גינת דובנוב מתעוררת: הבוטקה הכי מתוק הפך לבית הקפה "הספסל"

ברוכים הבאים לגינה. קפה ספסל. צילום: יעל שטוקמן
ברוכים הבאים לגינה. קפה ספסל. צילום: יעל שטוקמן

תושבי אזור דובנוב הולכים לקום הרבה יותר טוב בכל בוקר עם "קפה הספסל", שהתמקם בבוטקה שעל הגינה היפה, מה שיאפשר עכשיו לכל ההורים, בעלי הכלבים והמתעוררים המוקדמים לקבל את מנת הקפאין הנדרשת, או לקחת שוקו עם מרשמלו בעבודת יד כי תיכף יגיע החורף

9 באוקטובר 2024

תושבי דובנוב והסביבה, תתעוררו טוב טוב, כי יש בית קפה חדש ומתוק במחוזתכם. קפה ספסל שמו, והוא התמקם בשבועיים האחרונים בחזית הגינה הירוקה והשלווה שהיא גינת דובנוב. מדובר במעין קיוסק עם ויטרינה מזוגגת, המציע כריכים טריים, מאפים מפתים, שוקולדות וגודיז נוספים. וכמובן, קפה. בכל זאת, זה בית קפה.

>> מאיפה באתם? 5 פינות אוכל חדשות שלגמרי הפתיעו אותנו החודש

בעודנו משוטטים בעיר בנעימים נתקלנו בקפה ספסל החביב, והגענו למסקנה – איכשהו, מזג האוויר ברחוב דובנוב נמוך בשתי מעלות מהטמפרטורה הרגילה בעיר. וכך, עם משב בריזה נעימה, הגענו לבית הקפה שמתאים לגינה כמו כפפה ליד, ונדמה שהיה שם תמיד. איך לא חשבו על זה קודם? הרי שגינת דובנוב היא מוקד עלייה לרגל לרבים מתושבי השכונה, הרבה בעלים של הולכים על ארבע שצריכים את הקפה שלהם מוקדם וכמובן הורים טרוטי עיניים. זה אזור שמחייב קפה.

אזור שמחייב קפה. קפה ספסל. צילום: יעל שטוקמן
אזור שמחייב קפה. קפה ספסל. צילום: יעל שטוקמן

מאחורי "קפה ספסל" החדש עומדים אייל דיין וטל לולבי, מבעלי בית הקפה בבית אריאלה, אשר גם הוא ממוקם באותה סביבה גיאוגרפית. התפריט מציע נשנושים ראויים לבילוי בגינה, ובויטרינה תמצאו מחכים לכם כריך ברי בבגט טרי ומתפצח (34 ש"ח), טוסט ילדים שאנחנו צופים שייהפך ללהיט (18\22 ש"ח), כריך ביס של גאודה או כריך סלט ביצים (28 ש"ח) או ביס סלמון (30 ש"ח) – לא זול עבור ביס, אבל למען ההגינות הוא יותר כמו שלושה ביסים.

תראו איזה יפים המאפים. קפה ספסל. צילום: יעל שטוקמן
תראו איזה יפים המאפים. קפה ספסל. צילום: יעל שטוקמן

בגזרת המאפים, לחובבי המתוק תמצאו קרואסונים, בריוש סוכר רך, מאפה ריקוטה ופירות יער וגם שוסון תפוחים (16-28 ש"ח). ועוד במתוקים ישנה פרוסת עוגת גבינה באסקית, כי יש דברים שלא יימאסו עלינו לעולם (32 ש"ח), בראוניז, כדורי שוקולד ועוגיות. בגזרת הגודיז, איתרנו גם מרשמלו ושוקולד בעבודת יד של השוקולייטר המופלא עודד סיידא, ובמקומכם כבר היינו מפנטזים על כוס שוקו עם מרשמלו בימי החורף הגשומים בגינה. ואגב שתיה חמה, מחירי הקפה הם באזורי הממוצע הנמוך בעיר, עם 12 ש"ח להפוך קטן, 12 ש"ח לאמריקנו גדול ו-16 ש"ח לקפה קר. התפריט עוד בהרצה ובהמשך יתווספו סלטים, מאפים נוספים ועוד ועוד.

מתוקים ונגיסים. קפה ספסל. צילום: יעל שטוקמן
מתוקים ונגיסים. קפה ספסל. צילום: יעל שטוקמן

הבונוס הנוסף בקפה ספסל מתחבר בעובדה שהוא פתוח בכל ימות השבוע, מהבוקר ועד שעות הערב – כך שבאמת אפשר לבוא לפני העבודה, הגן או בית הספר, או לעצור בו באמצע היום, להנות מהבריזה של רחוב דובנוב ולנשום קצת. אפשר גם לנסות בשבת, אבל אתם יודעים – זה הולך להיות חתיכת להיט בקרב משפחות, אז הדיבנוב על אחריותכם בלבד.
דובנוב 26, בימים א-ה בין 8:00-19:00, יום ו: 8:00-15:00. יום שבת: 8:00-17:00. בהרצה