והרי החדשות: כל המסעדות שנפתחו השבוע

קבוצת האימפריאל מתרחבת לתחום האוכל, רשת סושי בינלאומית נוחתת בתל אביב ועוד כנאפה וקינוחים בדרך: כל הפתיחות החדשות והטעימות שאסור לפספס

פונטנה קוצ'ינה (צילום: בן יוסטר)
פונטנה קוצ'ינה (צילום: בן יוסטר)

בר חורף | פונטנה קוצ'ינה

אחרי הרצה מוצלחת בקיץ ובסתיו הפונטנה מפנה מקום – לפחות זמנית – לגרסת נקסט דור חורפית. על המטבח הופקד דורון לוי (דיינינגז), כספתח למתיחת פנים קולינרית לכל עסקי הקבוצה. מטבחי אגן הים התיכון, במיוחד דרום איטליה וספרד, נבחרו כבסיס למנות שיכולות ללוות ערב שתייה, למשל ברוסקה אורטיז עם קרם שומר, פילט תפוז, סלסת רוקט ובצל סגול; ובוראטה עם  זוקיני צלוי, קרוטונים, סלסת אורגנו וזרעי עגבנייה.

המומחיות של אנשי האימפריאל באלכוהול מורגשת היטב במולים בציר דגים ועגבניות ובשרימפס עם עשבי תיבול בציר דגים, שתי מנות שבהכנתן מעורב ורמוט יבש שמוסיף אקסטרה עומק לטעמים (39-72 ש"ח).

תפריט האלכוהול קיבל אף הוא חיזוק חורפי-חיובי, כשלשפריצים ולג'ינים מופחתי האלכוהול נוספו ערבובים קלאסיים מבית האימפריאל וקוקטיילים בעלי טעמים וקונוטציות של חורף, לדוגמה מרלבורו מן על בסיס מזקל, טקילה, מרטיני ביטר וקורדיאל אוכמניות. יחסית לפונטנה הקייצי, הקוצ'ינה אינטימי, בוגר וחם, ולא רק בגלל התנורים. הוא מתאים לדייט אך גם לקוויקי על כוס יין ופיצה פפרוני. בהפי האואר (ראשון-שבת 18:00-20:00) כל העסק נעשה עוד יותר אטרקטיבי: 29 ש"ח לכל הקוקטיילים ויינות ובירות במחירים מיוחדים.
פונטנה

פונטנה קוצ'ינה (צילום: בן יוסטר)
פונטנה קוצ'ינה (צילום: בן יוסטר)

אודון וסאקה | טנקה

לידיעת המכורים ליפן: סניף חדש של טנקה נפתח באבן גבירול. השף עופר חרמוני, שחתום על יקיניקו טנקה המיתולוגית בהרצליה ופתח לפני שנה וחצי את טנקה בשיכון דן, משכפל כעת את ההצלחה במרכז העיר.

תפריט ובו 70 מנות מציע גרסה קרובה למקור ככל האפשר של סשימי, דונבורי, סלטים קרים, קארי יפני, שני סוגי ראמן ושישה סוגי אודון שמסתמנים כדבר החם הבא – ציר דגים עדין עם אטריות אודון ותוספות לבחירה כגון אנטריקוט, עוף, מיקס פירות ים ועוד (45-62 ש"ח).

סושי אין כי לפי חרמוני יפנים אמיתיים מעדיפים דגים נאים נטו או צ'יראשי סושי (סושי מפורק). מאותה סיבה, במקום רוטב סויה סטנדרטי הוא מכין רוטב שמורכב ממינימום מ-20 רכיבים. בתפריט המשקאות תמצאו 70 סוגי סאקה מיפן, מה שממצב את המקום כסאקה בר הגדול בארץ, בירה אסאי טריה מחבית שקיימת רק כאן, סודה ומים, ללא משקאות קלים. אפילו שהתפריט בעברית, בכניסה הוצבה ויטרינת פייק-מנות שבלעדיה ביפן אי אפשר.
אבן גבירול 37, 03-5100888

