תנו לנו שישברק יווני: המנות החדשות הכי טובות בתל אביב כרגע

הכיסונים מקורפו, הזיכרונות מסנטה. הסופלקיה (צילום שרון בן דוד)
הכיסונים מקורפו, הזיכרונות מסנטה. הסופלקיה (צילום שרון בן דוד)

אלה לא זמנים טובים לסצנת המסעדות בעיר, כידוע, אבל דווקא בזמנים כאלה מתבלטים השפים והמקומות שלא עוצרים וממשיכים לחדש, להתחדש ולהתאים את עצמם לתקופה. והשבוע: לחם ממולא של ארז קומרובסקי, קרפ סוזט של אייל שני, שישברק יווני של תומר אגאי ועוד מנות שאתם חייבים לאכול עכשיו

18 בדצמבר 2024

אלה לא זמנים טובים לסצנת האוכל בעיר, זה ידוע, אבל דווקא בזמנים קשים ובתנאים קשים יש שפים ומסעדנים שיודעים להתעלות ולהפגין יצירתיות קולינרית מרשימה שמביאה לתל אביב טעמים חדשים שעוד לא היו כאן, או מחזירה אלינו טעמים שהיו ואינם. היכולת לחדש, להתחדש ולהמציא את הגלגל מחדש היא אחד מאבני היסוד של המסעדות בתל אביב, ומצאנו כמה דוגמאות נהדרות מהזמן האחרון שיפיחו מעט תקווה בלב (ואם לא בלב אז לפחות בחיך). רוצו לאכול אותן.

>> סיכום 2024: 17 דברים טובים שבכל זאת קרו במסעדות של תל אביב
>> תומר אגאי חי, בועט ומשדרג את גרקו. אבל לא מדברים על סנטה

1. לחם ממולא | צפונה בנגה

כשאומרים "לחם" ו"ארז קומרובסקי" במשפט אחד רק השמיים הם הגבול, והלחם הממולא מספק הוכחה חותכת: מאפה מתפצח בחוץ ואוורירי בפנים, ממולא בכל טוב הגליל החורפי – תרד ומנגולד מכפר מנדא וגבינת ג'יבנה מהצפון. למרות כותרת הפופ אפ, צפונה בנגה היא המסעדה הכי מקורית, שונה ומעניינת שפגשנו לאחרונה, והמאפה המקומי־עונתי משקף בצלחת אחת את הגאונות של קומרובסקי בבצק וירקות. 48 ש"ח.
בת עמי 7, ימי שלישי-חמישי עד סוף ינואר כנראה

הלוחש למאפים. ארז קומרובסקי בפר דרייר (צילום אסף קרלה)
הלוחש למאפים. ארז קומרובסקי בפר דרייר (צילום אסף קרלה)

2. כיסוני פסטה מקורפו | סופלקיה

ספוט השיפודים החדש של תומר אגאי בגרקו מתמקד בבשרים על האש, רצוי בפיתה יוונית בתוספת סקורדליה וצזיקי. עד כאן הכל טוב, אלא שאנחנו התפעלנו דווקא מכיסוני פסטה מקורפו – טורטליני עדינים במילוי מנגולד, שמיר ובצל ירוק ברוטב חמאת סטקה, שלפי צ'אט GPT היא חמאה הודית מסורתית בטעם מעושן. אם נתעלם מהמידע הלא ברור שהבינה המלאכותית מאכילה אותנו, הבצק העדין מזכיר את השישברק מסנטה קתרינה ז"ל והמילוי הירוק חמוץ, רענן ועונתי. 88 ש"ח.
גרקו

לא רק סובלאקי (כן, כותבים "סובלאקי"). שף תומר אגאי, להשיג עכשיו בגרקו (צילום: יחסי ציבור)
לא רק סובלאקי (כן, כותבים "סובלאקי"). שף תומר אגאי, להשיג עכשיו בגרקו (צילום: יחסי ציבור)

3. קרפ סוזט | קסטה

במסגרת הדברים הטובים שקרו השנה בקולינריה התל אביבית, המטבח הצרפתי הקלאסי שוב מרים ראש. והמשמעות היא שבעיר מסתובבות וריאציות על קרפ סוזט, הקינוח הכי טעים ואלגנטי בעולם בעינינו. בדוכן הגלידה של אייל שני בפארק המסילה מגישים את הגרסה הקלאסית למנה האיקונית, קרפ דקיק עם קצפת ורוטב תפוזים חם. ביס אחד ואתם בפריז בלי לשלם מאות דולרים על כרטיס. 36 ש"ח.
יהודה הלוי 12

ביס קטן מפריז: קרפ סוזט בקסטה (צילום עמי בן צבי)
ביס קטן מפריז: קרפ סוזט בקסטה (צילום עמי בן צבי)

4. מגש פתיחים | משייה

בסוף השנה האזרחית שף גיא אריש עוזב את משייה ולנעליו נכנס שף גיל דהאן, שיזריק למסעדה הוותיקה חיים חדשים. עד שזה יקרה כדאי לשים ברשימה את מנת הפתיחה מהתפריט הקיים, שמורכבת מארבעה ביסים מסחררים: לחם שיפון חמאה לקטית ודג כבוש; קרקר מחמצת, פסטרמה לוקוס ופלפל אדום מותסס; קרקר שיפון, מול אסקבצה וקימצ'י; ובריוש צ'דר וקוויאר. הפתיחים מוגשים על כן עץ מיוחד והם נאכלים בסדר שנקבע מראש, כדי להשאיר מקום לבלוטות הטעם לחוות כל נים ונים. 49 ש"ח.
מנדלי 5

ביסים מסחררים. משייה (צילום אסף קרלה)
ביסים מסחררים. משייה (צילום אסף קרלה)

6. סופר הוט אלבמה | פריז טקסס

פעם בכמה זמן מופיעה מנה חריפה שמעלה את רף הסיבולת שלנו. הפעם זהו הסופר הוט אלבמה של פריז טקסס, פצצת חריפות משוגעת שכוללת קציצה עסיסית במשקל 220 גרם עם – שימו לב – חמאת טבסקו, פלאנק סטייק, גבינת פרובולונה, אבוקדו, בצל וחלפיניו. על כל אלה נמזג נשק יום הדין, רוטב אלבמה שמורכב מטבסקו קלאסי וטבסקו סקורפיון חריף ברמת עשן מהאוזניים. אנחנו לא הצלחנו להתמודד אבל המזוכיסטים שבינינו אהבו, מוזרים שכמותם. 84 ש"ח (103 ש"ח עם תוספת ושתייה).
הרצל 4; כצנלסון 59, גבעתיים ובמשלוח

חריף אש. סופר הוט אלבמה, פריז טקסס (צילום סבינה אלייב)
חריף אש. סופר הוט אלבמה, פריז טקסס (צילום סבינה אלייב)