והרי החדשות: כל המסעדות שנפתחו השבוע

בר אוכל ברמת החייל וקונדיטוריה מושחתת במתחם בצלאל: זה לא סופ"ש בלי עוד רשימה של פתיחות חדשות שאתם חייבים לנסות

באלי (צילום: ספיר קוסא)
באלי (צילום: ספיר קוסא)

עלמא ספנסר

עם התפתחות עולם חללי העבודה המשותפים היה זה רק עניין של זמן עד שמישהו יבין שלא תמיד אפשר לסגור עניין על סנדביץ' וקפה. עלמא ספנסר, לאונג' עסקי ופרטי בהשראת הסוהו האוס, נפתח ברמת החייל בלוקיישן שאיכלס לפני שנים את סושי סמבה, ומאז עוד מקומות שמי זוכר. החלל עבר שיפוץ ועיצוב בהשקעה של מיליונים, כולל התקנת מערכות תאורה וסאונד מתוחכמות, והוא פתוח לקהל הרחב כשילוב של חלל עבודה ומסעדה. את המטבח מוביל שף יואב בלימן (מטבח לילה, FU, KISU). בשעות הבוקר (8:00-12:30) נפרס מזנון אכול כפי יכולתך עם מאפים ולחמים, גבינות משק יעקבס, אנטיפסטי, סלטים משודרגים, אנטיפסטי ומשקאות קרים וחמים במחיר 95 ש"ח לאדם. בצהריים (12:30-16:00) התפריט משתנה למגש מנות פתיחה זוגי כגון סביצ'ה בס, סלט פפאיה ירוקה ומסבחה שעועית לימה, מנה עיקרית לבחירה מתוך חמש אפשרויות (פילה בס במיסו ומירין, מניפת סינטה וקרם אפונה), תוספות למרכז השולחן ומנות אחרונות במחיר 145 ש"ח לאדם. בשני הסשנים אין הגבלה על שעות הישיבה, ועבור שהיית בוקר וצהריים יגבו מכם 200 ש"ח. בשעות הערב המקום מיועד לכנסים עסקיים ואירועים פרטיים שייבחרו בפינצטה. למחזיקי כרטיס חבר (290 ש"ח לשנה + 199 ש"ח לחידוש) מובטחים הטבות וצ'ופרים בסטייל VIP.
הברזל 27 תל אביב, ראשון-חמישי 8:00-16:30, 03-6444366  

עלמא ספנסר (צילום: ליאור גרונדמן)
עלמא ספנסר (צילום: ליאור גרונדמן)

מנצ'וק

כדי להבין מה זה מנצ'וק תצטרכו להגיע לביצרון, למסעדה קטנה באותו השם. אנחנו כבר היינו וגילינו שמדובר בניגוב מקורי: ממרח מירקות ועליו ירקות צרובים וביצה עלומה, טייק אוף על חומוס או שקשוקה עם שדרוג ועיצוב. את הפיתה מחליפה חלה אישית שמוגשת עם שלושה מטבלים: מרק עגבניות קר, טפנד זיתים וסחוג ירוק שמגיע בשתי רמות חריפות. מאחורי המנצ'וק (מן מהמקור התנ"כי, צ'וק "זה סוד שאנחנו לא מוכנים לגלות") עומדים טדי רוזנבאום כמנהל בפועל ודין שושני, שף עם ניסיון במסעדות בעיר. שניהם חברי ילדות שגדלו בשכונת ביצרון וכעת החליטו "להחזיר לשכונה על הטוב שהיה לנו אז". אליהם הצטרף ציון שושני, אביו של דין, בעל עסק בתחום המזון. בתפריט הפתיחה יש חמישה סוגי מנצ'וק: דלעת וטחינה עם זוקיני וכרובית, חצילים ויוגורט עם מנגולד ועגבניות שרי, בצלים ופטה, חמאת קולרבי ועגבניות, וכרובית וקרם קוקוס עם גזר מקורמל (37-42 ש"ח). את הביצה אפשר לקבל עלומה או קשה, ותמורת 3 ש"ח אפשר להוסיף עוד ביצה. השירות משתדל בקטע טוב: אפשר לשנות את הרכב המנה בגבול הסביר, לכבוד הפתיחה מכבדים בצ'ייסרים, והמחיר כולל כוס תה עשבים קר על חשבון הבית. הבעלים מספרים שבקרוב ייכנס לתפריט קינוח מלבי מתוצרת בית, ושמתוכנן פרויקט שקשור לאמנות תל-אביבית צעירה. כרגע המקום פתוח רק בשעות הבוקר אבל אם תהיה דרישה שעות הפעילות יוארכו.
שדרות ההשכלה 1, ראשון-חמישי 10:00-16:00, 03-5559326

