פתיחת שולחן בשוק ובית לחולי בורקס. זאת העיר של חי צארום
"העיר שלי": המדור שבו תל אביבים בוחרים את המקומות האהובים עליהם. והפעם: חי צארום, שף בר האוכל החדש דה פקטו במלון פולי אורבן, ממליץ על מיקס מעולה של מקומות אותנטיים ומסעדות שף מליגת העל ומספר על הרגעים הקשים עם פציעתו הקשה של אחיו בתחילת המלחמה. גם זאת העיר עכשיו
"ב-7.10 חוויתי את כל המציאות של האזעקות והריצה לממ"ד בפעם הראשונה כאבא לתינוק בן 5 חודשים", משחזר חי צארום, השף של בר האוכל החדש דה פקטו במלון פולי אורבן, ומספר ששיחת הטלפון הראשונה שעשה לאחר הגעת הידיעות על המתקפה הייתה לאחיו הצעיר, קצין ביחידה מיוחדת שהוקפץ השכם בבוקר. "התקשרתי כדי להגיד לו שאני אוהב אותו ושישמור על עצמו". באותו לילה הוא קיבל מאמו הודעה שאחיו נפצע קשה ושעליו למהר ולהגיע לבית החולים תל השומר.
"מכאן התחילה רכבת הרים מטורפת של כאב עצום, של אי ודאות, של לא לדעת מה היה ומה יהיה מכאן, של להיות מנותק מהעולם וממה שמתחולל מחוץ ליחידה לטיפול נמרץ, שם היינו לצידו כל המשפחה 24/7. לכל אורך התקופה אנחנו בתחושה של חוסר תקווה, שהכול אבוד ושאין מה לעשות חוץ מלהתפלל לטוב. עיקר הקושי היה לראות את אחי הקטן, הסופרמן של המשפחה, במצב כזה והפחד לאבד אותו. זה פשוט מרסק. בזכות אמונה והודיה החזקנו ביחד כמשפחה והיום הוא כבר חזר לצבא, הציע נישואין, סיים שיקום וחזר לעצמו על מלא עם פרוטזה. זה מוכיח לי ולכולנו כל יום מחדש, שרק אתה בוחר לעצמך איך לחיות, ואחי הוא ההשראה הכי גדולה שלי בתקופה הזאת".
>> העיר שלנו: 7 המלצות של תל אביבים לחיים הטובים בתל אביב
>> קפה וממתקים עם מענטש ומגנט לאנשים טובים. העיר של דפנה טלמון
1. מאפיית ליאון ובניו
אני חולה בורקס ובתל אביב יש את המאפיה של ליאון, עם בורקס פצצה של תרד גבינה בבצק פילו נקי בלי מרגרינה, טרי, טעים ועם מלא אהבה. חוץ מהמנה הזאת, יש במאפייה עוד עולם שלם של מוצרים, שעשויים כולם בעבודת יד ומביאים את אזור הבלקן אלינו לפה.
עולי ציון 17
2. סלימי
מסעדה ותיקה שמגישה אוכל פרסי אותנטי, שכבר הפכה למוסד של ממש. נקלעתי אליה במקרה לפני שנים, ומאז, תמיד כשבא לי אוכל מנחם כמו איזה גונדי, קבב טוב, או סתם חורשט, אני מגיע אליה.
נחלת בנימין 80
3. בוטרגה
את פריאל שבו, שעומדת מאחורי הדוכן בשוק הכרמל, הכרתי בתוכנית משחקי השף. בבוטרגה היא מגישה אוכל ביתי מדויק, קציצות, מזטים, לחם טוב ואווירה חשמל, בקיצור – פתיחת שולחן כמו שצריך. עצה שלי – כשאתם שם תנו לה לבחור לכם את המנות, לא תתחרטו.
רבי עקיבא 20
4. a
מבחינתי, מסעדת a של השף יובל בן נריה היא המסעדה ברמה הכי גבוה שיש לנו בעיר. לא משנה מתי אני אוכל שם, החוויה היא תמיד מצוינת, שמשלבת אוכל מדויק עם שירות מעולה. תמיד כיף ליפול בידיים של יובל.
מנחם בגין 121, מגדל עזריאלי שרונה
5. בעתו
אמנם קצת מחוץ לעיר, אבל באמת שחשוב לי לא לשכוח את הצפון וכל מה שקורה שם, אז ממליץ בחום על מסעדת בעתו של השף גיא רוזמרין. המסעדה מחברת את כל מה שיש לנו פה – חקלאות מקומית, ים ומרעה – הכל מדבר פה ישראליות אמיתית. מסעדה מדויקת, שמספרת את הסיפור של גיא, שהוא קולגה וחבר, שעושה עבודה מטורפת ונלחם גם הוא בזמנים הקשים האלו.
סירקין 34, חיפה
מקום לא אהוב בעיר
סגירת רחוב אלנבי ועבודות הרכבת הקלה אולי אמורים לשפר את האזור, אבל כרגע הם מציפים בעיות של חולדות, ביוב ועוד. כל מה שנוצר שם יוצר חוויה לא נעימה. לדעתי אפשר היה להיערך למצב בצורה טובה יותר, ועדיין לא מאוחר מדי כדי לשפר את הטיפול באזור ולמנוע את החמרת המצב.
השאלון
איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
השיר של פאר טסי "עד אחרי הנצח". אחי הקטן מאוד אוהב את פאר טסי, ולכל אורך התקופה שהוא היה מאושפז בטיפול נמרץ, מורדם ומונשם, זה השיר שהשמענו לו כל הזמן. שיר עם מילים חזקות שנוגעות בי כל פעם מחדש.
לאיזה ארגון או מטרה אתה ממליץ לתרום או להתנדב בזמן הזה?
לארגונים שמאוד עזרו לנו אחים לחיים והצעד הבא, שניהם ארגוני סיוע לנכים, אחד של נכי צה"ל ואחד של נכים בכללי. אלה ארגונים שמאוד עוזרים לפצועים ולמשפחותיהם בתהליך השיקום והחלמה ובהבנת המצב החדש – לא לפחד ולא לחשוב ש"נגמר העולם". חשוב מאוד לתרום ולעזור להם תמיד, אבל בטח במצב שבו בכל יום עולה מספר החיילים והפצועים שיש לנו מהמלחמה.
מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע?
לא הייתי רוצה להרים למישהו ספציפי, אלא להגיד תודה ולהרים לכל מערכות הביטחון, הרפואה וההצלה ולאחל שמירה על כל החיילים, שילכו לשלום ויחזרו לשלום.
5. מה יהיה?
יהיה טוב! חייב להיות טוב וכבר טוב אין ברירה אחרת. עם ישראל חי!