הטבע מתעורר: המנות הטבעוניות הכי טעימות בתל אביב

לא משנה אם אתם טבעונים או לא, כמה מהדברים הכי טעימים בעיר לא כוללים בשר, חלב או ביצים. קבלו את המנות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב ועכשיו גם במשלוח

המלכה החדשה בהרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)
המלכה החדשה בהרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)

אל גאטו אזול (אואזיס)

צ'ילי שעועית שחורה בבישול ארוך עם צ'יפוטלה, עגבניות, בצל ושום הוא פרשנות אישית של השפית רימה אולברה למטבח המקסיקני. נאצ'וס פריכים נותנים פייט לתבשיל, חלפיניוס כבושים מתוצרת בית מוסיפים אקסטרה חריפות ושמנת חמוצה מצננת את הפה. יופי (48 ש"ח).
אל גאטו אזול

אל גאטו אזול (צילום: אנטולי מיכאלו)
אל גאטו אזול (צילום: אנטולי מיכאלו)

גלידה (אניטה)

באניטה מגישים ג׳לטו למהדרין שמבוססת על חלב קוקוס, סויה, חמאת קקאו וטחינה. כולם משתלבים נהדר לכדי מרקחת מתוקה וצוננת בטעמים מופלאים כגון מוס אוריאו, סורבה חלבה,עוגיות לוטוס, וכן מגוון סורבה פירות מצוינים. אהבנו במיוחד את הבננה ואת הלימונצ׳לו, גלידה טובה ומשובחה בהחלט.
חצי קילו, 55 שקלים, בוולט

גלידה אניטה (צילום: אפיק גבאי)
גלידה אניטה (צילום: אפיק גבאי)

לבן בפיתה (המזנון)

משהו בשילוב של הכרובית תינוקת הצלויה והפיתה הרכה כענן הופך את לבן בפיתה לביס הטבעוני הטעים ביקום. טחינה עלולה להיות מתכון לצרות אבל הדיוק של הבצל הירוק, העגבניות והטאץ' החריף גורם לנו לחזור למנה הזו פעם אחר פעם. (34 ש"ח).
מזנון

הביס הטבעוני המושלם. פיתה לבן במזנון (צילום: אריאל עפרון)
הביס הטבעוני המושלם. פיתה לבן במזנון (צילום: אריאל עפרון)

כרובית בקארי עגבניות (הרצל 16)

כבודו של איל שני במקומו מונח אך יש לאן לשאוף, כפי שמוכיחה חצי כרובית בגריל פחמים בקארי עגבניות וגרגרי חומוס. זוהי מנה שמחברת מעושן וחריף, מזרח ומערב, באיזון מדויק וסקסי כפי שרק רותי ברודו יכולה (52 שקלים).
הרצל 16 

חצי כרובית בפחמים הרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)
חצי כרובית בפחמים הרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)

ניה סאל (משק ברזילי)

שנים אנו חופרים לכם על החריימה של משק ברזילי כהיילייט טבעונית. כעת קבלו את הכוכבת החדשה ניה סאל – סטייק דלעת מתובל שמוגש עם פירה ירקות שורש, דאל עדשים שחורות בקארי אגוזי לוז וצ'ילי (70 ש"ח).
משק ברזילי

ניה סאל. משק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)
ניה סאל. משק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)

אגדשי טופו ראמן (מן טן טן)

אגדשי טופו אנחנו אוהבים וראמן גם, ומכאן שאגדשי טופו ראמן זוכה לאהבה כפולה. המנה מורכבת מציר אצות קומבו ופטריות נמקו קטנטנות ובקופסאות נפרדות אטריות, טופו, גזר, דייקון, ג'ינג'ר, בצל ירוק וכוסברה. רק להניח הכל בצלחת ולזלול (64 ש"ח).
מן טן טן

אגדשי טופו ראמן (צילום: יח"צ)
אגדשי טופו ראמן (צילום: יח"צ)

המבורגר סנסיישונל (סוסו אנד סאנס)

