השטרודלים הכי טובים בתל אביב
אמנם לוינה כנראה שלא נוכל לטוס בקרוב, אבל לשמחתנו גם כאן בתל אביב יש חמישה מקומות בהם אפשר לחגוג יומולדת למאפה האוסטרי האולטימטיבי
שטפן ג׳לטו
ראוי לפתוח רשימה כזו עם לא אחר מאשר שטפן מאכר, הכי קרוב לוינה שיש לנו. מאכר, יליד וינה, מגיש מלבד גלידה נהדרת את מיטב המגדנאות האוסטריים לפי מסורת בית אמו. השטרודל כאן הוא מעשה אומנות – הבצק דקיק ואלסטי והתפוחים אפויים בדיוק מידה הנכונה. למי שחושש, השטרודל לא חוטא כלל במתיקות יתרה ונותר בטעמים נכונים ומאוזנים, ומי שרוצה מתוק מתוק, רשאי בהחלט להוסיף גלידה צוננת לצדו. יש אפילו שטרודל טבעוני וללא סוכר כך שבאמת אין תירוץ לסרב (28 ש"ח).
טשרניחובסקי 21, 03-6799788
רולדין
ברולדין מגישים שטרודל נהדר ומנחם באמת. בצק עלים פריך וזהוב שעשוי ללא חת, ממולא תפוחים רכים וממותקים, ארומה קינמונית משגעת ותוספת נחוצה של צימוקים שמשתלבים נהדר בבצק, ולא מציקים ומטרידים כפי שלרוב הם נוטים לעשות בדברי מתיקה אחרים. סמכו עלינו, לא תתחרטו, מדובר בביס חלומי (44 ש"ח לתבנית פס).
רולדין
קיטון
במסעדה היהודית בניחוח המזרח אירופי מגישים שטרודל למהדרין ממש לפי הספר. בצק עלים מתוח במתיקות מתונה ומרקם מדויק, מילוי תפוחי עץ חמצמצים, צימוקים וקינמון כמובן. השטרודל של קיטון התפרסם בעיר ולא בכדי, הוא באמת יזכיר לכם את בית סבתכם, או את הביקור האחרון בוינה, תלוי את מי תשאלו (32 ש"ח).
קיטון
מיקי שמו
כוהן האפייה הביתית מגיש שטרודל מבצק פילו במילוי תפוחים, צימוקים ואגוזים. בצק הפילו הדקיק מותיר את השטרודל קליל ומתפצח היטב בשיניים, מילוי התפוחים נהדר וקלאסי והאגוזים מעניקים לכל ביס קראנצ'י, פריך ומהנה בהחלט (49 ש"ח).
מיקי שמו
קופיבר
נכון שהאוסטרים ודאי יכעסו, הרי אצלם אין שינויים ואין חוכמות ואפל שטרודל הוא אפל שטורדל. אבל לשמחתנו כאן בלבנט אפשר להתפרע, וזה הזמן לציין את אחד השטרודלים האהובים בכל הזמנים, אז מה אם הוא במילוי בננות ולא תפוחי גרנד סמית'. שטורדל הבננות של הקופיבר מוגש עם בננות חמימות, רוטב קרמל שמיימי וגלידת וניל בצד, אין עוד הרבה מה להוסיף (42 ש"ח).
קופיבר
להזמנת שולחן בקופיבר