סושי בינלאומי | סושי זושי

אחרי סרפינה ודיינינגס לפניה נוחת בעיר סושי זושי, קונסורציום סושי פרימיום ישראלי-פולני. תשעה סניפים בפולין ואחד בלונדון פועלים בהצלחה וסניף ראשון נפתח בתל אביב. היעד: בית עקיבא וייס, מבנה לשימור מהיפים בעיר, שסבל עד כה מחוסר מזל ואכלס בגלגוליו הקודמים ברים כושלים וסניף של ג'קו מאכלי ים. כעת החלל שופץ בהשקעה של 2.5 מיליון ש"ח תוך שמירה על מאפייניו הייחודיים וחולק לשני אזורי אכילה עיקריים, פלור וסושי בר, שביניהם מפרידה מבואה לדרינק לפני הארוחה. התפריט מוגש בטאבלט ואת הסגנון ניתן להגדיר כיפני-מודרני מעוצב ועילי, למשל תמנון צלוי ברוטב סושי זושי פיקנטי (65 ש"ח), אאוטובוס מאקי – סלט רצועות סורימי (סרטן), אבוקדו, סלמון ושרימפס בטמפורה עטופים בטמאגו (72 ש"ח), ניגירי ספיישל סושי זושי עם סלמון, צלופח ואבוקדו (55 ש"ח) וברווז בבישול ארוך בסו ויד ברוטב סויה, תבלינים ותפוזים (80 ש"ח), מנה חורפית מובהקת וטעימה. "לישראלים ולפולנים יש טעם דומה בסושי. הם פחות מתחברים לסגנון היפני המסורתי", מסביר אורן אוחנה מקבוצת הבעלים. בגלל השימור המחמיר המבנה כרגע אינו נגיש, אך בקרוב תתוקן כניסה נגישה מצדו האחורי.
הרצל 2 תל אביב, 03-7761555

סושי זושי (צילום: אסף קרלה)
סושי זושי (צילום: אסף קרלה)

בית קפה | מוסקט קסם של מקום

רמת אביב המנומנמת ממשיכה להתחדש בגזרה הקולינרית והפעם עם מוסקט קסם של מקום, בית קפה חדש במרכז המסחרי הישן ברחוב ברודצקי. הבעלים אילן וחגית עובד מנהלים כבר 16 שנים – נצח במושגי מסעדנות ישראלית – בית קפה באותו שם במושב אודים, וכעת החליטו לפתוח בתל אביב. המנות בתפריט החלבי נקראות על שם דמויות מהאגדות, כנראה כדי לפתוח לילדי השכונה את התיאבון: סלט ביישני מירקות וגבינת פטה (48 ש"ח),  לזניית הנזל עם תרד וגבינות או גרטל עם בטטה ורוזמרין, (54 ש"ח), אריאל – מאפה תרד, בצל וגבינות ועוד. במעדנייה שבתוך בית הקפה אפשר לקנות הביתה קישים, לזניות, פסטה טריה מקמח לבן ומלא, מרקים וקינוחים.
ברודצקי 15 רמת אביב, 053-9372409

מוסקט (צילום: חגית עובד)
מוסקט (צילום: חגית עובד)

סניף חדש | קפה יעל

סניף חדש לבית הקפה מרחוב צייטלין נפתח במרכז הקהילתי דב הוז. הבעלים אושרת יקותיאל, לשעבר בעלת קייטרינג, מבקרת מסעדות בעכבר העיר ומנהלת מסעדה אצל יותם אוטולנגי בלונדון, שומרת על הקו הביתי-טרי-נשי, וגייסה למטבח את דניאל קיציס, לשעבר טבחית בדוק וכיום מתמודדת במשחקי השף. על דלפק עץ בכניסה מונחים מאפים, כריכים פתוחים מלחם מחמצת קלוי, פוקאצ'ות ועוגות מתוצרת בית לאכילה בפנים או ברחבה גדולה בחוץ. מטבח גדול יותר מאשר בצייטלין איפשר את פתיחת התפריט לבשר ודגים, אז סוף סוף אפשר להזמין שניצל לצהריים. חוץ ממנו תוכלו למצוא בתפריט שמשתנה מדי יום דברים של בוקר כמו פריטטת תפוחי אדמה ותרד, צזיקי וסלט ירוק (42 ש"ח) ודייסת קוואקר חמה טבעונית (34 ש"ח), קציצות עוף ברוטב לימון עם ארטישוק ושום ירוק (56 ש"ח), סלט מג'דרה עם כרובית צלויה ויוגורט (50 ש"ח) וגזוז שזיפים טריים (14 ש"ח). שעות הפתיחה בהרצה ראשון-חמישי 07:30-18:30, שישי עד 14:00, שבת סגור.
דב הוז 16 תל אביב, 054-4370546

