פלורנטין, יש לך מתחם תרבות חדש: המשביר מתעורר בסילבסטר

הכנה לסילבסטר. המשביר (צילום באדיבות המשביר)
הכנה לסילבסטר. המשביר (צילום באדיבות המשביר)

שיפוץ ומיתוג מחדש הפכו את הבר השכונתי המעולה "המשביר" לקומפלקס תרבות ובילוי: החצר הגדולה הפכה ללאונג' סקסי, בקומה למעלה נפתח ה"ברוד" שמיועד לערבי קונספט של מוזיקה וקולנוע, וינילים וקוקטיילים, ויש גם פופ-אפים של שפים, הופעות ומסיבות בדרך. והכל יתחיל בליל השנה החדשה. היידה 2025

30 בדצמבר 2024

לקראת סילבסטר, חיי הלילה בעיר שבים לעצמם באופן רשמי. נראה כאילו מקומות רבים נתלים בשנה האזרחית החדשה כסיבה לעשות עוד צעד לכיוון של נורמליזציה, ולהחזיר לתל אביב את שמחת החיים שאבדה מאז פרוץ המלחמה. על קבוצת "המשביר" השנה האחרונה עברה ברצף של תגובות למצב. כשבועיים לאחר השבעה באוקטובר נפתח המשביר במתכונת מצומצמת וחברתית – כלומר, ללא שירות ובתשלום בדאנה, רק כדי לספק לאורחים מקום לפרוק חששות ותסכולים. בדדה הסמוך נערכו ארוחות שישי קהילתיות ובחודש יוני, בזמן שהשף ומבעלי המקום דן רושנסקי במילואים, נפתח בחלל הפינתי שבו פעלה מסעדת "אבן עזרא" בר פיתות בשר ושמו "פיתה ברודשטיין".

>> מטפסים שוב על הכרמל: 20 המסעדות הכי טובות בחיפה
>> סיכום 2024: איך זה שהשפים הישראלים ממשיכים להצליח בחו"ל?

בשבועות האחרונים עברו המשביר והפיתה הידוק, שיפוץ ומיתוג מחדש כדי להפוך ליחידה אורגנית אחת. "אירוע סילבסטר מסמל עבורי את הטרנספורמציה של המקום לישות אחת שמדברת אותה שפה בחללים שונים", אומר יוני נעמן, שכבר שלושה חודשים עובד על חלוקה מחדש של המבנה ושדרוג האקוסטיקה. "אנחנו רוצים לייצר תנועה ולצאת מאווירת ישיבה ליד שולחן במהלך כל הערב. במקום זאת אנשים יוכלו להסתובב בין החללים וכל אחד יתחבר לתוכן שהוא אוהב".

בית ורסטילי לתרבות. המשביר (צילום באדיבות המשביר)
בית ורסטילי לתרבות. המשביר (צילום באדיבות המשביר)

גם מי שנוהג לשבת במשביר ומכיר את המקום היטב יופתע לגלות עד כמה הוא ורסטילי בגלגולו החדש. קיר שהוסר מגדיל את החלל עד לרמת רחבת ריקודים מרווחת, והבר הוזז הצידה כדי לפנות עוד מקום. הקומה העליונה שופצה והיא מתפקדת כפינה חמימה לברוח אליה ולתצפת מגבוה מה קורה למטה, כאשר מערכת סאונד משוכללת מונעת התנגשות קקופונית בין מה שמנוגן בכל אחת מהקומות.

החצר האחורית, שהושבתה עד כה מפאת בעיות כוח אדם, נפתחת שוב כלאונג' סקסי תחת כיפת השמיים. החלל שמעל הפיתה נקרא מעתה "ברוד" והוא מיועד לערבי קונספט של מוזיקה וקולנוע, וינילים וקוקטיילים, וחלל סודי נוסף ישמש בעתיד אולפן הקלטות. במטבח של המשביר יתארחו שפים מתחלפים, ובין פופ אפ למשנהו אפשר לגשת לפיתה ברודשטיין ולהזמין עצמאית פיצות, סמאשבורגר על גחלים וכמובן פיתות בשר עסיסיות.

לקחת ולשבת: סמאש גחלים, המשביר (צילום באדיבות המשביר)
לקחת ולשבת: סמאש גחלים, המשביר (צילום באדיבות המשביר)

אבל עם כל הכבוד לאוכל, בקומפלקס החדש התוכן מדבר. נעמן, שמגיע מעולמות המוזיקה, מספר על חלום להקים מקום שנותן בית לסגנונות מוזיקליים מגוונים. "עזבתי לימודי מוזיקה כדי להצטרף למשביר ולהקים קהילה סביב בית של תרבות. במתכונת הקודמת המשביר היה בר שכונתי חמוד אבל הוא לא הכיל את כל העושר התרבותי שאנחנו רוצים להכניס. השיפוץ מאפשר לכל זה לקרות".

המוזיקה שמעל לגריל. ברוד (צילום גילי אזגד)
המוזיקה שמעל לגריל. ברוד (צילום גילי אזגד)

אירוע סילבסטר משמש יריית פתיחה שתקיף את כל המשביר החדש, מהחצר דרך שתי רחבות ריקודים בשתי קומות המבנה ועד לברוד האינטימי. בליין אפ שבנה נעמן משובצים אקו, הדי ג'ייז יואב סער והקטיק, דרזנר וקוקו ושירה פיש ואמנית ה-VJ דניאל פרסי. "זו תהיה חגיגה של אמנים, האירוע הראשון שקורה בכל המתחם וכולל והשקעה בסאונד, תאורה ועיצוב. המשביר הולך לדבר לחתך רחב של אנשים, והגודל והגיוון האנושי שלנו כשותפים מביא קהלים שונים", מסכם נעמן ומוסיף שקהילת הברן וקהילות של אמנים וז'אנרים אלקטרוניים יקבלו ייצוג במקום הישן־חדש. "אני רוצה שכולם יוכלו למצוא את עצמם כאן. רצינו שהמשביר יהיה מתחם רב תרבותי. עכשיו הוא קורם עור וגידים, וזה מרגש מאוד".
>> המשביר 2, שלישי (31.12) מ-20:30, פרטים והזמנות באתר