. (צילום: מתוך אינסטגרם @dixie.steakhouse)
קלאסיקות לא מתות. דיקסי כנפיים. (צילום: מתוך אינסטגרם @dixie.steakhouse)