קפה יעל דב הוז (צילום: אוריה גבע)
קפה יעל דב הוז (צילום: אוריה גבע)

בקרוב אצלכם

סניף חדש ליאפא כנאפה ייפתח בעוד חודשיים ברחוב אשל 12 בשוק הפשפשים, במרחק חמש דקות הליכה מהסניף הנוכחי. חלל גדול בהרבה נבחר כדי להקל על הלקוחות שמתייבשים בתור. מכיוון שסוס מנצח לא מחליפים הכנאפה תישאר כמות שהיא, אבל הבעלים מספר שהוא נוסע בקרוב לטורקיה כדי להביא מתוקים נוספים.

בית קפה וקינוחים של אלון שבו צפוי להיפתח ברבעון הראשון של שנת 2020 באזור מוזיאון תל אביב לאמנות. "זה יהיה המקום הראשון שימכור קינוחים שלי ויהיה מאוד אני בעיצוב ובאסתטיקה", הוא אומר. את שאר הפרטים שבו שומר קרוב לחזה בגלל השותפים,"שמגיעים פחות מהמקום הקולינרי ויותר מהמקום העיצובי-אסתטי, ולכן זה יהיה מפתיע".

עוד מקומות שכדאי לבדוק

סופגנרי וספינג' | הסופגניות באות 

איך יודעים שחנוכה מתקרב? כי מתקפת הסופגניות כבר בעיצומה. מאפיית בליקמח נטולת הגלוטן מתרחבת לקראת החג בפופ אפ בחלל צמוד שנושא את השם הכה-שיקי "סופגנרי".

בכל יום מכינים הבעלים והאופים דן דייויס ואורן דגן כפיר 14 סוגי סופגניות בוטיק מוגזמות בקטע טוב, למשל דונאט שמש במילוי קרם וניל מוקצף וקרם ג'ל של מנגו, אננס ופסיפלורה ומעל דיסקית שוקולד זהוב-כתום-אדום; סופגניית ההר הלבן במילוי שנטילי ברנדי ובציפוי קרם ערמונים, נשיקות ושברי שוקולד; סופגניית דאבל שוקולד מושחתת מבצק שוקולד במילוי קרם שוקולד וציפוי שוקולד מריר ופולי קקאו גרוסים; וסופגניית יום הולדת בציפוי סוכריות צבעוניות ונר (9-14 ש״ח, טופינג Soft Gelato בתוספת 6 ש"ח).

בקניון עזריאלי פותחת פיינליסטית מאסטר שף גל קספרס דוכן פופ אפ לספינג', הגרסה המרוקאית לסופגניות. על הספינג הפשוט מועמסים טופינגז ורטבים בטעמי אמרנה וקרם מסקרפונה, מלבי ושערות חלבה, מוס שוקולד וקינדר בואנו, ספינג׳ הדרים וקרם מסקרפונה שהביא את קספרס לגמר ועוד (26-36 ש"ח). הפופ אפ בעזריאלי ייפתח ב-28.11 (חמישי). הסופגנרי יפעל עד סוף השנה, סוף חנוכה או הסוף שלנו, מה שיבוא קודם.
סופגנרי, הברזל 32, רמת החייל- תל אביב, 055-9961543; פופ אפ אמארנה & Sauter, קניון עזריאלי תל אביב קומה 2

