5 מקומות מרשימים, מנחמים וטעימים. זאת העיר של מיכל גולדברגר
"העיר שלי", מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: מיכל גולדברגר, השף-קונדיטורית של WEISS ז"ל ובקרוב במסעדת שף חדשה, מלווה אותנו במסע בין האסתטיקה המהפנטת של אלון שבו ועד החזון והקסם של גן השקמים. בואו לאכול (ולשתות) איתה
1. אלון שבו
אלון הוא השראה גדולה עבורי לקונדיטור שדחף ובנה מותג בעצמו מבלי להתפשר על דיוק ומקצוענות. תמיד נעים להיכנס לחנויות שלו. אני מאוהבת במאפים שלו (ובבצק עלים במיוחד) ובאסתטיקה המהפנטת בכל דבר שבו הוא נוגע, החל מהמתוקים ועד לכלים שעליהם הם יושבים. צ'לנוב 22, שינקין 26
2. מלגו ומלבר
כנראה המסעדה האהובה עליי, אין פעם שהגעתי ולא נהניתי מהטעמים ומהאווירה. תמיד יש מנות חדשות ומרגשות לצד קלאסיקות מנצחות. האוכל מעניין אבל בגובה העיניים, ומרגיש שהם לא מפסיקים לנסות ולהיות טובים יותר בכל פעם, ואני מעריצה את זה. רוטשילד 142
3. ארטל פורמל
אם יש משהו שקונה אותי זה אירוח לבבי וירידה לפרטים הקטנים. בארטל יש את שניהם וגם אוכל פשוט וטעים. ברגע שנכנסים למסעדה שוכחים לרגע שנמצאים בדרום העיר וכיף שיש מסעדה כזאת ליד הבית – לצהריים מנחמים, ארוחת ערב חגיגית או כוס יין וקערת מולים. שוקן 23
4. גן השקמים
זכיתי לקחת חלק קטן בהקמת המקום ומיד התאהבתי בצוות, באוכל ובאווירה הייחודית שהם מצליחים לייצר. מאז שטעמתי את האוכל של דנה לי ברמן אני הולכת שבי אחריה. כיף לראות אישה עם חזון וידע מובילה צוות (מרשים!) של טבחיות וטבחים ומנגישה מנות וטעמים פחות מוכרים לקהל הרחב. יש קסם ואופי למקום הזה וגם אחלה מוזיקה. תרס"ט 4
5. תרצה
מקום שמצליח לחדש וליצור עניין אמיתי ביינות ולייצר מנות שיחמיאו להם וילוו אותם בצורה מושלמת. אבל מה שאני אוהבת במיוחד זה שלא משנה באיזו שעה מגיעים – מרגישים רצויים. סיימתי לא מעט סרוויסים בשעות מאוחרות בתרצה ותמיד קיבלו אותי בחיוך. החלוצים 3