קניון עם משהו קסום ופארק שאין כמותו. העיר של רן יונגר

רן יונגר (צילום: פופ תקשורת)
רן יונגר (צילום: פופ תקשורת)

בעשור הראשון של האלף, וולפנייטס היה מההמבורגרים שפרצו את הדרך לרנסנס הגדול של הקציצה בתל אביב. עכשיו רן יונגר מחזיר את ההמבורגרים ההם לקלאסיק, המסעדה שלו ביהודה המכבי ולכבוד המאורע סחטנו ממנו שלל המלצות מועילות, כולל שתי מסעדות עם אווירה נעימה ואוכל וואו ופיצריה עתיקה. בונוס: מרימים ליהודה המכבי

>> השבעה באוקטובר תפס את רן יונגר, בעלי "קלאסיק" ברחוב יהודה המכבי, בבית במיטה. "לא הבנתי מה קורה. לקח לי חצי שעה להתאושש. הבנתי שישראל לא תהיה כפי שהייתה". כבר למחרת הוא החליט לפתוח את המסעדה, שמשמשת מקום מפגש לתושבי הצפון הישן. "לא הסכמנו שינצחו אותנו. תרמנו את חלקנו למילואימניקים ולמפוני היישובים", הוא משחזר. מאז קלאסיק ממשיך להאכיל את תושבי האזור ואת תלמידי עירוני ד' בפיצות לוהטות, פסטה ושניצלים, וגם בהמבורגרים של וולפנייטס, שחזרו בלבוש חדש ועסיסי (אבל גם הקלאסיקות נשארו, כי כבודן במקומן מונח).

>>

אתם מוכרים לנו מאיפשהו. ההמבורגרים של וולפנייטס בקלאסיק (צילום גיל אבירם)
אתם מוכרים לנו מאיפשהו. ההמבורגרים של וולפנייטס בקלאסיק (צילום גיל אבירם)

1. AKA44

מעטים המקומות שיודעים לייצר אווירת רחוב, עם תאורה ואווירה נעימה ומצד שני, ישיבה על בר, עם צלחות שהן על גבול הפיין דיינינגֿ. ב-AKA44 הכול מדויק, כולל מחירים טובים ומנות מתחלפות ומגוונות.
נחלת בנימין 44 תל אביב

אין הרבה כאלה. AKA44 (צילום: נועם רון)
אין הרבה כאלה. AKA44 (צילום: נועם רון)

2. קניון רמת אביב

ולא בגלל המותגים. בקניון רמת אביב יש משהו קסום. הוא מאוד נקי ומסודר, כל אחד מוצא בו את עצמו ויש בו משהו מזמין.
איינשטיין 40 תל אביב

יש קסם מיוחד. קניון רמת אביב (צילום: Shutterstock)
יש קסם מיוחד. קניון רמת אביב (צילום: Shutterstock)

3. הסובל

המקום לפיצה מושלמת, דקה־דקה, עם או בלי תוספות או ביצה.
אבן גבירול 164 תל אביב

4. קפה פופולר

אווירה, רמת האוכל הכי גבוהה שיש ומנות נכונות. אני תמיד מזמין שם את סלט הכרובית ומשמש אוזבקי.
דיזינגוף 197 תל אביב

הרבה מנות נכונות. קפה פופולר (צילום: מיי סושיאל מדיה)
הרבה מנות נכונות. קפה פופולר (צילום: מיי סושיאל מדיה)

5. פארק הירקון

מקום שאני אוהב לא רק כי הוא קרוב למסעדה שלי. אין כמו הפארק, הגינות והשקט, האזורים המשתנים לאורך השביל ומקום לשייט עם הילדים.

כמה שקט. פארק הירקון (צילום: שאטרסטוק)
כמה שקט. פארק הירקון (צילום: שאטרסטוק)

תופעה לא אהובה בעיר:

למרות הכל, ולמרות שהעיר מנסה להיות עיר ירוקה, אין חניה בתל אביב. כל השיפוצים מקשים ולא נותנים פתרון לחניה. לצערי, אין עדיין אפשרות להתנייד מחוץ לעיר בלי רכב פרטי, והמחסור במקומות חניה מקשה מאוד על חיי התושבים.

מושלם: גם אין חניה וגם אין מקום להולכי רגל. רחוב אחד העם (צילום: יונתן רוזין)
מושלם: גם אין חניה וגם אין מקום להולכי רגל. רחוב אחד העם (צילום: יונתן רוזין)

השאלון:

איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון סידר לך את הראש או פתח לך את הלב?
שלמה ארצי בהופעת שישי בצהריים בהיכל התרבות. הוריו של סגן אלוף תומר גרינברג ז"ל נכחו באירוע, שהיה מאוד מרגש. ושלמה זה שלמה, הגדול מכולם.

איזו יצירה (סרט, סדרה, ספר, שיר) נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
הסדרה המצוינת "טהרן". אהבתי את האקשן והמתח ואת היציאה מתרבות הריאליטי שהשתלטה עלינו. מצאתי את עצמי מתרגש ונפעם יותר מפעם אחת.

לאיזה ארגון או מטרה אתה ממליץ לתרום או להתנדב בזמן הזה?
לארגון פתחון לב – אנשים צדיקים שעוזרים באמת למי שצריך לעזור!

מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע?
נעה רודיק, שמנהלת את קבוצת שכונת יהודה המכבי. ביוזמתה מתקיימים אירועים ופעילויות של הצופים והיא דואגת לקרב לבבות.

מה יהיה?
אם יש לי משאלת לב – אני רוצה שנפסיק לריב אחד עם השני. אחרי זה הכל יסתדר.