סופגניות: התחלנו. בליקמח (אפיק גבאי)
סופגניות: התחלנו. בליקמח (אפיק גבאי)

אנימאר | המסעדה החדשה במלון דן 

בתום פסק זמן שלקח לעצמו לאחר עזיבת פאסטל מתמקם השף הלל תווקולי במלון דן, בחלל שבו פעלה מסעדת הולה ולפניה רפאל האגדית של השף רפי כהן. כמשתמע מהשם "אנימאר" – שילוב של המילים אנימה (נשמה) ומאר (ים) – התפריט מתבסס על מטבחי אגן הים התיכון ועל תוצרת הים שנשקף מחלון המסעדה, בפרשנות אישית כמובן.

כדי ליצור חוויית ארוחה משותפת כמקובל כיום נחלק התפריט למנות לפי גודל, מצלוחיות ועד צלחות גדולות מאוד. בין המנות אפשר למצוא אויסטרים על קרח וקימצ'י ים תיכוני (64 ש"ח לשתי יחידות/175 ש"ח לשש יחידות); לברק קריספי באורז קלוי, בובעס ווינגרט עגבניות מעושן (92 ש"ח); בר ים על הפלנצ'ה עם ריזוטו פקורינו ומרמלדת לימון פרסי (142 ש"ח) ועוד. תווקולי החל את דרכו המקצועית בפריז ובלונדון, במסעדת La Gavroche המפורסמת. בשובו לישראל הוא עבד במנטה ריי, בהרברט סמואל כסו-שף של יונתן רושפלד, בסושיאל קלאב ובקלארו, לצדו של רן שמואלי. את פאסטל הוא עזב לאחר חמש שנים מוצלחות. כעת מחליף תווקולי את השף ויקטור גלוגר בשיתוף הפעולה עם בעלי קלואליס והולה, בפרויקט חדש בחלל המיתולוגי.
הירקון 87 תל אביב, 03-5759060

אנימאר (צילום: ספיר קוסא)
אנימאר (צילום: ספיר קוסא)

סר עבדול | מסעדה ליוצאת מאסטר שף 

עוד בוגרת ריאליטי שפותחת מקום היא ליאור אוחיון, מי שהגיעה לשלבים מתקדמים בעונה האחרונה של מאסטר שף וכעת נבחרה לעמוד בראש סר עבדול, בר קולינרי חדש ביפו שנפתח על חורבות "יריחו". הבעלים, רובם ככולם מתחום הברים וחיי הלילה, העבירו את המקום מתיחת פנים מקיפה פלאס סגירת חורף, ועיצוב שמחבר בין יפו האותנטית והידור סטייל האימפריה הבריטית.

התפריט שאוחיון בנתה מתבסס על המטבח הערבי עם קריצות למטבחי אסיה ומקסיקו, טכניקות בישול מודרניות וכל מה שמגדיר "בר אוכל עם מנות עכשוויות לאנשים עכשוויים": לחמבעג׳ין בשר עם סלט עשבי תיבול, עגבניות שרי וצ׳ילי (59 ש"ח), סלט ברווז מבושל חמש שעות עם עשבי תיבול, צ'ילי חריף ואורז פריך ברוטב תפוזים (64 ש"ח), טאקו דגים – שלושה טאקוס מתוצרת בית במילוי בר ים וקרם אבוקדו ברוטב ליים (53 ש"ח); דג מוסר עטוף בעלי תרד אפוי בטאבון על קרם דלעת ערמונים (89 ש"ח). תיאורי מנות נוסח אייל שני קצת חוטאים לפשטות היפואית, אבל קוקטיילים פירותיים ומוזיקה ים תיכונית בסטייל מפצים על כך ועושים מקום שכיף לשבת בו.
פנחס בן יאיר 4, השוק היווני יפו, 053-7769738

סר עבדול (צילום: אמיר מנחם)
סר עבדול (צילום: אמיר מנחם)

FEED | מעדנייה מבית קנדינוף 

שלוש שנים אחרי פתיחת בית קנדינוף ביפו פותחים הבעלים ליאור סדן, נדב רפפורט אמיר ארליך ועדי שפרעם את FEED  – מעדנייה בקומת הכניסה של מתחם WeWork החדש ברחוב שוקן. המעדנייה מכוונת לשדרג את התפריט של באי המקום ולהציע חלופות בריאות ומעודכנות למזנונים ולמסעדות הפועלים בסביבה.

