עניין של החלטה: 4 עקרונות לקבלת החלטות

על פי סיימון סינק, סופר ומרצה בינלאומי על מוטיבציה וקבלת החלטות שהרצאותיו הפכו לוויראליות ברשת, אין החלטה שלא כוללת איזון או הקרבה. מה זה אומר ואיך עוברים את זה בשלום? הנה ארבעה שלבים בקבלת החלטות שכדאי לכם לשנן

עניין של החלטה. צילום: שאטרסטוק
עניין של החלטה. צילום: שאטרסטוק
16 בינואר 2018

תוכן שיווקי | בנק הפועלים

  1. 1. זיהוי והקשבה

  2. כשאתם עומדים לפני החלטה, התחילו בלהקשיב. הקשיבו לעצמכם ולעולם כי הקשבה תעזור למקד את התוצאה הרצויה עבורכם. קיימו שיחה פתוחה ולא "טכנית" על הנושא המדובר. היא תסייע לכם לזהות בצורה מעמיקה את הצורך ולהגדיר נכון יותר את מטרת ההחלטה.
  3. הקשיבו, זהו, החליטו. צילום: שאטרסטוק
    הקשיבו, זהו, החליטו. צילום: שאטרסטוק

2. מותר גם להרגיש

קבלת החלטה תוך שכלול שיטתי של נתונים זה חשוב, ואין ספק שלבחור מבין אפשרויות הוא תהליך מורכב שדורש חשיבה אנליטית. עם זאת, גם בתהליכים שיטתיים חשוב להתייחס לערכים ולרגשות סובייקטיביים. אחרי הכל, אנחנו לא מכונות.

3. הוראות הפעלה

כדי שתהליך יהיה אפקטיבי נדרשות הוראות הפעלה ברורות, וכדי לקדם החלטה טובה צריך לייצר בהירות וודאות לגבי הצעדים הנדרשים במטרה לעמוד בה. אבל אל תלכו עם הראש בקיר, לפעמים צריך לעשות התאמות בהתאם ליכולות שלכם בזמן אמת.

רדי, סט, גו! צילום: שאטרסטוק
רדי, סט, גו! צילום: שאטרסטוק

4. רדי, סטדי, גו

החלטות צריך גם לבצע, ולכן גם אם נותרו בהחלטה שלכם מרכיבים של עמימות, אל תחזרו אחורה. בססו את הביטחון בבחירה שלכם, מתוך הבנה שביצעתם אותה אחרי תהליך מודע ומושכל. בהצלחה.