מקום לעבוד בו בטבע וקפה קטן לשבת. זאת העיר של אורן גטהון

אורן גטהון. (צילום: סלפי)
אורן גטהון. (צילום: סלפי)

"העיר שלי": המדור שבו תל אביבים ממליצים על המקומות האהובים עליהם. והפעם: המפיק ואיש חיי הלילה עומד להשיק הערב (23.1, האנגר 11) את האירוע השאפתני BE.MC LIVE עם אמני מוזיקה שחורה מהשורה הראשונה מספר לנו על מרכז לתרבות אתיופית ועל הפינה הירוקה שלו

אורן גטהון הוא יזם ומפיק בן 33 שעבר לעיר לפני כ-6 שנים כמנהל אמנים ואיש חיי לילה עם זיקה לתרבות השחורה. הערב (23.1) הוא ישיק את האירוע השאפתני BE.MC LIVE 2025 בהאנגר 11 תל אביב, בהשתתפות עשרות אמני היפ הופ, אפרוביט ודאנסהול בליווי הרכב חי ובהנחיית אסתר רדא ושלמה בייבי בייבי. עוד ישתתפו באירוע פלד, טדי נגוסה, סאבלימינל, וייב איש, איילאו, יא-נה, צוקוש, עדן דרסו, דור 3, חני מסלה, פוצ'ו, פלא אוזן ועוד, וגם פופ-אפ של יצירות אמנות שחורה יוצג בחלל ההאנגר. נשארו עוד כמה כרטיסים אז תזדרזו לתפוס מקום במה שעשוי לגדול לאירוע קבוע.

>> מערת אלאדין של טעמים ומרק לנשמה. העיר של אביבית פריאל
>> השווארמה הכי טובה והקווין אמאן האלוהי. העיר של רומי שטייניץ

1. בית פייטלוביץ

מבנה מגורים מודרניסטי ששימש את ד"ר פייטלוביץ – מזרחן ישראלי וחוקר יהדות אתיופיה ותרבותה – ואת אשתו מארה. בני הזוג תרמו את המבנה לטובת שימוש ציבורי, ובמהלך השנה האחרונה הפך לתא תרבות המיועד לקידום ועידוד אמנים יוצרים מהקהילה האתיופית בישראל, לטובת תערוכות, סדנאות שירה ועוד.
ויתקין 10

בית קטן ויפה שחזר לחיים. ת"א תרבות פייטלוביץ' (צילום: דניאל חנוך)
בית קטן ויפה שחזר לחיים. ת"א תרבות פייטלוביץ' (צילום: דניאל חנוך)

2. פלורנטינה בפלורנטין

פסטה מיוחדת וכשרה, קרפצ'יו חצילים טעים במיוחד ואווירה שאין בשום מקום אחר.
אברבנאל 56

בסוף תמיד חוזרים למזרח התיכון. פלורנטינה. צילום: שי הנסב
בסוף תמיד חוזרים למזרח התיכון. פלורנטינה. צילום: שי הנסב

3. בפארק המסילה

קפה של שבת בבוקר בבית קפה קטן, קרוב לתחנת הרכבת. הקפה טעים מאוד והאווירה סופר נעימה. יש חנויות של מזכרות ופופ-אפ של אמנות שפתוחות על קו הפארק.

קופי קופי קופי. פארק המסילה (צילום: אביגיל רובין)
קופי קופי קופי. פארק המסילה (צילום: אביגיל רובין)

4. התדר

הפיצה האלוהית, כדורגל שפל, פופ אפ תקליטים ואופנה, ובעיקר מגוון ההופעות במתחם שאין כמותו בעיר.
דרך יפו 9

אין כמותו. התדר (צילום: אריאל עפרון/@teder.fm)
אין כמותו. התדר (צילום: אריאל עפרון/@teder.fm)

5. פארק אריאל שרון

צמוד לחירייה ירוק ופורח בתקופה זו של השנה, במאות פרחים וצמחים שעושים טוב על הנשמה, במיוחד בתקופה הנוכחית. לפעמים מוצא את עצמי מגיע לפארק עם הלפטופ אוזניות וממשיך לעבוד, כשהטבע סביבי.

פארק אריאל שרון (צילום: אורי אהרון)
פארק אריאל שרון (צילום: אורי אהרון)

מקום לא אהוב בעיר

השכונות בדרום העיר, שלמרות כל השנים עדיין משוועות להתייחסות רצינית והשקעה מקסימלית. שנים של הזנחה והעדר תכנית מסודרת של בנייה, ניקיון, שיפור ועוד מציבים את דרום העיר כל השנים כאזור בעייתי.

נפגעי סמים וזנות מציפים את שכונות הדרום. מזרקים בנווה שאנן (צילום: טלי מאייר)
נפגעי סמים וזנות מציפים את שכונות הדרום. מזרקים בנווה שאנן (צילום: טלי מאייר)

השאלון

1. איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון (הצגה, מופע, סרט, תערוכה, הרצאה) סידר לך את הראש או פתח לך את הלב?
פעילות לרגל חג הסיגד שנעשתה לאחרונה בבית פייטלוביץ – תערוכות של אמנים, מעצבים, קולינריה אתיופית ועוד. חימם ופתח את הלב מאוד.

2. איזו יצירה (סרט, סדרה, ספר, שיר) נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
שירים חדשים של מגוון אמנים כמו עידן עמדי עם כל סיפור הפציעה שלו במלחמה, נס וסטילה, אברהם איילו, צוקוש, טדי נגוסה, פלד, אסתר רדא ועוד.

3. לאיזה ארגון או מטרה אתה ממליצ.ה לתרום או להתנדב בזמן הזה?
האגודה לבריאות הציבור, על עשרות סניפיה ברחבי הארץ. מאז ה-7.10 עושה האגודה רבות למען הלומי קרב ופוסט טראומה, פגועי הנפש. בנוסף היא דואגת לתכניות ייחודיות עבור מכורים, דרי רחוב ועוד.

4. מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע?
אמנים ויוצרים בתחילת דרכם. ובאופן ספציפי, אמנים אתיופים ולא רק – כאלה שבתחילת דרכם בתחומי המוזיקה והאמנות השחורה.

5. מה יהיה?
כמי שלוקח השראה יומיומית ממוזיקה שחורה, אני בטוח שיהיה עוד יותר טוב. אני אופטימי.