בוויטרינה גדולה מוצגים תוצרי המטבח שבירכתי המעדנייה: כריכים (28 ש"ח), וקישים, מאפי בוקר, סלטים טריים ומבושלים בקערות גדולות וסירי תבשילים מתחלפים – קציצות דג בקארי אדום וחלב קוקוס, המבורגר טבעוני מסלק ועדשים, סטייק כרוב בתנור ביין לבן וחמאה וניוקי בחמאה ואפונה שלג (50 ש"ח). את הבוקר פותחים במעדנייה במאפי פטל, שוקולד, חמאה, שקדים ומאפים ללא גלוטן ממאפיית רביבה וסיליה, שאפשר לקנות גם הביתה. האורחים יכולים לאכול במקום סביב שולחנות או על הבר וכמובן לקחת למשרד מעמדת grab&go, אם חבל על כל דקת עבודה.
שוקן 23 תל אביב, 054-9794694

פיד (צילום: אנטולי מיכאלו)
פיד (צילום: אנטולי מיכאלו)

Lieb Kafe | בית קפה באוהאוסי

מתגעגעים לקפה אינשטיין בברלין? קבלו את הגרסה התל אביבית – Lieb Kafe, בית קפה חדש ממוקם בקומת הכניסה של בית ליבלינג, מבנה באוהאוסי משופץ עם קירות עץ מלא וחלל מרווח ומואר. הבעלים בן בוכוויץ (שהוא גם בעלי קפה שניאור השכונתי ברחוב זלמן שניאור הסמוך) הסתמך על תחקיר שנעשה על בית ליבלינג ועל ספר מתכונים שהתגלה במהלך השיפוץ. הספר השתייך ללוצי שויער, שהתגוררה בקומה השלישית של הבניין בשנות ה-40, ומאז הוא עובר מדור לדור במשפחה. אפל שטרודל ולינזר טורט אוסטרי מסורתי של לוצי הוכנסו לתפריט לצד כריך משולש בלחם אוזבקי עם גבינת עיזים או עם בטטה כרובית וטחינה ירוקה (20 ש"ח), פחזניות ( 11 ש"ח), סלטים ומיצים טריים. קיר זכוכית מפריד בין הקפה לסטודיו "מקס וטוני", ומאפשר לצפות בילדים בחוג (בשקט!) כשאתם שותים קפה.

אידלסון 29 תל אביב, 03-7431025

Lieb Kafe (צילום: בן בוכוויץ)
Lieb Kafe (צילום: בן בוכוויץ)

בייקריה | דוד ויוסף גרסת השיפודים 

אחרי טיזינג ממושך ודוכן פיתות ובשר חדש בנמל תל אביב נפתחה סוף סוף הבייקריה של קבוצת דוד ויוסף – בית מאפה ומסעדת שיפודים כשרה. השפים דודו אלמקיאס ויוסי שיטרית התמקמו בקצה המערבי של רחוב אינשטיין בסמיכות למותגים מוכרים כגון סרפינה, טאטאמי וסוליקה, והם מתמקדים בבשר ופחמימות.

במסעדה צולים בשרים ושיפודים בגריל פחמים ומגישים בצלחת או בפיתה (וגם דרך חלון שפונה לרחוב עד לשעות הקטנות): כבד עוף (35/43 ש"ח), לבבות עוף (39/48 ש"ח), נתח קצבים (58/66 ש"ח) וסטייק דנוור פרוס דק (54 ש"ח). במאפייה נמצאים כל החשודים המיידיים – בורקסים, קרואסונים ולחמים, מאפי טאבון, סלטים וכריכים. בכל יום עד 16:00 מוגשת ארוחת בוקר (45/52 ש"ח), ובוקר שישי מוקדש להפנינג לקראת שבת עם די ג׳יי, חלות מיוחדות ואוכל מוכן לקחת.
איינשטיין 12 תל אביב, 054-9794694

