בדיוק בזמן: רדיו הקצה מקבל בית חדש לכבוד יום הרדיו הבינלאומי

תקשיבו: רדיו הקצה, מרכז ענב לתרבות וגן עופר, הלוא הוא גן העיר, מכריזים על שת"פ יוצא דופן שהוא ווין ווין לכולם ובעיקר לחובבי המוזיקה העדכנית בתל אביב. התחנה האינטרנטית האהובה תשדר מעתה מאולפן חדש בגן עופר ותפיק עם מרכז ענב שידורים חיים מהופעות אינדי ופרויקטים מיוחדים. יהיה אחלן!
חדשות טובות מאוד לשם שינוי: יש בית חדש לתחנת הרדיו הטובה בישראל, הלוא היא רדיו הקצה, והוא בדיוק הבית שהיא הייתה צריכה. עם הקמתה ב-2012 על ידי נדב רביד וקוואמי, התבייתה התחנה במכללת BPM למשך שנים ארוכות של שת"פ פורה, אחר כך קיימה יחסים דומסטיים עם האוזן השלישית, וממש היום (חמישי 13.2), לכבוד יום הרדיו הבינלאומי, היא מתמקמת במשכנה החדש בגן עופר, הלוא הוא גן העיר, כחלק משת"פ עתיר פוטנציאל עם מרכז ענב לתרבות.
>> כאן מתחילים שידורינו: הבית החדש של תרבות הרדיו בתל אביב
>> תקשיבו טוב: הפודקאסטים הישראלים שהכי אהבנו ב-2024
מדובר בחדשות מרגשות לחובבי האינדי והמוזיקה העדכנית, שמבטיחות את המשך קיומה של התחנה בעתיד הנראה לעין, ואף תאפשר לה לצמוח עם תוכניות חדשות ושדרנים ושדרניות חדשים וחדשות, ושלל שיתופי פעולה חדשים עם מרכז ענב לתרבות כולל שידורי מופעים ופרויקטים מיוחדים.

החיבור בין רדיו הקצה למרכז ענב לתרבות צפוי לחזק את שני הגופים, בעיקר כי מרכז ענב הפך בשנים האחרונות לזירת התרחשות תוססת ומרכזית של האינדי התל אביבי עם פרויקטים כמו פסטיבל המגבר וזרקור ליצירה צעירה, אך התדמית הממסדית שלו והמיקום הנסתר שלו על גג גן העיר מנעו ממנו את ההכרה של קהל היעד, בעוד רדיו הקצה נותר הומלס מאז סיום השת"פ עם האוזן השלישית ומקבל כעת את המטריה המוסדית שהוא זקוק לה ואת החיבור בלייב להופעות מהסצנה שאליה הוא פונה. ווין ווין לכולם.
"זאת התחלה חדשה לרדיו הקצה ואנחנו נרגשים מאוד", אמר קוואמי, מנהל רדיו הקצה והרוח החיה והאנרגטית שמאחוריו. "כל הצוותים של מרכז ענב ושל גן העיר כבר נותנים לנו להרגיש הכי רצויים בעולם, עושים את כל המאמצים כדי שהכל יקרה כמו שאנחנו רוצים, ותענוג אדיר עבורנו לעבוד איתם. נקודה של אור עבור תחנתנו הצנועה בזמנים כל כך קשים ואפלים".

רדיו הקצה, שבקע לפני כמעט 13 שנים מתוך תוכנית הרדיו שהגישו נדב רביד וקוואמי בגלגלצ במשך יותר מעשור, מקדיש את עצמו לשידור מוזיקה ותכנים שברובם אינם מקודמים על ידי המיינסטרים בישראל, ומשודרת בחופש מלא על ידי קבוצה גדולה של אוהבי ומומחי מוזיקה, שפועלים בה כולן וכולם מיום היווסדה בהתנדבות מלאה, הכל למען התרבות שהם מאמינים ומאמינות בה. בין א.נשי התחנה שמשדרים בה בקביעות: קוואמי (שגם מנהל אותה), יואב קוטנר, אורי זר אביב, ניצן נחומזון, עוזי פרויס, דיג'יי אלארם, תומר קופר, אליאנה ומור אופפר, נועה לוי, יאיר רוה, חיים בנימיני ועוד רבות ורבים, כולל צוות שלם שהצטרף אל הקצה מתחנת "קול הקמפוס" תהא מנוחתה עדן.

"אנחנו נרגשים ושמחים על ההזדמנות לשתף פעולה ולהפוך לבית החדש של רדיו הקצה יחד עם גן עופר", אמר תומר כהן, מנכ"ל מרכז ענב. "כמרכז מוזיקה ויצירה, וכגוף ששם לו למטרה לקדם יצירה חדשה ופורצת דרך עם פרויקטים כמו סדרת האירועים החדשה 'מיקרופון פתוח' בהנחיית לירון תאני, החיבור עם גוף כמו הקצה, שמורכב כולו מאנשים סקרנים ומלאי אהבה למוזיקה וליצירה, הוא טבעי ומתבקש. הטעם הטוב והנאמנות למוזיקה, למוזיקאים ולקהל חובבי המוזיקה של נשות ואנשי הקצה הופכים אותם לפרטנרים מופלאים למרכז ולקהילת המוזיקה כולה".
>> רדיו הקצה משדרת 24/7 ואפשר לשמוע אותה כאן אונליין ובשלל אפליקציות