מנצ'וק (צילום: שרון בן דוד)
מנצ'וק (צילום: שרון בן דוד)

באלי

בצד הפחות עסקי של רמת החייל נפתח באלי – בר אוכל בשכונה. הבעלים שלומי פרץ, לשעבר זכיין ומנהל ברשתות קפה, החליט לפתוח מקום קטן שמתאים למידותיו, "שבו אני מכין את האוכל ונמצא בפרונט, עם כמה שפחות הוצאות". בעזרת חברים הוא שיפץ חלל קטן צמוד לגינה ובנה תפריט שפונה לעובדי הסביבה ולתושבי השכונה: חזה עוף במרינדת חרדל ודבש, המבורגר שנטחן במקום, שניצל, אנטריקוט על הפלנצ'ה ושווארמה צמחונית בטורטיה מגולגלת, חלמנייה (לחמניית חלה צרובה בפלנצ'ה) וכסלט עם ירקות טריים. אחרי שמחליטים מה ואיך בוחרים רטבים וסלטים מהוויטרינה: צ'ימיצ'ורי, סלט עגבניות חריף של סבא שלמה, פלפל קלוי, גוואקמולי ועוד (38-45 ש"ח/50-55 ש"ח בתוספת צ'יפס ושתייה). למי שמחפשים גיוון מיועדת מנה מתחלפת כגון המבורגר ואנטריקוט או טורטיה במילוי בשר ותפוח אדמה אפוי, ואת משבצת מנת הילדים ממלאים המבורגר, שניצל או שניצלונים בחצי חלמנייה + צ'יפס וטרופית (25 ש"ח). תפריט השתיה כולל משקאות קלים ובירה מתחלפת מחבית (כרגע טובורג). בקרוב יופעל שירות משלוחים לשכונת רמת החייל.
הרוגי מלכות 7, ראשון-חמישי 11:00-20:00, שישי 11:00-14:30, 03-6444587

באלי (צילום: ספיר קוסא)
באלי (צילום: ספיר קוסא)

דלי קיוסק

עדי הלוי, אקס בר א וין מקבוצת דא דא ודא, התמקמה ב-DELI בקיוסק הוותיק בלילינבלום – מתחם של מוצרי מעדנייה, מאפים ולחמים ויינות ישראליים במחירי מדף – בכוסות (32-42 ש"ח) ובקבוקים (60-170 ש"ח). במקום גם אזור ישיבה נוח ושווה במיוחד שאפשר לשבת בו ברוגע עם הלפטופ וללגום אמריקנו בכוס זכוכית, או לחילופין ליהנות מקפה ומאפה של בוקר. למיטיבי לכת מחכים יין וגבינות בצהרי היום ובהמשך צפוי גם אפרטיבו משתלם בהחלט. עוד  בתפריט: כריכים, סלטים טריים רעננים, עוגיות ועוגות, לחמים (28-35 ש"ח), מאפים (12-16 ש"ח), גבינות משובחות, קפה מצוין ויין – כבר אמרנו?

לילינבלום 3, ראשון-חמישי 08:00-16:00, שישי 08:00-14:30 (שעות הרצה), טלפון עדיין אין 

דלי קיוסק. צילום: גוגה בררס
דלי קיוסק. צילום: גוגה בררס

שואורום מתחם בצלאל

להצלחה יש טעם מתוק: סניף חדש, שלישי במספר, לקונדיטוריה האמריקאית האקסטרה-מושחתת נפתח במתחם שוק בצלאל. בתפריט נמצאים כל החשודים המיידיים – קרונאטס שאי אפשר לעמוד בפניהם (16 ש"ח), דונאטס ורוד ממולא שוקולד לבן (12 ש"ח), בננה פודינג בצנצנת (20 ש"ח), עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות טבעוניות, קרואסון מקמח מלא למי שחייב קצת בריאות ועוד. את המצפון והקלוריות כדאי להשאיר בבית.
בית לחם 3, ראשון-חמישי 08:00-21:00, שישי 08:00-16:00, שבת סגור, טלפון עדיין אין

שואורום (צילום: יחצ)
שואורום (צילום: יחצ)