ביקרייה (צילום: שי הנסב)
ביקרייה (צילום: שי הנסב)

Frame | שף סושי בר

מסעדת Frame ברמת החייל מתחדשת בבר סושי. ביומיום זו לא חדשה שהייתה מושכת תשומת לב אלמלא הפן הפרסונלי: את תפקיד הסושי מאסטר מאיישת קארין גוב, בת 25 שכבר הספיקה לעבוד בדיינינגס תחת השף מסאקי סוגיאקי. לתפקיד החדש היא מביאה איתה שליטה בטכניקות חיתוך ובחירה לעבוד עם חומרי גלם קרובים ככל האפשר למסעדת האם. קוויאר כמו בדיינינגס אין כאן, אך המאצ'י, עלי שיסו ויוזו קושו בהחלט כן. לעשרת האורחים שיושבים על הבר מוגשת ארוחת טעימות יפנית-ישראלית שיכולה להיות בילוי לערב שלם: מצעד של כיסוני אינארי במילוי טרטר סלמון ודג לבן עונתי טרי, סשימי וניגירי, אוסוזוקורי – דג לבן פרוס דק ברוטב פונזו וג'ינג'ר מגורד, סלט סביצ'ה משלושה סוגי דגים, קארין רול – רול אינסייד אאוט עם סלמון/דג לבן עונתי מתובל בסויה מעושנת עם אבוקדו, אספרגוס, בצל ירוק וכוסברה וטופינג מיונז יפני צרוב, ועוד. הבר פועל בימים שני-חמישי. מחיר: 180 ש"ח לאדם.

ראול ולנברג 2 תל אביב, 03-6498080 שלוחה 2

פריים שף סושי בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
פריים שף סושי בר (צילום: אנטולי מיכאלו)

עוד פתיחות שהתרחשו לאחרונה:

Queen | בר שכונתי

הקצה הדרומי של אבן גבירול מתחדש בבר שנקרא על שם הלהקה המיתולוגית ועושה מחווה למוזיקה משנות ה-70 וה-80 בארץ ובעולם, כולל דיסקו. הבעלים, מתחום הבילוי והעשייה הציבורית, מכוונים לבליינים צעירים ש"רוצים לברוח מהחיבוק הקר של הטכנו, אנשים שיודעים להעריך מוזיקה פאנקית שכבר הוכיחה את עצמה בעבר ותזיז אותנו שוב". התפריט מציע אדממה (33 ש"ח), נאצ'וס (39 ש"ח), קרפצ'יו בקר (44 ש"ח) ועוד נשנושי בר מקובלים לצד כמה סוגי פיצה: ראגו בקר עם יוגורט כבשים או טחינה ונענע קצוצה; פיצה פטריות; 3 גבינות; מרגריטה ועוד (49-52 ש"ח). בתפריט האלכוהול נמצאים כל החשודים המיידיים וקוקטיילים בשמות שירים של קווין. דיל הפי האואר (ראשון-חמישי 19:00-21:00) מעניק 1+1 על כל המשקאות ו-30 אחוז הנחה על האוכל, וסוף השבוע מתחיל כבר ברביעי בווייב שמח וקרחנות.
אבן גבירול 13 תל אביב, 054-2508225

Queen בר. (צילום: יעל יצחקי)
Queen בר. (צילום: יעל יצחקי)

