ירח מלא: הקרואסונים הכי טובים בתל אביב

יצאנו לחפש את מאפה החמאה הצרפתי המושלם ומצאנו עשר וריאציות ממכרות שכל חובב פחמימות חייב להכיר

מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה
מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה
30 בינואר 2020

 קרואסון שקדים | לה מולאן

ראוי לפתוח רשימה כזו עם קרואסון השקדים של לה מולאן שכבר צבר אוהדים רבים מפריז ועד בוגרשוב. הבצק עשוי ללא רבב, כמות החמאה נדיבה ומדויקת ויוצרת מרקם אוורירי שנותן קונטרה מושלמת למלית השקדים (16 ש"ח).
לה מולאן

View this post on Instagram

שיהיה שבוע טוב לכולם ????

A post shared by Lemoulin01 (@lemoulin01) on

קרואסון ממולא | לה גאטרי

בלה גאטרי מעלים על נס את המאפה הצרפתי המופלא ומכינים ממנו כריכים שאי אפשר לעמוד בפניהם. הקרואסון עצמו גדול מאד ועשוי נהדר, ואפשר לבחור במילוי חמאה וגאודה, שוקולד ומסקרפונה או בכלל להתפרע וללכת על אחד הספיישלים המושחתים במיוחד כמו אבוקדו, פרשוטו וביצה עלומה (33-28 ש"ח).
קינג ג׳ורג׳ 97 תל אביב, 03-5250350

קרואסון שוקולד | לחמים

האגדה מספרת שלאורי שפט, ההוגה המייסד של לחמים לקח לא פחות משנה עד שהגיע למתכון הקרואסון שהשביע את רצונו. המאמצים השתלמו כי מדובר בקרואסון מופלא, במילוי שוקולד מריר אמיתי במתיקות מתונה שיוצר ביס מתפצח וחד פעמי (12 ש"ח).
לחמים

קרואסון חמאה | בייקרי

כשתכנסו לאחד מסניפי הבייקרי תשכחו מיד ממשבר החמאה, וכשתטעמו את קרואסון החמאה תשכחו מכל משבר אחר כמעט. כאן מדובר בגרסה מושלמת וקלאסית למאפה הנפלא – שזוף, פריך, חמים ורך מבפנים. לא להחמיץ (12 ש"ח).
בייקרי 

קרואסון פיסטוק | לחמנינה

המאפה של לחמנינה הוא נכס לכל אוהב פחמימות ושמו הגיע למרחקים. הוא גדול למדי, מפוצץ בחמאה אך מצליח לשמור על מרקם קליל ואוורירי. גולת הכותרת כאן היא במילוי מחית הפיסטוק העשירה שהיא כל מה שתרצו ויותר (14 ש"ח).
מרמורק 4, יונה קרמניצקי 14 תל אביב, 03-5362124

View this post on Instagram

קרואסון פיסטוק! ✔️

A post shared by לחמנינה (@lachmanina) on

קרואסון תפוחים | זומר

בזומר מציעים שלל קראוסונים קלאסיים – תמצאו כאן כמובן חמאה, שקדים ושוקולד אבל אנחנו דווקא ממליצים להתפרע וללכת על מאפה התפוחים. הבחירה היא לא סבתאית, תופתעו, מדובר בקרואסון נהדר שעשוי לעילא ומלית התפוחים בניחוח הקינמוני מעניקה לו ייחוד אמיתי. אהבנו (13 ש"ח).
פרישמן 39 תל אביב, 03-5233396

קרואסון שוקולד בננה | מילק בייקרי

איזה כיף שבמילק בייקרי יודעים תמיד מה אנחנו בדיוק רוצים. מגישים כאן קרואסון מבצק פריך וחמאתי למהדרין, עם שכבות עדינות ממולאות בשוקולד ומחית בננה ובמעטה שוקולד מריר ובננות טריות מלמעלה. מדובר בשילוב טעמים נבון ומהנה, ושימו לב שהוא ספיישל אז תחזיקו אצבעות שתצילחו לתפוס אותו בזמן (18 ש"ח).
מילק בייקרי

View this post on Instagram

#morning #glory

A post shared by Milk Bakery (@milkbakerytlv) on

קרואסון בשמל | דלאל

בדלאל השכילו להבין שבצק הקרואסון הוא כה נהדר, שאפשר לאתגר אותו גם במילויים פחות שגרתיים. מגישים כאן קרואסון חמאה חם, במילוי רוטב בשמל לוהט ופטריות צלויות היטב. לא בטוח שיש מה להוסיף, חוץ, אולי, מבתיאבון (24 ש"ח).
דלאל 

בלי גלוטן | בליקמח

במאפייה נטולת הגלוטן ממשיכים להראות לנו שאין דבר שהוא בלתי אפשרי ומיטיבים לעשות זאת עם קרואסון ללא גלוטן במגוון מילויים משתנים כמו קינמון, שקדים, שוקולד ופיסטוק. תהיי זו קלישאה להגיד שלא מרגישים בהיעדרו של הקמח, אבל זו אמת. מדובר בקרואסון פריך נהדר שדבר לא נגרע ממנו, מומלץ במיוחד להתפנק במילוי הפיסטוק (20-18 ש"ח).
בליקמח 

קרונאט | דה שואורום

בשואו רום מגישים את ייצור הכלאיים הנפלא של שני בצקים מלכותיים בהחלט – קרואסון ודונאט. הוא מוגש במילוי מוס שוקולד מריר קטיפתי ועז ופיסות פאדג׳ בראוניז מושחת, והוא טעים ומנחם כמו מעט מאוד דברים אחרים (16 ש"ח).
דה שואורום