דגים, דגים ודגים ללא דגים: המנות החדשות הכי טובות בתל אביב כרגע
אבן היסוד של המסעדות בתל אביב היא הדחף לחדש, להתחדש ולהמציא גלגלים מחדש גם בתקופות הכי קשות. וזאת תקופה כזאת. אז מגיע לה סשימי פרלינה, ומגיע לה פורל מעושן בהדרים, ומגיע לה סושי עם דג שהוא לא דג, ובטח שמגיע לה סנדוויץ' פרוע של השמחות ועוגה שוודית משוגעת. בתיאבון
אלה לא זמנים טובים לסצנת האוכל בעיר, זה ידוע, אבל דווקא בזמנים קשים ובתנאים קשים יש שפים ומסעדנים שיודעים להתעלות ולהפגין יצירתיות קולינרית מרשימה שמביאה לתל אביב טעמים חדשים שעוד לא היו כאן, או מחזירה אלינו טעמים שהיו ואינם. היכולת לחדש, להתחדש ולהמציא את הגלגל מחדש היא אחד מאבני היסוד של המסעדות בתל אביב, ומצאנו כמה דוגמאות נהדרות מהזמן האחרון שיפיחו מעט תקווה בלב (ואם לא בלב אז לפחות בחיך). רוצו לאכול אותן.
>> דבר כזה מזמן לא קרה כאן: מסעדה חדשה נפתחה ביפו
>> טום אביב נוחת בשוק הכרמל עם טברנה דל מאר הכשרה
1. סשימי פרלינה | צ'אקולי
ממקומה על דק מוגבה בפארק החדש שהוקם על חורבות הדולפינריום, צ'אקולי משאירה את הים והגשם בחוץ. המסעדה החדשה של שף גיא גמזו חמה, מחבקת ומפתה בתפריט סקסי שמתחשק לטעום את כולו, מהלחם עד לקינוח. מתוך העושר בולט סשימי ופרלינה, חיבור יוצא דופן בין מתוק למלוח, בישול וקונדיטוריה: פרוסות אינטיאס דקיקות מנוקדות בפרלינה שקדים, מעין משחה בטעם אגוזי עמוק ומתיקות מרומזת. שמן זית ורוויון תומכים בשחקנים הראשיים בעדינות אלגנטית, ופינגר ליים נותן פאנץ' ופצפוצים חמודים על הלשון. מנה מקומית־עונתית נהדרת והצהרת כוונות מצד מי שמסתמנת כאיט גירל של החורף. 72 ש"ח.
הרברט סמואל 3
2. פורל והדרים | עילא
החורף כבר לגמרי כאן ובמעדניית של אשת הקולינריה אפרת אנזל מציינים את עונת ההדרים. מתוך תפריט הספיישל אהבנו במיוחד פורל בהדרים, מנה חורפית קלילה ורעננה. פיסות פורל מהדן בעישון עדין מקבלות קיק של טעמים חמוצים מאשכולית אדומה ופינגר ליים, כשיוגורט הדרים ופרוסת לחם צרוב כבסיס מוסיפים עוד מרקמים וארומות. מנה שמקפלת בתוכה אופטימיות ותקווה לשובה של ארץ ישראל היפה. 58 ש"ח.
שינקין 28, עד יום רביעי (4.12)
3. סנדוויץ' של השמחות | מעדניית יום טוב
בשכונת נחלת יצחק האפורה (פיזית, לא מטאפורית. חפירות יש לא רק באלנבי) העניינים מתחממים כשהסנדוויצ'ים המפוארים משוק לוינסקי חוזרים. אתם רק צריכים לבחור מסלול והבעלים יומי לוי יפיק עבורכם יצירת מופת חד־פעמית רב־שכבתית פרועה ומשמחת: ג'בטה פריכה ממולאת גבינות, נקניקים או דגים כבושים עם ממרחים מתוצרת בית (שאפשר וכדאי לקנות הביתה), זיתים, ארטישוק מוחמץ וכל טוב הוויטרינה, כמו בדליז בניו יורק. באמנות כמו באמנות הכמות מוגבלת, לכן כדאי להגיע מוקדם או להזמין מראש. 50 ש"ח.
עליית הנוער 14 ובמשלוח
4. סושי עם דג חדש | אושי אושי
לכבוד החורף רשת אושי אושי מכניסה למטבח תחליף דג מצרפת על בסיס חלבון אפונה ושמן אצות ב"טעמי" סלמון כתום־גזר וטונה באדום־ליקופן. המוצר החדשני מכיל אומגה 3 וסיבים תזונתיים, והוא דל בקלוריות ועשיר בחלבון. הטעם קרוב דיו לטעמי המקור כדי לעבור חיך טבעוני, וכשמוסיפים עטיפת אצה, ירקות צבעוניים ורטבים – גם החברים האומניבורים יזרמו. הדגים החדשים כבר משולבים ברולים וקומבינציות, והם עובדים טוב במיוחד ברולים נאים, למשל למשל פילדלפיה גרין רול עם "סלמון", גבינת שמנת טבעונית ובטטה פריכה. 48 ש"ח.
אושי אושי
5. סינבון | פסיליטי
בית הקפה החדש בדיזינגוף שעונה לשם פסיליטי דאג לנו לפסיליטיז משמעותי בדמותו של סינבון מנצח. מאפה שמרים כרוך וטרי במרקם רך ומבורך, נוכחות דומיננטית של קינמון עז טעמים וגלייז עשיר של קרם וניל וחמאה שקשה לעמוד בפניו. תכננו לאכול ביס אחד ואיכשהו מצאנו את עצמנו מזמינים עוד אחד. לא לפספס. 22 ש"ח.
דיזינגוף 245
6. עוגה שוודית | האופים הקטנים
שוב אנחנו שולחים אתכם לנחלת יצחק, השכונה שמעבר להרי החושך והאיילון (לא באמת, היא חמודה ויש תחב"צ). לסיבה הזאת קוראים עוגה שוודית, והיא נולדה כשהקונדיטור ממאפיית "האופים הקטנים" נסע למדינה הצפונית, התלהב וחזר עם פרשנות משלו. בשוודית התל אביבית יש בסיס בראוניז שוקולדי עבה, עשיר ונימוח, שכבת מוס קרם פטיסייר קטיפתי ושבלולי שמרים רכים כל כך, עד שמתחשק להתכרבל בהם. בהתחלה שבלול אחד נראה מוגזם, אבל בהתקף מאנצ'יז מצאנו את עצמנו מיישרים את העונג הזה עד שלא נותר פירור. 65 ש"ח לפס.
עמק ברכה 25