עלמא ספנסר | מסעדה בחלל עבודה

עם התפתחות עולם חללי העבודה המשותפים היה זה רק עניין של זמן עד שמישהו יבין שלא תמיד אפשר לסגור עניין על סנדביץ' וקפה. עלמא ספנסר, לאונג' עסקי ופרטי בהשראת הסוהו האוס, נפתח ברמת החייל בלוקיישן שאיכלס לפני שנים את סושי סמבה, ומאז עוד מקומות שמי זוכר. החלל עבר שיפוץ ועיצוב בהשקעה של מיליונים, כולל התקנת מערכות תאורה וסאונד מתוחכמות, והוא פתוח לקהל הרחב כשילוב של חלל עבודה ומסעדה. את המטבח מוביל שף יואב בלימן (מטבח לילה, FU, KISU). בשעות הבוקר (8:00-12:30) נפרס מזנון אכול כפי יכולתך עם מאפים ולחמים, גבינות משק יעקבס, אנטיפסטי, סלטים משודרגים, אנטיפסטי ומשקאות קרים וחמים במחיר 95 ש"ח לאדם. בצהריים (12:30-16:00) התפריט משתנה למגש מנות פתיחה זוגי כגון סביצ'ה בס, סלט פפאיה ירוקה ומסבחה שעועית לימה, מנה עיקרית לבחירה מתוך חמש אפשרויות (פילה בס במיסו ומירין, מניפת סינטה וקרם אפונה), תוספות למרכז השולחן ומנות אחרונות במחיר 145 ש"ח לאדם. בשני הסשנים אין הגבלה על שעות הישיבה, ועבור שהיית בוקר וצהריים יגבו מכם 200 ש"ח. בשעות הערב המקום מיועד לכנסים עסקיים ואירועים פרטיים שייבחרו בפינצטה. למחזיקי כרטיס חבר (290 ש"ח לשנה + 199 ש"ח לחידוש) מובטחים הטבות וצ'ופרים בסטייל VIP.
הברזל 27 תל אביב, ראשון-חמישי 8:00-16:30, 03-6444366  

עלמא ספנסר (צילום: ליאור גרונדמן)
עלמא ספנסר (צילום: ליאור גרונדמן)

מנצ'וק | חדש בביצרון

כדי להבין מה זה מנצ'וק תצטרכו להגיע לביצרון, למסעדה קטנה באותו השם. אנחנו כבר היינו וגילינו שמדובר בניגוב מקורי: ממרח מירקות ועליו ירקות צרובים וביצה עלומה, טייק אוף על חומוס או שקשוקה עם שדרוג ועיצוב. את הפיתה מחליפה חלה אישית שמוגשת עם שלושה מטבלים: מרק עגבניות קר, טפנד זיתים וסחוג ירוק שמגיע בשתי רמות חריפות. מאחורי המנצ'וק (מן מהמקור התנ"כי, צ'וק "זה סוד שאנחנו לא מוכנים לגלות") עומדים טדי רוזנבאום כמנהל בפועל ודין שושני, שף עם ניסיון במסעדות בעיר. שניהם חברי ילדות שגדלו בשכונת ביצרון וכעת החליטו "להחזיר לשכונה על הטוב שהיה לנו אז". אליהם הצטרף ציון שושני, אביו של דין, בעל עסק בתחום המזון. בתפריט הפתיחה יש חמישה סוגי מנצ'וק: דלעת וטחינה עם זוקיני וכרובית, חצילים ויוגורט עם מנגולד ועגבניות שרי, בצלים ופטה, חמאת קולרבי ועגבניות, וכרובית וקרם קוקוס עם גזר מקורמל (37-42 ש"ח). את הביצה אפשר לקבל עלומה או קשה, ותמורת 3 ש"ח אפשר להוסיף עוד ביצה. השירות משתדל בקטע טוב: אפשר לשנות את הרכב המנה בגבול הסביר, לכבוד הפתיחה מכבדים בצ'ייסרים, והמחיר כולל כוס תה עשבים קר על חשבון הבית. הבעלים מספרים שבקרוב ייכנס לתפריט קינוח מלבי מתוצרת בית, ושמתוכנן פרויקט שקשור לאמנות תל-אביבית צעירה. כרגע המקום פתוח רק בשעות הבוקר אבל אם תהיה דרישה שעות הפעילות יוארכו.
שדרות ההשכלה 1, ראשון-חמישי 10:00-16:00, 03-5559326

מנצ'וק (צילום: שרון בן דוד)
מנצ'וק (צילום: שרון בן דוד)