לסוסו אנד סאנס הגיעה הבשורה הכי חמה בעולם הטבעונית בדמות קציצת בורגר דנדשה שמורכב מחלבון חיטה וסויה. הביס עסיסי ממש כמו לנגוס בבשר והטעם – גם הוא בהחלט ערב לחיך. מבקר אוכל הרחוב שלנו פחות התלהב, אבל מה קרניבורים מבינים. מוגש בתוספת צ׳דר טבעוני וצ׳יפס ריחני ומספק חווית שחיתות אולטימטיבית. 
59 שקלים לאחד, 69 שקלים לארוחה, בוולט 

Sensational Burger (צילום: גלעד אילוז)
Sensational Burger (צילום: גלעד אילוז)

לינגוויני אלי אוליו (סרפינה)

המסעדה האיטלקית לא מקפחת אף סועד ומצטיינת בפסטה קלאסית על בסיס שמן זית, ארטישוק אה לה רומאנה, צנוברים קלויים; צ׳ילי, שום ואורגנו. כל המרכיבים משתלבים נהדר זה בזה ויוצרים מנת פסטה אדירה שהיינו אוכלים בכל יום בשנה, לא רק ביום הטבעונות הבינלאומי.
69 ש"ח, בוולט

עראייס (J17)

במסעדה הטבעונית בירמיהו תוכלו לזלול עראייס בפיתה בגרסתו הטבעונית: עדשים, פטריות וחלבון מהצומח, בצלים מקורמלים ועשבי תיבול עם עגבניות צלויות ושום קונפי. המנה מוגשת עם צ'יפס או תפוח אדמה מדורה (47 ש"ח).
J17

עראייס טבעוני J17 (צילום: יח"צ)
עראייס טבעוני J17 (צילום: יח"צ)

פיצה מרגריטה (פאפא ג׳ונס)

המרגריטה הטבעונית של פאפא ג׳ונס היא מהפיצות הטבעוניות הטובות שאכלנו. ראשית, הבצק, בנוסח אמריקאי, עבה ולעיס בדיוק במידה הראויה. תוסיפו לו רוטב עגבניות מעט פיקנטי, גבינת קשיו במרקם וטעם מדויקים ולא תרגישו שחסר לכם דבר.
מרגריטה טבעונית משפחתית 79.90, להשיג כאן

מיאנג טהו (קאב קם)

תפריט on the street (אכילה בעמידה) החדש מפנק את הטבעונים במיאנג טהו – סירות חסה אייסברג במילוי טופו ברוטב למון גראס, עלי בזיליקום טריים, קשיו ותמרינדי, ביס שנעשה עוד יותר מושלם כשמשדכים לו קוקטייל תואם (38 ש״ח).
קאב קם 

ביס טבעוני מושלם. קאב קם (צילום: שרון בן דוד)
ביס טבעוני מושלם. קאב קם (צילום: שרון בן דוד)

שמבו (קפה חמניה)

בוקר שמתחיל בשמבו חייב להיות טוב – פאואר בול מאננס, בננה, חמאת בוטנים, קינמון, וניל, חלב קוקוס ושקדים עם  טופינגז גרנולה raw, קקאו ניבס לתוספת מרץ ושבבי קוקוס. לאקסטרה נמרצות אפשר להוסיף בי פולן, זרעי צ׳ייה ואבקת חלבון טבעוני (46 ש"ח).
קפה חמניה

קפה חמניה (צילום: שלי שלייר)
קפה חמניה (צילום: שלי שלייר)

קארי פאננג (קפה טאיזו)

מסעדת טאיזו האהובה סגורה אך קפה טאיזו שלא נח לרגע ממלא את החלל בהצלחה לא מבוטלת. איך יודעים? כי המנות באותה רמת גאונות, למשל קארי פאננג עם קוביות טופו בחלב קוקוס, צ׳ילי ובזיל סגול, רוטב פיקנטי־ארומתי ערמומי שמתגנב אחרי שהביס נבלע מזמן (72 ש"ח). מתאים גם לנמנעים מגלוטן ולקטוז.
קפה טאיזו