קרם דה לה קרם: הקרם ברולה הכי טובים בתל אביב
הקינוח הצרפתי הקלאסי שמשמעות שמו היא "קרם שרוף" מופיע בגרסאות יצירתיות ברחבי העיר. הנה חמשת הפייבוריטים שלנו
הקלאסי | קפה נואר
בביסטרו הצרפתי מגישים קרם ברולה לפי הספר בביצוע מדויק ומראה אלגנטי. מדובר בקרם וניל עשיר וקטיפתי, כזה שמבחינים בו בנקודות השחורות הקטנטנות ויודעים שהוא אמיתי, מעליו שכבת סוכר עבותה וחרוכה היטב שיוצרת ביס מושלם. ידוע שעם קלאסיקות לא מתווכחים וטוב שכך (35 ש"ח).
קפה נואר
המפתיע | דיינינגס
במסעדה היפנית במלון נורמן מפליאים עם קרם ברולה ייחודי המבוסס על טחינה ושמן שומשום במרקם עדין ואוורירי, מעליו שכבת סוכר חרוכה וגלידת קפה עשירה וצוננת שמוסיפה לכל הסיפור משב רענן. הטחינה מתגלה כמרכיב מפתיע שמוסיף ניחוח אחר ומסקרן וטעם מעודן אך נוכח ששווה להכיר (65 ש"ח).
דיינינגס
הים תיכוני | אוזריה
באוזריה שמחנו למצוא קרם ברולה חצי קפוא, שנותר יציב על הצלחת ומצטיין במרקם קליל ולא מכביד כלל. בקרם משולבת תמצית רוזטת שקדים שמשווה לכל טאץ׳ מרצפיני ואלכוהולי ראוי ונהדר. אל תצוגת התכלית הזו מתווספים דובדבני אמרנה משכרים, נענע רעננה וכמובן שכבת סוכר מתפצחת שמעניקה לכל ניחוח מעט מעושן ויוצרת קינוח שהוא חגיגה (38 ש"ח).
אוזריה
הטרופי | קאב קם
הגרסה התאילנדית לקינוח הצרפתי מבוססת על חלב קוקוס עם פלחי אננס טרי ועם עלי הבאי טוי התאילנדיים שבאופן מסורתי משמשים לקינוחים או לתה והם נעימים וריחניים. קינוח נפלא שמיטיב להראות שקרם הברולה הוא לא נחלתם של האירופיים בלבד.
קאב קם
המיתולוגי | ג'ירף
ברולה הבננות של ג'ירף זכה למעמד מיתולוגי ולא בכדי, הוא באמת מצוין. הקרם עצמו מוגש בין שתי עוגיות טוויל שקדים דקיקות, כמו סנדביץ׳ כמעט, הקרם חצי קפוא כך שהוא לא נוזל חלילה בין העוגיות וניתן לאכילה בקלות ובאלגנטיות. הבננות מקורמלות היטב בסוכר וקינמון ריחני ומרירות השקדים מונעת מקרה של מתיקות יתר (43 ש"ח).
ג'ירף