באלי | בר ברמת החייל

בצד הפחות עסקי של רמת החייל נפתח באלי – בר אוכל בשכונה. הבעלים שלומי פרץ, לשעבר זכיין ומנהל ברשתות קפה, החליט לפתוח מקום קטן שמתאים למידותיו, "שבו אני מכין את האוכל ונמצא בפרונט, עם כמה שפחות הוצאות". בעזרת חברים הוא שיפץ חלל קטן צמוד לגינה ובנה תפריט שפונה לעובדי הסביבה ולתושבי השכונה: חזה עוף במרינדת חרדל ודבש, המבורגר שנטחן במקום, שניצל, אנטריקוט על הפלנצ'ה ושווארמה צמחונית בטורטיה מגולגלת, חלמנייה (לחמניית חלה צרובה בפלנצ'ה) וכסלט עם ירקות טריים. אחרי שמחליטים מה ואיך בוחרים רטבים וסלטים מהוויטרינה: צ'ימיצ'ורי, סלט עגבניות חריף של סבא שלמה, פלפל קלוי, גוואקמולי ועוד (38-45 ש"ח/50-55 ש"ח בתוספת צ'יפס ושתייה). למי שמחפשים גיוון מיועדת מנה מתחלפת כגון המבורגר ואנטריקוט או טורטיה במילוי בשר ותפוח אדמה אפוי, ואת משבצת מנת הילדים ממלאים המבורגר, שניצל או שניצלונים בחצי חלמנייה + צ'יפס וטרופית (25 ש"ח). תפריט השתיה כולל משקאות קלים ובירה מתחלפת מחבית (כרגע טובורג). בקרוב יופעל שירות משלוחים לשכונת רמת החייל.
הרוגי מלכות 7, ראשון-חמישי 11:00-20:00, שישי 11:00-14:30, 03-6444587

באלי (צילום: ספיר קוסא)
באלי (צילום: ספיר קוסא)

דלי קיוסק | מעדנים בלילינבלום

עדי הלוי, אקס בר א וין מקבוצת דא דא ודא, התמקמה ב-DELI בקיוסק הוותיק בלילינבלום – מתחם של מוצרי מעדנייה, מאפים ולחמים ויינות ישראליים במחירי מדף – בכוסות (32-42 ש"ח) ובקבוקים (60-170 ש"ח). במקום גם אזור ישיבה נוח ושווה במיוחד שאפשר לשבת בו ברוגע עם הלפטופ וללגום אמריקנו בכוס זכוכית, או לחילופין ליהנות מקפה ומאפה של בוקר. למיטיבי לכת מחכים יין וגבינות בצהרי היום ובהמשך צפוי גם אפרטיבו משתלם בהחלט. עוד  בתפריט: כריכים, סלטים טריים רעננים, עוגיות ועוגות, לחמים (28-35 ש"ח), מאפים (12-16 ש"ח), גבינות משובחות, קפה מצוין ויין – כבר אמרנו?

לילינבלום 3, ראשון-חמישי 08:00-16:00, שישי 08:00-14:30 (שעות הרצה), טלפון עדיין אין 

דלי קיוסק. צילום: גוגה בררס
דלי קיוסק. צילום: גוגה בררס

שואורום  | מתוקים בבצלאל

להצלחה יש טעם מתוק: סניף חדש, שלישי במספר, לקונדיטוריה האמריקאית האקסטרה-מושחתת נפתח במתחם שוק בצלאל. בתפריט נמצאים כל החשודים המיידיים – קרונאטס שאי אפשר לעמוד בפניהם (16 ש"ח), דונאטס ורוד ממולא שוקולד לבן (12 ש"ח), בננה פודינג בצנצנת (20 ש"ח), עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות טבעוניות, קרואסון מקמח מלא למי שחייב קצת בריאות ועוד. את המצפון והקלוריות כדאי להשאיר בבית.
בית לחם 3, ראשון-חמישי 08:00-21:00, שישי 08:00-16:00, שבת סגור, טלפון עדיין אין

שואורום (צילום: יחצ)
שואורום (צילום: יחצ)